tiistaina, helmikuuta 18, 2020

EU ja sen 1000 miljardin euron budjetti - mitä Sinä tekisit?





...
HS:

Mitä sinä tekisit 1 094 miljardilla eurolla? EU:n tulevien vuosien rahoitus ratkaisee koko unionin uskottavuuden


...
Ilkka Luoma 

1 - Tuo EU' n budjetti on summana suunnilleen sama minkä Yhdysvallat liittovaltiona on velkaa Kiinalle - USD-pohjaisina joukkovelkakirjalainoina. Summa on jonkin verran suurempi kuin US' n sotimiseen ja hyökkäämisiin tarkoitetut armeijan kokonaismenot - vuodessa. Toisaalta summan on noin kolmasosa Kiinan valuuttavarannosta. Summa on suhteellista ja EU' n budjetti lienee hyvin pieni jäsenvaltioiden yhteiskansantuotteesta ---

Oleellista on löytää konsensus kaikkien EU-jäsenmaiden kesken
-

Nyt unionia repii hajaannus - erityisesti vierasperäisen (pakolais)maahantulon osalta. EU-Euroopassa vallitsee väkevä reviiripuolustus isänmaallisten kansallisliikkeiden kautta. jolloin koetaan, että 'Unkari kuuluu unkarilaisille, Puola puolalaisille ja Suomi suomalaisille'. Saksassa nostaa demokraattisesti päätään AfD. Hollannilla on oma kansallismielisyys Geert Wilders' nä ja Ranskallakin omansa - Marine Le Pen.

Vaalit ovat vaaleja, ja niiden mennessä ok - pulinat pois - demokratia on puhunut. Laajeenko EU' ssa tämä kansallismielisyyden aalto - jää nähtäväksi. Media koettaa taittaa kansallismielisyydeltä niskaa, koska se on EU-valtavirran vastaista, tosin EU' n perusarvot - demokratia ja sananvapaus antavat tilaa myös isänmaallisille voimille.

Demokratian etu ja haitta - miten ja mistäkin katsottuna. Sananvapaudelle on keksitty raja-arvot; nuo vihapuheet ja niiden barrikaadi, miten sitten mikäkin luetaan - jää usein kuulijoiden vastuulle. Laatumedia harrastaa yhä useammin hienostunutta manipulaatiota - torpatakseen tämän joskus mauttomien lausahduksien ryöpyn, kun ajatuksen katketessä - sana vielä vyöryy.
>

...

Mitä sinä tekisit 1 094 miljardilla eurolla? EU:n tulevien vuosien rahoitus ratkaisee koko unionin uskottavuuden

...
...
Ilkka Luoma 
2 - EU' n tärkein tehtävä on Brysselinä osoittaa tarpeellisuutensa - kansalaisilleen, jotka on löydettävässä - ei patoamalla kansallismielisyyttä - vaan rakentamalla yhteisöllisyyttä - kymmenistä kansallisryhmistä ja monista äidinkielistä huolimatta.

EU osoittaa tarpeellisuuttaan, olemalla yksi osaa moninapaistuvaa maailmaa. Ei ole enää lännen yksipuolista valtavoimaa. Estraadille on astunut idän voima, joka ottaa maailmastamme väkilukusuhteella osuutensa. EU' lle jää demokraattisesti ja oikeudenmukaisesti osuutta lukusuhteella 0,46/7,8 - nyt, kun biritit ovat eronneet Unionista.

EU' n on osattava katsoa "keskeltä maailmaa", mutta Eur-Aasian jättimäntereen etäisenä niermimaana kaikkiin ilmansuuntiin, jokainen on yhtä tärkeä - suurongelmamme ovat globaaleja, yhteisiä ja on suurkuluttajien näkökulmasta osattava olla esimerkkeinä vähemmän kuluttaville telluslaisille, jos haluaa ettei väestömassat saavuta kulutuksellaan meitä länsimaalaisia - per capita. On kysymys oikeudenmukaisuudesta.

EU on hyvässä juoksussa - yhteiskuntatuotekehityksensä myötä

Tuota kehitystä seurataan kiinnostuneina Kiinasta, joka edustaa maailmaa lukusuhteella 1,39/7,8. Kiinalaisia kiinnostaa tietää miten EU kehittyy. Kiina katsoo yhteiskehityskelpoisesti juuri EU' ta. USA lukusuhteella 0,32/7,8 on muodostumassa sille "vaikeaksi kauppakumppaniksi" - toisaalta nyt US huutaa EU' ta hätiin - peloissaan kaavasta: "Kiina + Venäjä > US + EU"! Venäjä lukusuhteella 0,14/7,8 on osa Eurooppaa, eikä sitä kannattaisi laskea kiinalaisten kelkkaan, sillä tuo kaava voi olla ylivoimaisen vaikea lännenmiehelle?
e

...

Ei kommentteja: