lauantaina, helmikuuta 01, 2014

Pelastaako Erkki Tuomioja demariliikkeen?




***


Demariliike on identiteetti – ja johtajakriisissä 1]. Forssan ainutlaatuisista ajoista on kulunut niin kauan, että vain historian kirjat osaavat kertoa hyvinvointiyhteiskuntamme peruspilarit, joita juuri demariliike vaaleanpunaisena oli synnyttämässä. Tänään Sosiaalidemokraattisella puolueella ei ole ideologiaa eikä selkeää tavoitetta – tälle uudelle vuosisadalle.

1] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/11/demarien-on-aika-luoda-nahkansa.html - [BLOG/il]



Demareiden on nyt vaihdettava ja heti puheenjohtajaa. Ensin hajotetaan hallitus, isänmaan eduksi ja hyödyksi. Sitten valitaan uusi ylimenokauden riittävän älykäs ja karismaattinen puheenjohtaja, jonka suuhun ei laiteta jauhoja tukkimaan uudistuksia. Sitten kansakunta valmistautuu ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin.



Nyt on siedettävä vielä yksi vaalitappio?

Demareilla on vain yksi vaihtoehto, juuri nyt – tämä henkilö on nykyinen ulkoministeri ja tohtori Erkki Tuomioja. Tuomioja on jäänyt valitsematta pariin kertaan – koska demarimaakunta ei ole jaksanut hyväksyä liian terävää pääkaupunkiseudun ääntä.



Tuomioja olisi seuraavan vuoden ajan puheenjohtaja,

valmistellen uudistettua pohjaa ”kaiken alusta aloittamisesta” - betonoisi se näin lähtökuopat uudelle pidempiaikaiselle puheenjohtajalle, joka sitten luotsaa puolueen tälle vuosisadalle – uusin ”forssalaisin” päämäärin. Tuomioja voisi toimia myöhemmin valittavan puheenjohtajan neuvonantajana ensimmäiset kaksi vuotta.



Demariliikkeen ja Suomen etu

Demariliikkeen etu on nyt löytää yhtenäisyys ja valita sellainen puheenjohtaja, jota toimittajat eivätkä muutkaan pompottele – Tuomiojan terävyys riittää kirkkaasti kaikille sopulitoimittajille, … ja muille puoluejohtajille.

Tuomioja ei ole vietävissä ja tietotaso on sellainen, ettei siihen - ”herneen kokoiset melonit kaislikkohaukien sieraimissa” [PS/ puheenjohtaja Timo Soini replikointina], populismiviihteellä sekoittauduta. Suomea ei johdeta vitseillä – ne ajat ovat jo menneet, nyt on tekojen aika.

Erkki Tuomioja voi valita itselleen neuvonantajiston – muualtakin kuin SDP:stä. Tuomiojan kokemus myös käytännön töistä auttaa ymmärtämään työtätekevää kansaa, jolla on yksi huoli ylitse muiden - ”olemme maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa”. 2] ja 3]

2] Työnjaon taistelu osa I ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/101019-maailmanlaajuinen-ty%C3%B6n-uudelleenjaon-taistelu -
3] Työnjaon taistelu osa II ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123125-tyon-uudelleenjaon-taistelu-osa-ii -


Tämä tilaisuus ei enää toistu – demareiden olisi syytä nähdä nyt metsä puilta – nyt tarvitaan rautaista kokemusta ja tieto-taitoa.

...
JK
Voimme sanoa, että arkityötä tekemättömien puoluejohtajien aika on ohi. Kokoomuskin vaihtaa melkoisella varmuudella työtä tehneeseen, tietoa omaavaan kokemukseen, josta huokuu myös riittävä karisma. Kriisiaikojen johtajat ovat aina kokeneita pidemmän iän moniosaajia, joihin luotetaan ja joita kunnioitetaan.



Liitän tähän loppuun kaksi linkkia kirjoituksiin, jotka oli laadittu vuosina 2005 ja 2008, silloinkin oli kysymys demariliikkeen etsikkoajasta uudistautujana …

1 ~ 09. kesäkuuta 2005
Demaripuolueella on nyt mahdollisuus parantaa politiikan kiinnostavuutta!
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/06/demaripuolueella-on-nyt-mahdollisuus.html – [BLOG/il]
OTE ---
” … Tämä on poikkeuksellinen viesti. Kirjoittajana en edusta mitää nykyistä puoluetta, vaan viesti on tarkoitettu herättämään keskustelua politiikan sisällöstä. SDP on Suomen suurin puolue, jolla on merkitystä tulevaisuuden Suomelle. Nykymallinen puoluepolitiikka ei laajasti ottaen kiinnosta suomalaisia. Nyt on valtapuolueella valinnan paikka ja puolueettomana henkilönä kannatan Erkki Tuomiojaa hänen kiistattoman älyllisen kykynsä vuoksi. Tuomioja voi luoda uuden suunnan aatteiden innostavuudelle eli siis kansalaisten osallistumiselle yhteisten asioiden hoitoon … ”

2 ~ 18. helmikuuta 2008
Case – Erkki Tuomioja
OTE ---
” … Tuomioja, jo 1960 -luvun "Vanhan valtaajana", on riittävän radikaali ymmärtämään suoran kansalaisvaikutteen nousun tänä äkkinopeiden ja välittömien sähköisten kommunikointivälineiden aikakautena. Demari-puolueen puheenjohtajaäänestys suorana jäsenäänestyksenä on alku herkemmälle korvalla kokea "iholla" mitä "kentällä tapahtuu ja - muhii". ---- Olisiko demareilla rohkeutta - puolueensa suoralla jäsenäänestyksellä selvitettyjen puheenjohtajakandidaattien lopullisen valinnan altistamisen koko kansan tehtäväksi? Tämä olisi merkki kansalaisille, että demarit haluavat ottaa kokonaisvastuullisen roolin "karanneiden ongelmien" yhtenä konsensushoitajana … ”

Ilkka Luoma

SENT

Sent: Saturday, February 01, 2014 12:21 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - SDP:n pelastuspuheenjohtajaksi Erkki Tuomioja
...

Kriisiajan puheenjohtajaksi Erkki Tuomioja

AL US Vf IL - BLOG 30234
---01022014---

doc.: erkki-tuomioja_01022014.doc – OpenOffice Writer

527 | 4909

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

... Junkkarin ja Holmin tulisi ymmärtää, ettei demareiden tarvitse matkia Kokoomusta, tai että SDP' n on pakko hyväksyä vanhoillisporvarillisia arvoja, vaikka suurin osa demareistakin haluaa olla omistajia. Demareiden ongelma on se, etteivät he ole löytäneet uutta "Forssan henkeä". Mitä se olisi, tässä materiaalismaallistuneessa kulutusjuhlamaailmassa. Mitä uuden aallon toveri voisi arvostaa aatteettomuuden tilassaan? Helppoa kuin tupo-pöydässä! Arvot yhteiseen osallistumisesta löytää hyväksyntää, tarpeelliseksi tuntemusta ja joukkoon kuulumisesta tuottaen mielihyvää itselle ja toisille

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/pelastaako-erkki-tuomioja-demariliikkeen.html -
.

Ilkka Luoma kirjoitti...

~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005435805.html -

...