torstaina, toukokuuta 05, 2016

TTIP – saa kannatusta, mutta ei ole tietoa mitä se sisältäisi


-  -  mikä on seuraava tietovuoto – kenties Nato - Papers!

(Greenpeace |1 tekaisi omat vuotovirtaukset – TTIP – leaks |2. Visusti lukittujen ovien takana neuvoteltu ja neuvoteltava Yhdysvaltojen ja EU - Euroopan välinen vapaakauppasopimus vastatuulessa – ympäristöjärjestö Greenpeace otti asiakseen tehdä ”NSA - Snowden ja Panama Papers” paljastukset)

[... kansalainen Erkki on ihmetellyt jo pidemmän aikaa kuinka on mahdollista kansalaisten antaa Suomessakin 53 prosentin kannatus* asialle ja tulevalle mahdolliselle tapahtumalle, jota ei ole neuvoteltu loppuun – eikä siitä tiedetä juuri mitään! |3

 … kansalainen Liisa arvioi, että terveellinen elämä tarvitsisi esimerkiksi mahdollisimman luonnonmukaisen ja evoluution itsensä järjestelemän ravinnon. Nyt meille tarjoillaan amerikkalaista geenimutaatioruokaa |4, joka kuulemma onkin aivan kunnollista ravintoa myös eurooppalaisille! … ]


Tänään näyttää olevan muotia järjestää ulostuloja suoraan kansalaisten iholle; paljastaen keskeneräisiäkin asioita meille kuluttajille, jotka todellisuudessa aina maksavat kaikki onnen ja epäonnen viulut. Nytkin halutaan yritystoiminnalle ylitsemenevät oikeuden kuluttajaan nähden.

Maailman katsotaan olevan tuotannollistaloudellisessa kierteessä, jossa kuningasyritys joko antaa työtä, tai ei – tai sitten automatisoi ja robotoi hommat lakkoilemattomille ja kahvitauottomille tuotannontekijöille, jotka ihmisinä ovat todellisuudessa vain kulu- ja kulkueriä talousjohtajan tilikartoilla |5.


TTIP ei ole kuitenkaan robotisaatio

Vapaakauppasopimus on erityisesti USA: n voimakas pyrkimys helpottaa oloaan jatkuvasti kiihtyvässä talouden ja liiketoiminnan kiinalaisaallossa. Kiinalaiset ovat ostovoimakorjattuna nousseet jo maailman suurimmaksi taloudeksi |6.

On ollut jo pidempään selvää, että elämme nyt kiinalaisten vuosisataa |7 – edellinen oli Yhdysvaltojen ja läntisen markkinamekanismin, jota nyt koetetaan voimistuttaa markkinaliberaaliudella.


Markkinaliberalismi

Nyt halutaan kaikki kaupan esteet pois, ainakin siten, että tuotannollistaloudellinen sujuvuus ei koe häiriötekijöitä miltään tuotannontekijän taholta. Kaikki valjastetaan lisääntyvään kasvuun, tuotantoon – ja lisäkulutukseen, jotta liukuhihnat automatisoituina puskevat täysillä materiaaleja ja tavaroita kulutusnälkäisille kansalaisille – ympäri maailman.

Tosin nyt markkinaliberalistit ovat huomaamassa, ettei uuden kulutus ole niin vahvaa kuin on laskettu. Toisen kierroksen kauppa |8, kierto- sekä sopeumatalous [neutraalitalous] |9 että kulutusvähentäminen |10 ovat myös tätä päivää – ihminen herää [?] suojelemaan ympäristöään |11 liianko myöhään?


Kaikki tuotannontekijät halutaan vapaan kaupan piiriin

Ainakin TTIP: n piiriin, jottei kiinalainen massa-aalto pyyhkäise lännenmiehen tuotantokonetta työttömäksi. On kysymys maailman kovasta kahtiajakautumisesta – kaupallisesti, joka tarkoittaa maailmanlaajuista työn uudelleen jaon taistelua |12 ja sotilaallista leiriytymistä. Valtioiden on kohta valittava puolensa.

TTIP -sopimusneuvottelua edelsi toisaalla TPP -sopimus [ ~ http://www.hs.fi/talous/a1305990671034 - ] Tyynenmeren rantavaltioiden kesken, joskin sitä jäivät puuttumaan juuri Kiina ja Venäjä. Kiina virittelee ”omaansa” |13 (Regional Comprehensive Economic Partnership) – ehkä kilpailutilanteessa Yhdysvaltojen suhteen.


Lännenmies pelkää talouskaavaa Kiina + Venäjä > USA + EU |14,

 … sitten joskus, mutta onko tälle perustetta? Väitetään ettei ole, mutta jos katsomme Venäjää, kokonaisuutena, maailman suurimpana raaka-aine- ja energialähteenä ja Kiinaa, maailman suurinta liukuhihnaa - ajatus tuon kaavan toteutumisesta ei saatakaan olla utopiaa!


Edelliset vuotovirtaukset

Muistamme Edward Snowden’ in NSA – paljastukset |15. Noita virtauksia ennen ei uskottu amerikkalaisten vakoilevan liki kaikkia – nyt sekin tiedetään, kansallisen turvallisuuden nimissä – aivan.

Seuraava vuotovirtaus oli NSA – johdannaisena junailta Panama Papers |16, jossa haluttiin tiettyjen valtioiden päämiehet ilkeään valoon, sen kummemmin tarkkoja todisteita edes esittämättä, ainakaan vielä.

No, homma on kuivumassa kasaan (vai onko) ja meidän ikioma ”trumppimme” Björn Wahlroos |17 totesi, että jää nähtäväksi kuinka tai eikö ollenkaan Nordea Oyj tule kokemaan menetyksiä. Demarit lähtivät ja pari ammattiyhdistystä. Nalle ei noista tiennyt mitään.


Verokiertelijät ja -kaartelijat ovat saatava rysään ja tuomiolle,

 .. jos rikollista toimintaa on tapahtunut. Loppu onkin moraalia ja sen kestävyyttä. Missä menee kunkin moraaliset rajat? Huomauttaisin kuitenkin, että monet varakkaat maksavat huomattavia arvonlisäveroja meidän tulontasausjärjestelmiin eli veronkeräyksiin.


Mikähän olisi kolmas vuotovirtaus?

On loogista ajatella sen olevan Nato Papers, jossa Yhdysvallat lukee eurooppalaisille kumppaneilleen madonlukija läntisen miehen hyökkäys- ja puolustuskulujen osanottajiksi. Eurooppalaiset pääsevät kuulemma amerikkalaisten siivellä, ison pahan Venäjän |18 kurimuksessa – näin toteaa nykyinen USA: n presidentti Barack Obama ja noin toteavat niin presidenttiehdokkaiksi kohoavat Donald Trump |19, Hillary Clinton tai Bernie Sanders.

Kaikkien mielestä eurooppalaisten pitää osata huolehtia myös itse itsestään tai sitten maksaa riittävästi amerikkalaisten ydinsateenvarjosta, meidän suomalaistenkin!


Onko Nato Papers realistinen odotevuotovirtaus?

Kyllä on ja onkin arvattavissa, että nootteja jo viuhuu yli Atlantin – eri Nato valtioiden kesken. Kuka maksaa ja mitä, ja saako Saksa EU - Euroopan veturina tahtonsa läpi yhteisestä Eurooppa – armeijasta |20. Jos näin - hyvä niin, sillä se tietäisi todennäköisesti amerikkalaisten sotilaiden ja aseiden poistumista maanosastamme ja yllättäen Venäjän astumista yhteiseurooppalaisen puolustusjärjestelyn |21 neuvottelupöytään!

Näinkö hyvä, no – tuolloinhan Euroopassa ei olisi vihollista ja vanha kiinalainen sananlasku: ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana” – saa totensa.


Tämän mahdollisen Nato Papersin olemassaolosta saattavat jo meidän päättäjät tietää!

Tämä tieto kiirehtii Nato-päätöstä [ ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1462249060497 -], sillä on nopeasti saatava päätös liittymisestä, koska on jo tiedossa, että natokustannukset ovat nousemassa hurjasti. Tätähän ei kansakuntamme sietäisi, kun se ei edes siedä Natoa nykykustannuksillakaan, joita tosin ei tiedetä.  Eikä kansalaisemme siedä Natoa edes ilman lisäkustannuksiakaan.


Mitä teemme?
[ … kansa nousee barrikadeille, kun sietoraja ylitetään! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/vallankumouksen-oikeutus-enta-meilla.html - ]

Olisiko kansalaisten aika nousta pitämään puoliaan, sillä vanha sanonta voi olla vielä kohtalokas: ”Ne on eri miehet jotka ruumiita tekee ja ne, jotka niitä pesee”.


Kansalainen, Ole Valmis mukaan – kun kutsu käy!


*
Kaksi niin erilaista uutisointia TTIP: n kannatuksesta – Suomessa:
Tekstin lisäkirjoitusnumerointi:


11 Telluksen terveystarkastus ~ http://natgeo.fi/avaruus/maa/maa-terveystarkastuksessa -


EXTRA

BREXIT -... Kaikkialta pelotellaan Brexitistä - Britannian EU-erosta. Median ohjailemaa sananvapautta. Kuka kertoo ne hyödyt, mitä kansallisvaltioiden uudelleen syntyhyödyt ovat, jos reviiripuolustus ja omavaraisuuden nosto ** saadaan vauhtiin ja toteutukseen? ~ http://www.taloussanomat.fi/a/20164854 - BREXIT: llä on vaikutusta Natoa myöten – Britannian erotessa EU: stä, jos siis eroaa, johon vahva epäilys, siksi kovaa on median pelottelukampanja.


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


AL | US | PZ | BL | BLOG 76610

PVM 04052016
DOC TTIP_ja_natopapers_04052016 – Microsoft Word Starter


851 | 1075
.

Ei kommentteja: