tiistaina, kesäkuuta 21, 2016

Kansakunta on päättänyt – me emme liity Natoon


(Naantalin Kultarannassa tasavaltamme presidentti Sauli Niinistö piti perinteellisen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevän kesäseminaarin, jossa lausuttiin nyt niitä ratkaisevia sanoja, jotka kirvoittivat otsikon yllä olevan näköiseksi)

[ … kansalainen Erkki on äänestänyt mielipidemittauksissa kansalainen Liisan kanssa jo yli 10 vuotta täyden enemmistö kielteisyyden Natolle. Vaikka media väheksyy lukijoitansa, eikä noteeraa juurikaan – ainakin Helsingin Sanomien ja Yle’ n osalta, ylläpitäjiään eli kansalaisia – on päätös elosta ilman Natoa kypsynyt myös oleellispoliitikkojen liittoutumattomuusarsenaaliin. Erkki on tyytyväinen – kansalaisen tahto on nyt noteerattu

 … kansalainen Liisa on tiennyt jo pidempään, että ystävät pidetään lähellä ja viholliset kaukana. Liisa tietää myös, että ne ovat eri miehet, jotka ruumiita tekevät ja he, jotka niitä pesevät. Kansa lopulta ja aina maksaa kaikki ne viulut, jotka pidemmälle ajattelemattomat poliitikot korskeudessaan tekevät – kuten Kokoomuksen koppalakkiosasto, joka veisi Suomen Natoon, jopa ohi kansanäänestyksen … ]Sauli Niinistö totesi ruotsalaisen kutsuvieraan lausahdukseen napakasti suunnilleen näin – ”Olette nyt hiukan ajastanne jäljessä” – näin se on, sillä Suomi ja suomalaiset ovat eläneet jo yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa itäisen karhun kanssa, 1 340 kilometriä pitkästä yhteisrajasta huolimatta tai juuri sen takia. Olemme toki puskuri ruotsalaisille, jotka luikkivat olosuhteidenkin pakosta karkuun niemeltämme jo alkaen 1809 – eivätkä virallisesti antaneet tukea, kun kansakuntamme oli seinää vasten 1939.


Kansa sanoo, ja vastuupoliitikot hyväksyvät

Näin toimii demokratia mallikkaasti. Kansa päättää, kuten muurahaispesässä, jossa työläiset käyttävät jopa diktatuurista valtaa – kuningattaren täyttäessä vain evoluution antaman ainoan tehtävän – lisääntymisen. Riekkujaisia on toki pidetty, etteivät kansalaiset Erkki ja Liisa ymmärrä turvallisuuspolitiikasta mitään – siksi jatkuvasti toitotetaan, ettei Natosta ole riittävästi keskusteltu. Kansa on puhunut Natosta ja sotimisesta riittävästi. Piste.

Tosiasia on se, että juuri ’erkit ja matit’ olivat Talvisodan juoksuhaudoissa ja he pelastivat tuolloisen maamme itsenäisyyden – toki luottaen sotilasjohtajaansa kuin vuoreen. Mihin tai kehen me nyt asetamme luottamuksemme?


Tänään vannotaan kohtalokkaasti kolmijakoon, jossa Ruotsi ja Yhdysvallat ovat mukana
[Puolustusvoimien komentaja kenraali Jarmo Lindberg toteaa kolmijaosta ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1466392525690 - ]1]

Tämä on suuri virhe, meillä ei ole varaa luottaa maailman ääriin, vaan lähelle, jossa se ystävä hyvin hoidettuna on, tai vihollinen, huonosti ylläpidettynä. Me emme voi korskahdella tästä vierestä, missä se toinen ydinasesuurvalta on – rajamme takana.

Presidentti J.K. Paasikivi puhui kuuluisat sanat tosiasioista, joista muodostuu kansallinen viisaus ja tätä lausetta kansalaisemme ovat noudattaneet kirjaimellisesti kansalaisviisautena pysytellen erossa lännen sotilasliitosta. Natoa sotilaallisesti johtaa aina viimeisen 70 vuoden aikana eniten sotinut kansakunta – Yhdysvallat. USA ei ole meidän turvallisuusjokeri, se on Venäjä *] – oliko yllättävää, ei ollut.


Meillä on ollut kaksi pitkää rauhanajan kautta

Ensimmäinen oli Venäjän tsaarien autonomian aika, ellei englantilaisten hyökkäilyjä rannoillemme lueta sodankäynniksi – tuota autonomian aikaa kesti yli 100 vuotta. Toinen rauhankausi on juuri nyt meneillään.  


Venäjä ei ole meitä hätyytellyt, kuin kerran,

 … kun pyysivät yhteisiä sotaharjoituksia presidentti Urho Kekkosen aikana. Tuolloinen Puolustusvoimien komentaja sanoi, jo ensin sotilaana – ”Kiitos ei” ja Urkki totesi tuon Moskovaan. Se oli siinä. Nyt laskimme yhdysvaltalaiset taistelujoukot maahamme – heidän omatoimisesti itsensä kutsuen maahamme, ehkä vedoten Nato - Isäntämaasopimukseen? **]
**] Nato – Isäntämaasopimus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.htmlsuomeksi]


Pitkäaikaisin ulkoministerin tehtäviä hoitanut tohtori ja kansanedustaja Erkki Tuomioja sanoi Kultarannassa suunnilleen seuraavasti: ”Teen kaikkeni etteivät vieraiden valtioiden ase- taistelu- ja rynnäköintivoimat astu jalallaan maahamme uhaksi muille”. Ilmansuunta jätettiin toisarvoiseen asemaan, sillä neuvotteluvälittäjäksi kohoava Suomi katsoo niin itään kuin länteen. Hyvin ja selkokielisesti sanottu – se oli varmaankin kaikkien demareiden yhteinen esilletulo?   2]


Liki kaikki poliitikkomme komppasivat presidenttiämme
[Poliitikkomme olivat samaa mieltä ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1466392844542 - ]

Kysymys oli Naantalin Kultarannan ruotsalaisen kutsuvieraan lohkaisusta, ettei Venäjän presidentti Vladimir Putin olisi tervetullut Tukholmaan – näissä olosuhteissa. Ruotsalaiset saavat olla ajatuksineen omillaan, tältä osin.  

Ruotsalaisten onni on Suomi, joka seisoo heidän ja Venäjän välissä. On niin helppo riekkua selän takaa. Suomalaiset olivat siellä Talvisodassa 1939 - 1940 – eivät ruotsalaiset, lukuun ottamatta epävirallisia ruotsalaisvapaaehtoisia, jotka olivat avuksi armeijallamme, lähinnä Lapissa.


Me Suomessa teemme ulko- ja turvallisuuspoliittiset toimet omista lähtökohdista,

 … vieläpä itsenäisesti, näin ainakin nykyinen toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini kertoi. Timo kertoi senkin, että amerikkalaiset kutsuivat itse itsensä meille sotavoimineen kylään – vieläpä Kansalliskaartin ilmavoimilla liki Venäjän rajaa – F-15C ilmaherruushävittäjillään, kehuen, ettei niitä ole koskaan onnistuttu vihollisen toimesta alas ampumaan.


Suomi on täysin erillinen toimija täällä idän ja lännen vedenjakajalla

Helsingin Sanomat yrittää kaikin keinoin pelotella Venäjän uhalla, eräät muutkin mediat komppaavat Hesaria. Kansa sanoo kirkkaan selkeästi: ”Puhu sinä, me pidämme hevosta”. Totta, kansakunta yhtenä Erkkinä ja Liisana huolehtii jäljelle jääneen itsenäisyysrippeemme oleellisen asian – turvallisuutemme puolustamisen.

Kansa luottaa omaan armeijaan, varustaa sen verovaroilla ja ei pyllistä itään eikä länteen, vaan seisoo ryhdikkäänä kuten aikanaan Suomen sinivalkoinen ääni – kenraali ja Mannerheim ristinritari Adolf Ehrnrooth – sanoessaan nämä kuuluisat sanat:


”Suomi on hyvä maa ja sitä puolustaa parhaiten suomalainen itse” Piste.


1] Lindbergin markkinoima kolmikanta on meille Suomena vaarallinen, kansakunnan vastainen ja kohtalokas. Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana, on erinomainen tuhatvuotinen sanonta Kiinasta. Meidän maantieteellisyys ei tue ystävän hakua merta edempää. Emme tarvitse sotaisia ja hyökkäilyhaluisia kumppaneita. Lindberg on nyt tässä ajastaan jäljessä. Maantiede ja yhteinen pitkä maaraja toisen ydinasesuurvallan kanssa edellyttää kansakunnan kuulemista, sillä kansa lopulta pesee ne ruumiit, jotka ne kovin harvat ajastaan jälkeen jääneet tekevät! Suomelle merkittävin ulkopolitiikan osa-alue on idänpolitiikka. Ruotsi voidaan laskea idänpolitiikan apulaiseksi, vaikka he luikkivat pakoon jo vuonna 1809 - eivätkä avustaneet ratkaisevasti toden tullen myöskään 1939!

2] Suomessa on kokemukseltaan kaksi ylivertaista ulkopolitiikan asiantuntijaa, toinen on Erkki Tuomioja ja toinen tässä arviota antava Paavo Väyrynen. Mitä ilmeisimmin herrat tulevat keskenään hyvin toimeen - riitasointuja ei ole ainakaan julkisuuteen asti kuulunut. ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1466388131826 -


EKSTRA
Suomi – välittäjävaltio, johon voisi luottaa, idän ja lännen vedenjakajaltaIlkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


AL | US | PZ | VU | BL | BL | BLOG 80651

PVM 21062016
DOC Kansakunta on päättänyt_21062016 – Microsoft Word Starter

| 953 |

Ei kommentteja: