tiistaina, maaliskuuta 03, 2020

Fortumin kansainvälistymispolitiikka tuottaa tulosta?




*
FB
...
Tämä Venäjän Uniper-siunaus [ https://www.hs.fi/talous/art-2000006425566.html  - ] tuli varmasti ennen kuin Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark ilmoitti erostaan Fortumista ja siirtymisestään Nokian toimitusjohtajaksi, jonne uuden tulevan Nokian hallituksen puheenjohtajan Sari Baldaufin myötä Pekalle oli "paikka varattuna" - odottamassa vain herkimpää hetkeään. Hetki oli nyt.
Fortum sai siunauksen Venäjältä, joka samalla antaa Fortumille myötämielisyyden sen kehittäessä Venäjälle omaa energiaosaamistaan - juurikin vesivoimassa, yllättäen ydinenergian hyötysuhteissa ja maakaasun [!] käytössä, jolla korvataan enemmän saastuttavia kivihiilivoimaloita. Lundmark onnistui Venäjän politiikassa, jonka muuten kuuluisa optiomiljonääri Mikael Lilius kaukoviisaasti suurella riskillä aloitti. Pekka on varmasti hyvä kaveri Mikaelille!
Lundmark oli pelannut Fortumissa kovan pelin -pelimiehenä ja valtion varoilla. Saihan Fortum mukavan kassan, kun myi poliitikkojemme (Jan Vapaavuori?) virhepäätöksien myötä siirtoverkkonsa Carunalle, josta alkoi "piuhat maan poveen" operaatioilla jatkuva monopolististen siirto- ja kk-maksujen nousu - perusteluin, mutta myös osinkoahneuden ilmentyminä.

Fortumilla on myös kanto kaskessa - sinällään järkevä Datteln 4 kivihiilivoimala Saksassa - se on ympäristöaktivisten hampaissa. Saattoi olla, että tämän vuoksi ympäristö- ja yleistä yhteiskuntatapapolitiikkaa osaamaton Lundmark "pakeni" Fortumista. Niin tai näin, Datteln 4 on väliaikapäätös, jonka Saksa tarvitsee välttämättä. Ehkä Fortum osaa muuntaa tuon modernin kivihiilivoimalan NordStream-maakaasukäyttöiseksi? Jos näin - Pekka saa sulan hattuun, ellei - niin pako Fortumista oli viisasta.
Pekka siirtyy nyt näin Nokiaan - toiseen juuri nyt tuotekehitysongelmien parissa kahlaavaan suuryhtiöön ---nyt tarvitaan Pekalta pelimiehen otteita ja suhteita Kiinaan! Kiinassa voi olla Nokian pelastus - Huawei .. kts. HS https://www.hs.fi/talous/art-2000006425182.html - Osaako Lundmark ennakoida tulevia - muiden pelaajien pelisiirtoja - jää nähtäväksi.
.
..
"Nyt on hyvä rako vaihtaa johtajaa" - Fortumin hpj. Lievonen 

...

Ei kommentteja: