torstaina, maaliskuuta 26, 2020

Läntinen media Koronastaan osoittaa syyttäviä sormia Kiinan suuntaan?




*

...

HS:

Kuinka kaikki alkoikaan? Kiina otti harha-askeleita jo koronaviruskriisin alkuvaiheissa

 
..
Ilkka Luoma 

1 - Ensimmäiseksi olisi nähtävä mittasuhteet: Kiina edustaa koko maailmastamme väestöpopulaationa suhdetta 1,4/7,8 - meidän suomalaisten osuuden ollen 0,0055/7,8. HS teki tämän jutun WSJ' n tutkimuksista - tuon ollen US' sta, jonka populaatio edustaa taas lukuparilla 0,33/7,8.

Jokaiselle suomalaiselle riittää kiinalaisia ystäviä, tovereita ja mahdollisia ostajakandidaatteja noin 250! Tämä on hyvä pitää mielessä. Mittasuhde olisi toisin sanoen sitä, jossa Enontekiön kunta antaisi ohjeita tai arvostelisi Helsinkiä sen päätöksissä toimia - alkavassa kriisissä ...

Alussaan, kun Korona puhkaisi kansainvälisen mediapinnan, oli toimitukselliset reaktiot vapaana sanana ja hienosti laadullisena informaationa lukijoille moittiva, toruva ja jopa paheksuva. Tuolloin katsottiin totaalisen Kiinan keskusjohteisuudestaan ja kommunistisena yksinvaltapuolueena rajoittavan arveluttavasti individualismia ja ihmisen yksilöoikeuksia. Kirjoitettiin maailman suurimmista karanteeneista.

Ääni muuttui mediakellossa viimeistään siinä, kun Korona astui mantereellemme ja erityisesti EU-Eurooppaan - monien syiden summana, joita nyt yritetään monin keinoin kaataa Kiinan, sen Kummunistisen puolueen, keskusjohteisuuden ja totaalisen diktatuurin yksinomaissyiksi.

Nyt Suomessa NNV-hallitus* PM Sanna Marinin johdolla "miinus kolme päivää" harkinnalla operoi kiinalaisittain - kiihdyttäen toimia, aina sen mukaan, kun faktista tietoa ja dataa syntyy todellisuudesta. Näin Kiinassakin - alussaan ei Kiinassa tiedetty uudesta tuntemattomasta virusversiosta, mutta tietous kasvoi.

Kiina on perustaltaan kaksitasoinen valtio, ollen eräs pitkäaikaisimmista edelleen jatkuvista korkeakulttuureista maailmassamme. Kiina jakaantuu Aluehallintoihin - suurimpien ollessa 120 miljoonaisia (Shandong) - kaikkien noiden kymmenien "osavaltioiden" yläpuolella on Kiinan Keskushallinto, joka on kansalaisten iholla omine mentelmineen ja seurantajärjestelmineen.
>2
.
..
..

HS II

Kuinka kaikki alkoikaan? Kiina otti harha-askeleita jo koronaviruskriisin alkuvaiheissa

..
Ilkka Luoma 
Viruksien lähtökohta on kaukana vuosituhatmiljoonaisuudessa

2 - Kiinassa Keskushallinnon koetaan olevan kansalaisen puolella - tarvittaessa suoraviivaisin ja ehdottomin käskyin. Kiinalainen kapinoi, jos kapinoi, Alue- ja kaupunkihallintoja vastaan - kuten tässäkin. Tosin läntinen media antaa herkästi tarkoitushakuisuudessaan ymmärtää kapinoinnin olevan juuri Kommunistista puoluetta vastaan, jolla on aluetoimistoja - kylläkin kaikilla päätöstasoilla.

Virus on lähtöisin satojen miljoonien vuosien takaa. Virukset "riehuvat" mielellään siellä missä tulos on helpoimmin saavutettavissa - aivan kuten kapitalismi, joka helpompaa voittoa saavuttaakseen siirsi jo kymmeniä vuosia sitten tuotantoaan juuri Kiinaan, tiettyjen tunnettujen syiden vuoksi.

Virus iskee siellä missä on paljon ihmisiä, ja siellä missä on "isäntäkasveja" helposti saatavilla. Kiina 1398 miljoonaa ihmistä on otollinen kohdemaasto, varsinkin jos elämisen kiertoketjuissa on monipuolisuutta - viruksien lisääntyä - vaikkapa muussa eläinkunnassa, kuten tässäkin näyttää tapahtuneen.

Virukset ovat maailmallinen ilmiö, jossa syyllistäminen ennen aikojaan - tuntematta koko todellisuutta, saattaa olla tässä ennenaikaista. Nyt olisi katsottava toimenpiteitä, tuloksia kui menetelmiä ja suhteuttaa vaikkapa Kiinan 80 000 analysoitua Korona tartuntaa mittasuhteellistaen se Italiaan ja vaikkapa Suomeen - ollen Suomen osalta noin 320 tartuntaa ja Italian näkökulmasta noin 3500 ...

Kiinassa tehtiin virheitä, se on varmaa, mutta miksi läntinen media hakemalla hakee kissojen ja koirien kanssa tapahtuma-arveluja, joiden suhteellistaminen jäi tekstiä laadittaessa puolitiehen? Koronasta on myös paljon luuloa, epätietoisuutta ja jopa vääriä arvioita, varsinkin Kiinassa - tapahtumiensa alkuvaiheissa.

Nyt Kiina ojentaa kättä, sillä he tietävät, miten maailman suurimmassa populaatiossa toimittiin - Italialle, Iranille, Suomelle ja Venäjälle. Kiina sai Koronan 'siltaan, mutta ei vielä mattoon' -lainataksemme painitermistöä.
e

Ei kommentteja: