perjantaina, maaliskuuta 20, 2020

HS: Pohjolan liittovaltio voisi kukoistaa vuonna 2070




*


...

HS:

Pohjolan liittovaltio voisi kukoistaa vuonna 2070

..

Ilkka Luoma 

1 - Suomalaiset elivät satoja vuosia Ruotsin kuninkaiden ikeessä tai autuudessa, satoja vuosia. Toisaalta kaikki Pohjoismaat sijoittuvat "maailman onnellisimpien maiden" seitsemän joukkoon - miten Onnea sitten mitataan - onkin aivan eri asia.

Mikäli Venäjän tsaari ei olisi vuonna 1809 "ottanut" ruotsalaisen kuninkaan myötävaikutuksella Ruotsin itäistä maakuntaa "omakseen" - olisimme ehkä edelleen ruotsinkielisenä osa Ruotsia?

Niin tai näin, mutta tsaarit antoivat meidän fennomaaneille - (itsenäisyysmielisille - tässä on hyvä perehtyä myös kahden valtion lopulta itsenäisyysmieheen - G.M. Sprengtporteniin
|1) - narua ja itsenäisyyden viitoitettua tietä - pienin askelin, kunnes meille luvattiin itsenäisyys marraskuussa 1917 - demareiden puoluekokouksessa Tampereella - yllättäen Josif Stalinin ilmoituksella. PM Sanna Marin on demari ja Tampereelta.

Saimme Neuvosto-Venäjän myötävaikutuksella itsenäisyyden, jonka ensimmäinen tunnustus saatiin Pietarista 4. tammikuuta 1918. Luovutimme itsenäisyydestämme suuret palat EU-Brysseliin - kansanäänestyksen jälkeen, johon oli kytköstetty de facto salassa kansaltamme myös markan menetys - nyt olemme eurovaltio - hyvä vai paha, jääkööt tässä arvioimatta.

Norja ei ole EU' ssa, mutta mukana lännen sotakoneessa Natossa - ollen kapealta osin kiinni Venäjässä - siinä toisessa ydinasesuurvallassa. Ruotsi ja Tanska eivät kuulu euromaiden joukkoon, he halusivat pitää talouden nuorat käsissään -ainakin oman valuuttansa myötä. Tanska on Natossa.

Yli rajojen Saamenmaa voisi olla laajemman maantiedealueen luontaisena historiajatkumona oiva ensiteko löytää uusia ulottuvuuksia leveyspiireillemme - tuolla pohjoisessa, jossa saamelaisilla ja poroilla on ikuinen nautintaoikeus rajattomiin maihinsa, joita nyt eteläisten valloittajavalkoisten taholta hallitaan - todellisuudessa.

Mutta! jos pitäisi pakolla etsiä "valtioliittoa", olisi se luontaisinta Ruotsin kanssa. >
.
.

Pohjolan liittovaltio voisi kukoistaa vuonna 2070

Ilkka Luoma 

2 - Olisi kyllä parempikin vaihtoehto Ruotsille, jossa Suomi saisi taitavalla diplomatialla ja vihdoin loppuun saakka käydyillä neuvottelutaidoilla (joita ei ollut syksyllä 1939*), omamme takaisin.

Puhutaan Karjalasta, Sallan kaistaleesta - uraanivaroineen, ja tietystä Petsamo Liinahamareineen, jonne päättyisi Kiinan pohjoisin Silkkitie - Koillisväylä - sulassa sovussa Venäjän kanssa.

Karjalan alue on Venäjällä suurempi kuin meidän koko Karjala -tuon loppuosan kanssa voisimme luoda löyhän valtioliiton, lupauksella ettei näin suuremmaksi paisunut Suomi tee "koskaan liittoa" minkään sotilasryhmittymän kanssa. Olisimme ylpeitä aidosta itsenäisyydestämme päättää puolueettomuudestamme.


Me olemme osa jotain sellaista, mikä ei ulotu Ruotsiin

Me Suomena ja suomalaisina olemme idän ja lännen vedenjakajalla - geeniemme tullen niin lännestä, etelästä kuin idästä - ehkä idästä eniten (?)

Me olemme jotain erilaista - me olemme slaavilaisessa Venäjässä kiinni, itse olematta slaaveja - vaan ainutlaatuisia suomalaisia.

Meidän rooli on olla hyvien palveluksien Suomi, joka osaa katsoa niin itään kuin länteen. Meidän voima on huomisen puolueettomuus, jota piireissä kutsutaan "sveitsittymiseksi".


Meillä menee hyvin, kun meihin luotetaan - niin lännestä kuin idästä

Meitä odottaa ainoalaatuinen tulevaisuus, kun oivallemme nykyisen presidenttimme - kansansuosiossa olevan Sauli Niinistön lausuman The Newsweek -aviisille: "Olen suomalainen" - tähän ei tarvitse kuin lisätä ikuinen lausuma sinivalkoisena äänenä: "Suomi on hyvä maa, ja sitä puolustaa parhaiten suomalainen itse" -edesmennyt Mannerheim-ristin ritari, kenraali Adolf Ehrnrooth.

Emme tarvitse Ruotsia, tarvitsemme itsemme ja erityisesti ajassa nyt, jossa NNV-hallitus PM Sanna Marinin johdolla vetää vankkuriamme määrätietoisesti kohden onnistuvaa ratkaisua.

Annetaan Sannalle työrauha ja kansa komppaa siloittaen tietä eteenpäin! e

...
FB  24

Ei kommentteja: