perjantaina, maaliskuuta 13, 2020

"Kuinka Kiina väänsi Koronan siltaan, mutta ei vielä mattoon!"



*

...
Kiina alun haparoinnistaan huolimatta sai Koronan painitermillä "siltaan" yllättävän nopeasti - huomioiden Kiinan valtava väestö - kaikki 1398 miljoonaa, joista meille suomalaisille riittää 250 kiinalaista - jokaiselle, siis jokaiselle.

Onkin selvää, että tuollaista kiinalaisyhteiskuntaa ei ohjasteta meidän yhteiskuntamallein, joita me tosin väsyksiin ja sekaannuksiin saakka tyrkytämme muille - olettaen, että tämä lännenmiehen yhteiskuntamalli on se ainoa oikea!


Ennen Koronaa oli vallalla - mediankin iskostamana - lännen ja idän välinen informaatiosota

Meiltä jotenkin löydetään kaikki se vahingollisuus ja paha, mikä jäytää ihmiskuntaa - juuri idästä, meidän täältä itse ollen katsomatta muun muassa Yhdysvaltojen jatkuvaan sotimiseen - muiden mailla, usein jopa vain omin itsekkäin tavoittein - myös osin ilman minkäänlaista kansainvälisen yhteisön - YK' n mandaattia.

Kiina oli kokenut SARS-epidemian jo aiemmin, ja se saattoi tuoda kokemusvoimaa tämän Koronan taltuttamiseen - tosin ei ole nyt oikea hetki Kiinankaan osalta julistaa voittoa Koronasta. Silta ei ole matossa -edelleen painitermein.

1960-luvun lopulla riehui hongkongilainen ja noin 10 vuotta aiemmin aasialainen - noiden uhrimärät olivat miljoonissa. Kiinalaisilla on siis kokemusta viruksien maailmasta. Niin meille eurooppalaisillakin - Espanjan tauti tappoi kymmeniä miljoonia ja Keski-ajalla Mustasurma jopa puolet eurooppalaisista.

Kiina on systemaattisen tehokas kriisin hetkellä - se osaa käskyttää, ja osaa jättää turhat komiteamietinnöt vähemmälle. Hyvin suunniteltu on usein puoliksi tehty, mutta kurkikin voi kuolla, ennen kuin suo sulaa.

Niin tai näin, muta Kiina mittasi 14 miljoonalla otsalämpömittarilla "kaikki kansalaisensa". Kiina osaa käskyttää, kun on sen hetki. Tosin meillä löydettiin tuostakin moitittavaa, ja nyt vaaditaan Euroopassa noita samoja "kiinalaistoimia"!

Kiinalaiset itse tietävät, ettei maailman suurinta valtiota voida ohjastaa monin osin enemmistö-vähemmistö periaattein, vain suora toiminta tehoaa, joka nyt toivottavasti on nähtävillä tässä Korona-taistelussa - Euroopassakin.
.

[Pieni sivulause: Eräs kiinalainen virkamies esitti, että US Army oli ujuttanut Koronan Wuhanin kaupunkiin [ https://uk.reuters.com/article/uk-health-coronavirus-china-ministry/china-government-spokesman-says-u-s-military-may-have-bought-virus-to-china-idUKKBN20Z2IX - ], väite tai toteamus on yllättävä, mutta sekin pitää muistaa, että Kiina itsekkin on kehittänyt erilaisia virusaseita [ ~ https://www.verkkouutiset.fi/onko-wuhanin-koronavirus-peraisin-kiinan-armeijalta/ - ], kuten monet muutkin valtiot. Jätämme tuo pohdinnan nyt tähän]
.

Viruksilla ei ole nykyaikaista alkua, vaan ne ovat kaikkialla, mistä löytyy "isäntäkasveja". Virus on evoluution ohjauksessa - kuten me ihmisetkin. Emme vain tunne viruksen tehtäviä, emme sen toiminnallista kellotaajuutta - puhumattakaan viruksen päämääristä ... kuin vain sem että se haluaa lisäntyä kuten mekin - pitääkseen itse evoluution "kuolemattomana" - yllättävääkö?

Nyt Kiina voisi antaa konsultaatioita - länteen. Ei ole enää vastakkainasetelun aika, vaan maailmallisen yhteistyön, sillä nyy kaikille ihmisille on yhteinen vastus - vihollinen, jonka torppaamiseen tarvitaan kaikkien toimet - ilmansuunnasta riippumatta.

Yhteistyö ei ole toivon, vaan edellyttävä, jotta saamme selviytymisen tästä Koronasta, vaikka "virustehtailta" evoluution käskytyksistä on valmistumassa uusia versioita jo olevien tuhansien joukkoon - erilaisin tehtävin, osa tappaa tehokkaasti ja osa on jopa hyödyksi ja osa lisääntyy vahvasti. Emme tunne viruksia riittävästi - jo siksikin olisi kaikkinainen yhteistyö nyt täyttä asiaa.

...

Ei kommentteja: