sunnuntaina, maaliskuuta 08, 2020

Koronavirus muuntuessaan tuottaa paljon oheisongelmia - käännämmekö kasvuhokemalaivaamme?




*

...
[KAUPPALEHTI]

HS

Koronaepidemialla on seurauksia, joita kukaan ei olisi voinut ennustaa – talousvaikutuksia selittävät muutkin asiat kuin virus

...
Ilkka Luoma 
Ihmisen maallismateriaalinen talous ja sille asetettu kasvun odotus lepäävät aina ja vain aina elävän kierrossa olevan luontoympäristön päällä. Emme voi niittää enempää kuin on kylvetty.

Nyt kulutustahtimme on sellaisessa vauhdissa, että vuoden luontainen tuotto on syöty jo Suomessakin toukokuussa? - maailmallisesti elo-syyskuussa? Miten tämä on mahdollista? Hokemamme - "lisää, nopeammin ja suuremmissa erissä" on tämän mahdottomuuden synnyttänyt.

Nyt EKPFED ja varmaan muutkin pankkiviisauden runsauden lähteet ajavat korkoja alas - jopa miinuksille ja käynnistelevät setelikoneiden rollaattoreita tuottamaan katteetonta kulutushoettua ostovoimaa - ehkä jopa helikopterirahaa kansalaisille, jotta kulutus lähtee käyntiin ja markkinatalous saa tuotantoketjuihinsa työtä ja sijoittajat pörssikurssivoittoja.

Entä luonto, joka lopulta maksaa kaiken tuon virheellisyyden, kun kokonaisvaltaista luonnontaloutta ei ymmärretä "korkeiden virkamiesten" kuin ahneiden sijoittajagurujenkaan sokaistuneissa mielikuvatahtomaailmoissa.

...
Yllättäen Kiinassa, maailman suurimmassa kansantaloudessa (bkt/PPP - IMF 2014/-15) havaittiin Koronaviruksen - painitermillä - siltauksen yhteydessä, että ilma puhdistuu ja jotenkin luonto tulee uudella tavalla esille. Miksi? Siksi, että kulutusta ajettiin alemmaksi - karanteenitoimin.

Olisiko tässä ja nyt sattuman oikku tai "
viruksen evolutiivinen viisaus" antamassa osviittaa, mitä voisi myös tehdä - toisin kuin ennen - eli hyväksyä ylikulutus karanteeniin, ja nostaa sen tilalle pandemiaksi vähentämisen, jäähdyttelyn, sillä Gaia - maaemomme kuumenee nyt jo liiaksi.

...
Helsingin Lassilassa kasvusto alkaa olla silmuilla ja lehdittymässä 6.3. Toivottavasti takatalvi pakkasineen ei hyydytä silmuilua, kuten nyt Korona on hyydyttänyt opastavasti kulutuksemme - vai onko vielä meillä Suomessa?

Keväiset linnut laulavat kiimoissaan, jatkamaan sukua. Tosin kantasuomalaiset saattavat pelätä niin paljon huomista epävarmuutta, etteivät harrasta evoluution tärkeintä ohjetta.

...

Ei kommentteja: