perjantaina, maaliskuuta 17, 2006

Kiinalainen tulevaisuus
Kiinan nykyajan Suuri mies; Kommunistisen puolueen puheenjohtaja ja Politbyroon nro 1. herra Deng Xiao Ping, joka julisti kuuluisat sanat: Menkää ja rikastukaa. Herra Deng aloitti maailmanhistorian suurimman talouskasvun ja vapautti ihmiset rikastumaan. Arvoitukseksi jäi mitä tarkasti ottaen herra Deng tarkoitti. Tarkoittiko hän maallista vai henkistä rikastumista? Kiinan on tuhansia vuosia vanha kulttuuri, jossa on ollut korkeakulttuuriaikoja useasti vuosisatojen saatossa. Nyt meneillään on kaupallinen vaihe, ja Kiina on nousemassa maailman johtavaksi valtioksi seuraavien noin kahdenkymmenen vuoden kuluessa. Viimeeksi vuosina 1421-1423 Kiina valloitti maallikkohistorioitsija, kirjailija Gavin Menziesin mukaan maailman (Kun Kiina valloitti maailman 1421).

Kuvassa siirretään Kiinan Sotamuseoon herra Dengin kuvaa; hänestä pystytettiin aivan oma näyttely vuonna 2004. DSC_2194.JPG. 7. marraskuuta 2004, klo 10:13 (Suomen aikaa). 2.63MB. Photo by Ilu 2004. Nikon D70.


Peikingin metrossa markkinatalous kurkistaa peruskiinalaisten lomasta kuluttajaansa. Kiinassa on meneillään yksi maailmanhistorian suurimmista talouskasvuista tuottaen jättiläismäisiä ongelmia, jotka kiinalaisella sisulla ja neuvokkuudella sekä kurinalaisuudella ratkaistaan. Pekingin metrossa 5. marraskuuta 2004, klo 13:25 (Suomen aikaan). DSC_2073.JPG. Photo by Ilu 2004. Nikon D70.

Kiinalainen tulevaisuus; kuinka vältetään eurooppalaisten ja länsimaalaisen markkinatalouden ja kulutusihannoinnin virheet; Kiina pystyy ohittamaan nyt ne ongelmat mitä me olemme synnyttäneet itsellemme. Kannattaa lukea tohtori Eero Paloheimon kirja syntymättömistä eurooppalaisista, vaikka se julkaistu jo kymmenen vuotta sitten!


Idea ja tavoite on tohtori Eero Paloheimon innovaatio ja asiaa käsitellään lähemmin hänen kirjassaan Syntymättömien eurooppalaisten sukupolvi

Ei kommentteja: