keskiviikkona, maaliskuuta 20, 2013

Kiina ja Venäjä - Kyproksen pelastajat! [?]


[ … Venäjän presidentti Vladimir Putin ärähti ja Venäjän pääministeri Dmitri Medvedjev särähti, kun EU-euromaat ehdottivat – Suomi ja Saksa etunenässä, Kyproksen pankkitalletuksien ”verolle panosta” - tunnetusti Kyproksen pankeissa on reippaasti venäläistä rahaa – niin perilaillista kuin oligarkkirahaakin, turvasatamassa … ]

Raha tekee notkeaksi ja agressiiviseksi, kun sen olemassaoloa ja/tai vaikutusvaltaa uhataan (tämänhän läntiset sijoittajat tietävät veroparatiiseissaan) – vaikkapa 9,9 prosentilla.


Lähteet Moskovasta kertovat, että venäläiset pankit suunnittelevat Putinin ohjeistuksesta kyproslaisten pankkien ”pelastusohjelmaa” - Venäjälle ei ole temppu eikä mikään pelastaa samassa yhteydessä euromaa Kypros talousikeestä – nostaen samalla venäläistä profiilia EU-euroytimeen.

Jos tutkii Venäjän talouslukuja [LINKIT] (nyt emme tutki kansalaisten taloudellisia oloja keskiarvona, vaan valtion finansseja, ulkomaankauppaa ja maailman suurimpia raaka-ainelähteitä) – on helppo huomata, että Venäjä pystyisi omin voimin pelastamaan Kyproksen – saaden palkkioksi kohta menettämänsä Syyriassa olevan laivastosataman pelastetuksi vieressä olevalle Kyproksen saarelle – oiva tukikohta Välimerellä.


Voitte arvata, miten kyproslaiset kiittävät,

kun Venäjän karhun raha pelastaa ja ottaa haltuun Kyproksen finassit – ollen jo nyt niiden ”päällä” tukevasti. Muistamme 1960 -luvulla kun Kiina holhosi Mao Zedong´in suojelemana eriskummallista eurooppalaista valtiota nimeltä Albania. Tekeekö Venäjä nyt itselleen omat ”albaniat”?


Moskovalla on tuhannen ruplan paikka –

ja vieläkin villimpi luottohuhu kertoo, että Putinin pelastusoperaation takuumieheksi olisi tulossa kaukoidän jättiläinen Kiina, jonka varoista löytyy tuo tarvittava venäläisen rahan takuus ja vakuus -käyttäen valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen termejä. Näin maailman voi muuttua. Meille suomalaisille jää vielä nähtäväksi, mitä vahinkoa lopulta Jutan ja Jykän finassoima 'täti-tiukkuus' aikaansaa kansantaloudellemme.

Suoraviivainen päätöskoneisto jyrää?

Putinilla ja Kiina uudella presidentillä Xi Pinjing´llä on tarvittavat valtuudet – ilman mitään eriskummallisia komiteamietintöjä. Näinkö Venäjä ja Kiina tekevät oman ja ensimäisen yhteisen laivasto- ja kauppa-aseman Välimerelle – sieltähän on koko läntinen kulttuuri ja talousajattelu kehittynyt foiniakialaisista, minealaisista, kreikkalaisista, etruskeista ja roomalaisista …


Turkilla on myös tähän Kypros syndroomaan oma sanansa sanottavana – mitä se merkitsee Turkin EU-liittymisneuvotteluihin, vai valitseeko Turkki kuitenkin väkevän kaksikon, Venäjän ja Kiinan yhteenkuuluvuuden (tältä osin) oman etunsa turvaamiseksi? Suuria kysymyksiä voi olla nyt ilmassa.


 

….
LINKIT
Suomen Pankki – BOFIT -tilastot

Venäjä

 
KiinaPS.
Ymmärtääksemme kiinalaista ”maailmanvaltaa” tai epäsuoraa kaupallista pyrkimystä siihen, kannattaisi tutkia historiaa vaikkapa 1400 -luvulta (keisari Zhu Di *]), jolloin Kiina oli maailman suurin meri- ja talousvalta – jättiläismäisine valtamerilaivastoineen (muun muassa eunukkiamiraali Zheng He **]) -aiemmin jo kuin Kristoffer Kolumbus löysi kolmella ”veneellään” Amerikat -tunnetuin seurauksin.

 

...
Ilkka Luoma...
Sent

             
                             
Lähetetty:
20. maaliskuuta 2013 11:03:29


Vast.ott.:
jyrki.katainen@vnk.fi (jyrki.katainen@vnk.fi); jutta.urpilainen@vm.fi (jutta.urpilainen@vm.fi); pasi.holm@ptt.fi (pasi.holm@ptt.fi); vesa.vihriala@etla.fi (vesa.vihriala@etla.fi); alexander.stubb@formin.fi (alexander.stubb@formin.fi); presidentti@tpk.fi (presidentti@tpk.fi)


Kopio:
erkki.liikanen@bof.fi (erkki.liikanen@bof.fi); sixten.korkman@aalto.fi (sixten.korkman@aalto.fi); erkki.tuomioja@formin.fi (erkki.tuomioja@formin.fi); paavo.vayrynen@keskusta.fi (paavo.vayrynen@keskusta.fi); puheenjohtaja@keskusta.fi (puheenjohtaja@keskusta.fi); matti.putkonen@perussuomalaiset.fi (matti.putkonen@perussuomalaiset.fi); taru.tujunen@kokoomus.fi (taru.tujunen@kokoomus.fi); sampo.terho@europarl.europa.eu (sampo.terho@europarl.europa.eu)

 

OT
Venäjä finanssoi yhdessä Kiinan kanssa Kyproksen?

(Talousmahoutunut EU-Bryssel on halvaantunut loputtomiin komiteaistuntoihinsa. Euromaat ovat kuopassa, jonka reunan yli ei näkyvyyttä ole – kuuluisasti sanoen - ”ei nähdä metsää puilta”. Kiinassa ja Venäjällä ei tarvita komiteoita, siellä toimii suora ”hallitsijademokratia” – päätökset voidaan tehdä nopeasti ja tehokkaasti – astuuko näin kiinalais-venäläinen raha kahtia jaettuun saarivaltioon – Kyprokseen?)

692. BLOG_Kansalaispohinaa
BLOG15.864IL
---20032013---

Ei kommentteja: