perjantaina, tammikuuta 24, 2014

Juha Sipilä pelastaa Jyrki Kataisen! -?

Kallupit povaavat nykyisen pääministerimme poliittisen uran laskua – Keskustan puheenjohtajasta ennustellaan seuraavien, mahdollisesti ennenaikaisten eduskuntavaalien 0] selkeää voittajaa. Näin Juha Sipilästä tulisi uusi pääministeri 1], työ- ja yrittäjäkokemuksella. Mitä käytännön työtä on nykyinen pääministeri urallaan tehnyt?


Kataista moititaan laidasta laitaan

Vääriä päätöksiä, myöhässä olevia päätöksiä ja liian vähän todellisia toimenpiteitä sisältäviä päätöksiä. Nämä päätösominaisuudet ovat merkki hallituskokoonpanon monimutkaisuudesta – kaikille jotain, mutta ei kenellekään riittävästi. Nyt maksamme kansakunta hintaa siitä, että Kataisella oli pakkomielle 2] päästä pääministeriksi pääministerin paikalle.


Nyt maalamme hiukan tulevaisuutta

Mikäli Sipilä voittaa vaalit, tarkoittaa se, että Keskusta kuittaa nykyisen kalluppikannatuksen todelliseksi, mutta on helposti arvattavissa, että seuraavaksi suurin puolue on Kokoomus 3] – ja ratkaisevaa on se, saako nämä kaksi liki enemmistön paikoista – siis lähes 100 paikkaa, tai jopa yli.


Mikäli Keskusta ja Kokoomus saisivat yli 100 paikkaa
[ .. on myös toinen vaihtoehto – persukeskustalle 104 paikkaa eduskunnasta ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=931650 - ]

eivät he tarvitse kuin yhden apupuolueen, joka olisi tietysti RKP tai kaikesta huolimatta kristilliset. Jos saisimme vain kolmen – tai peräti kahden puolueen hallituksen, arvaisin väittää, että Kokoomus tulisi hyvin toimeen nykykeskustalaisten kanssa, siksi suuren reivauksen näkyvänä ilmiönä Sipilä on jo saanut aikaiseksi – haukuttuun iltalypsyjen änkyräpuolueeseen.


Sipilä ja Katainen voisivat olla erinomainen aisapari!

Heillä on porvarillinen taustaideologia, yrittämisen filosofia – Sipilällä käytännössä ja Kataisella teoriassa. Suomi on ollut jo pitkään oikeistoenemmistöinen maa. Tällä kokoonapanolla saattaisi Kataisenkin todelliset arvot, osaaminen ja taito johtaa tulla tehokkaammin esille, kun ei tarvitsisi pitää väkipakolla 4] hallitusta pystyssä!


Hätätilahallitus!

Olisikin oikein, että saisimme seuraavaksi hallitukseksi – hätätilahallitukseksi kokoonpanon, joka kykenee nopeisiin, määrätietoisiin ja riittävän voimakkaisiin päätöksiin – leipomisen aika on nyt lopullisesti ohi. Sipilä kantaisi vastuun ja kakkostorvea soittaisi Katainen, joka saisi kerrankin tulla esille omana itsenään.

Sipilä olisi luonnollinen pääministeri ja Katainen olisi erinomainen sisäministeri – muut paikat vaalituloksen pohjalta.


...
VIITTEET
0] Ennenaikaiset eduskuntavaalit? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=947565 -
1] Pääministeri Juha Sipilä!? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=901277 -
2] Negatiivinen ilmapiiri! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158331-elammeko-kielteisessa-ilmapiirissa -
3] Suurin tai toiseksi suurin … ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=875171 -
4] Kansalaisvaroitus! ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/onko-p-ministeri-jyrki-katainen-saanut-jo-kansalaisvaroituksen


EXTRA
Olemmeko arvioineet Jyrki Kataisen väärin ja vääristä lähtökohdista?
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/142409-olemmeko-arvioineet-kataisen-vaarin -

...
Lopuksi

Samalla voisimme tehdä tämän uuden hallituksen aikana jo reippaan määräysvaltapäätöksen, jolla yhtenäistetään kansanvalta lähemmäksi maan ja valtion käytännön johtamista. Suomalaiset pääsevät valitsemaan suoraan tasavallan presidentin – kansanvaltaa parhaimmillaan. Nyt radikaali muutos on se, että pääministerin virka lopetaan, ja hallituksen johtoon astuu tasavallan presidentti – näin kansan suoraan valitsema ”pääministeri” valvoisi välillisesti valittua hallitusta – käytännön johtajana, kuten USA:ssa.

...
Ystävällinen jälkikirjoitus

Nykyisen hallituksen taustajoukot ovat tehneet niin paljon hallaa yhteiskunnallemme, että esimerkiksi Kataisen kannattaa vaihtaa koko allaan oleva kakkoskerros uusiin kasvoihin – esimerkiksi Petteri Orvon työryhmä sote-kamppailussa oli siksi vakava ”metsään ajo”, että jo Kataisen oman arvovallan nimissä henkilöitä vaihtoon ja uusia tilalle – olisiko aika nostaa Kokoomuksen huhujen mukaan todellinen aivo ja johtava harmaa eminessi ja puoluesihteeri Taru Tujunen parrasvaloihin?



Ilkka Luoma
http://jontikka.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka


AL US Vf 398. IL - BLOG 29899
---24012014---

doc.: sipila_katainen_24012014.doc – OpenOffice Writer

460 | 4406

Ei kommentteja: