maanantaina, tammikuuta 20, 2014

Miten nuoret pärjäävät tulevaisuudessa?

Nykymenolla joudumme jakamaan yhä suuremmalle osalle maapallomme niukkenevia varantoja. Epätasajako on ollut huomattava. Länsi on viimeisen 150 vuoden aikana syönyt itäisen ja eteläisen toverin riisikupilta – ei nyt suoraan, mutta välillisesti oman jako-osansa noin viisin-kymmenkertaisena.

Olemme saavuttaneet oman materiaalisen hyvinvointimme viemällä ”kalan köyhemmän kalastajan koukusta” - sosiaaliturvamme on paljolti revitty itäisten ja eteläisten veljiemme ja siskojemme selkänahasta, ei nyt suoraan, mutta välillisesti.


Nyt itä ja etelä nousevat, pitkälti omin voimin. Kiinalaiset, intialaiset ja afrikkalaiset (heitä on lähes neljä miljardia!) eivät meitä lännen miehiä juurikaan tarvitse – he tarvitsevat toinen toisensa. Mikä jää meille, onkin arvoitus. Jos haluamme sen ratkaista itsellemme suosiollisella tavalla, on meidän pakko huomioda aivan uusia tapoja nähdä muita – aloitetaan jälkikasvustamme; lapsista, nuorista ja opiskelijoista!

Kaljuuntunut ymmärryksemme itäisistä ja eteläisistä kulttuureista on perua kolonnialismiin johtaneista löytöretkistä, joiden myötä lähinnä ryöstimme nuo meille tuntemattomat korkeakulttuurit. Tänään annamme arvioita asiantuntijoina – kuten esimerkiksi Linda Jakobsonin *], joka toimi UPI-FIIA:n kiina-asiantuntijana, kirjoitukseen HS Vieraskynässä – vuonna 2006 [!], otsikolla - "Kiinan ulkopolitiikka on ajautumassa umpikujaan" – tuohon tehtiin vastine, joka löytyy linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/07/vastine-kiinan-ulkopolitiikan.html alta. Olkaa hyvä.
*] Linda Jakobson ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Linda_Jakobson - [wiki][2006] Miten voisimme pärjätä huomisen maailmassa?

Opiskelijat ovat huominen ja koko kansakuntamme tulevaisuus. Maailmanlaajuinen työn uudelleen jako vie meiltä perinteellisiä työpaikkoja. Kilpailu on kovaa ja uudet kehittyvät maat puskevat markkinoille motivoituneita ja ahkeria työläisiä, vastavalmistuneita ja kokeneita osaajia.


Suomen etu on nyt korjata opiskelijoiden edellytykset taisteluun osaamisesta, motivoituneisuudesta sekä hengestä ottaa vastaan kilpailu. Suomi tarvitsee vähät nuorensa kyvykkäinä, taistelutahtoisina, systemaattisina ja uteliaina ratkomaan huomisen verokertymäongelmat.

Opiskelijoiden edellytyksiä pärjätä ei ole tarkistettu vuosikausiin, nyt on sen aika -aloitetaan remontoimalla koko opetusjärjestelmä link ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158594-opettamisen-ja-elamanhallinnan-vallankumous – [US_P/il] ---.Tämä vetoomus koskee koko Suomea,

meidän on nähtävä ne perusnuorten ongelmat yhtäaikaisine työssä oloineen, jatkuvasti kallistuvine asumiskustannuksineen sekä opiskelun kiristyminen säädettäessä määräaikoja valmistumisille. Yhtälö ei toimi, yhtäaikaa töissä ja koulussa ei toimi aikarajojen puitteissa.


20 vuotta sitten opiskelijat saivat enemmän käteen kuin nyt

Tuolloin otettiin surutta lainaa, nyt ei, on epävarmuus. Ei luoteta itseensä ja huomisen omaan yhteiskuntaan. Nykyisten opiskelijoiden herkkyyttä kritisoida perustellen nykyistä yhteiskuntaa tulee lisätä, lisäksi heidän uteliaisuuttaan tulee kannustaa näkemään huomisen aivan uusia ratkaisuja.Valtion erityisessä suojeluksessa pitää olla työ, opiskelu

--- ja päivätyön tehneet eläkeläiset ja kehittyvät lapset. Nyt pitää panna opiskelijoiden asiat kuntoon niin rahoituksen, opintotavoitteiden, valmistumissuuntien kysynnän (kädentaitoja unohtamatta), oppilaitosten, korkeakoulujen ja yliopistojen määrän osalta sekä yhdistetyn koulutuksen/ työtehtävien yhdistelemisenä.

Verotus voidaan ratkaista päätoimisten opiskelijoiden osalta uudelleen, veroton vuosiansio nostetaan riittävälle tasolle. Lisääntyvä työvoima- ja rahapula ajaa miltei valmistuneita opiskelijoita töihin ja tämä työ tulee synkronoida itse opiskeluun osaksi sitä.Kansanedustajamme voivat nyt näyttää voimansa

--- ja muuttaa hallituksen laatimaa budjettia ratkaisemaan juuri nyt huomisen edellytyksemme opiskelijoiden osalta. Koko opiskelijamaailma voisi ottaa tulevat eduskuntavaalit protestina ja osoittaa oman huolensa itsestä ja koko huomisen kansakunnastamme.

Ilman nykyistä opiskelijasukupolvea nyt hankittu osaaminen, varallisuus ja suomalainen henki ei toimi huomenna. Paine ulkomailta kasvaa, uusia vähempään tyytyviä opiskelijoita tulee koko ajan lisää.Jokainen opiskelija voi mennä hiljaisesti itseensä ja katsoa,

mitä on omaehtoisesti tehtävissä. Osalla on riittävästi kaikkea ja osalla ei. Osa saa kotoa, osa ei. Osa pääsee töihin, osa ei. Kaikille yhteinen päämäärä on kannusteellinen opiskelu ja valmistuminen tarpeellisiin ammatteihin viivyttelemättä, kantamaan se yhteiskuntavastuu, joka isovanhempiemme osalta on mallikelpoisesti hoidettu.Yhteistä henkeä, uutteruutta ja intohimoa!

Suomi tarvitsee yhteishenkeä, yhteenkuuluvuutta, tarpeellisuutta ja ryhmään kuulumisen henkeä. Nykyiset vaaleihin valmistautuvat kansanedustajat voivat nyt kantaa oman osansa yhteiseen tavoitteeseen kohottamaan opiskelijoiden edellytykset sille tasolle, mitä huomisen yhteiskunta tarvitsee taistelussa osastamme maailmanlaajuista kilpailua.

...
EXTRA
Kun lapsen ja nuoren mieli sairastaa
Lahjakkuuksien louhintaa kokonaismassasta!

Ilkka Luoma

AL US Vf IL – BLOG 29662
---19012014---

doc.: miten_parjaamme_huomenna_19012014.doc – OpenOffice Writer

609 | 5695