tiistaina, tammikuuta 21, 2014

Leopardi mielenosoituksissa!

Kuopissa Leopardi - Itsenäisyyspäivän paraatiPerinteellisessä mielessä II Maailmansodan itärintaman operaatio Zitadellen panssaritaistelu oli historian suurin rautahirviöiden yhteenotto – yli 8000 tankkia puolin ja toisin. Sanotaan Saksan kolmannen valtakunnan lopullisen alamäen lähteneen liikkeelle Kurskista (?) 1].

Suomen valtio hankki Puolustusvoimien arsenaaliin lisää tankkeja – saksalaisia Leopard 2A6 2] taistelupanssarivaunuja, joita kehutaan eräillä rintamilla maailman parhaiksi, no vertailevaa testiä maailmalta ei ole julkaistu. Tarvitsiko Suomi näitä sinänsä kappalehinnaltaan hyvin edullisia vähän käytettyjä teräshirviöitä? Mene ja tiedä – ainakin sisäisissä ongelmissa ne ovat tehokkaita!Kaikilla valtioilla on tankkien tuhoamisvälineet – jopa miehistöaseissa

Taistelupanssarivaunu ei ole yksinäinen susi, vaan tarvitsee tukitoimia ja suojaa, kun niillä operoidaan. Yksittäinen metsäsissi 3] kykenee nykyaikana tuhoamaan näppärästi tuon Leopardin, samoin kauko-ohjettu lennokki ”ilmasta-maahan” ohjuksella tuhoaa näppärästi koko vaunun ja niin kaukaa, ettei tankin miehistö edes lennokkia näe.Tänään armeijan kalusto miehistöineen ja upseeristoineen pitää olla uskottavia,
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/mika-on-maanpuolustustahtosi.html -

ja jos ammattilaiset ovat sanoneet, että Leopard on näyttävä väline paraateissa, niin uskottavahan se on. Panssarivaunu on tekninen laite, hyvin monimutkainen, ja kuinka modernimpi Leopard pärjää Suomen yllättäen uudelleen tulleissa 40 asteen pakkasissa, … niin nähtäväksi jää.Taistelupanssarivaunu on yhteistyöase

Taistelurintamalla vaunu tarvitsee tuekseen taisteluhelikopterit ja hävittäjäkentokoneet, joissa on ainakin ”ilmasta-ilmaan” ohjukset. Vaunu on myös suojaton metsäsissien piirittämänä – se siis tarvitsee maajoukkoja avukseen – suorasuuntauskenttätykkeineen ja kranaatinheittimineen.Onko tankki eilisen päivän ase?
~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/viruksien-ja-robottien-sodat – [AL/il]

Tankki on ilmiselvästi eilisen päivän ase modernissa elektronisessa sodankäynnissä, jossa voima esiintyy sisseinä, bitteinä, lennokkeina, mikrorobotteina, viruksina 4] ja lopulta massiivisina atomiaseina – tuomiopäivän välineinä, joita käytetään vain aivan lopuksi – kellä on.

Tankki on kylläkin näyttävä väline erilaisissa tapahtumissa ja paraateissa – se luo uskoa kansaan, joka haluaa itse olla niin vahva, ettei vihulainen kovin helposti suunnittele hyökkäystä. Kukapa meille hyökkäisi, no, ainoastaan venäläiset turistilaumat.Sisäisten ongelmien laukaisijana erinomainen!

Leopard on myös aivan erinomainen väline hillitsemään revähtäneitä mielenosoituksia, kun poliisi ja kevytarmeija ovat voimattomia, esimerkiksi mielenosoituksissa joihin osallistuu väkevästi kymmeniä tuhansia ihmisiä!

Tankin ja tankkien ilmaantuminen barrikaadien eteen ajaa voimaantuneimmankin uppiniska-sabotöörin karkuun – sillä telaketjuilla ei ole tunnetta samalla tavalla kuin hevosen kavioilla. Mitä poliittiset päättäjät ovat suuressa viisaudessaan pohdiskelleet – jää kabinettien ovien taakse piiloon.

Itsenäisyyspäivän paraateissa tuon Leopardin näkeminen arkikansalaisen näkökulmasta nostattaa tunnetta – se edustaa uhkuvaa voimaa, tuhoa ja kykyä ylläpitää kansalaisyhtenäisyyttä – ainakin paraatien ajan.

...
VIITTEET
1] Kurskin taistelu – operaatio Zitadelle ~ http://de.wikipedia.org/wiki/Unternehmen_Zitadelle – [wiki/DE]
2] Leopard 2A(X) ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Leopard_2 - [wiki]
3] Metsäsissi vs. Leopard ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=717353 -
4] Virukset taistelukentillä? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/139500-viruksien-tuhoamistaistelu-johdetusti -
4] Robottien sodat ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/kydnk-sodat-tulevaisuudessa-robottien.html -
4] Viruksien ja robottien sodat! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/viruksien-ja-robottien-sodat.html -


EXTRA
Apina löi kivellä toistaan päähän”
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/12/apina-ly-kivell-phkinn-sytvksi.html -
Väkivalta on osa ihmisyyttä!
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/06/vakivalta-on-osa-ihmisyytta.html -Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka


Leopard 2 A6

AL US Vf IL - BLOG 29713
---20012014---

doc.: taisteluleopardi_20012014.doc – OpenOffice Writer

425| 4178