torstaina, tammikuuta 23, 2014

Kuinka "köyhä" rikas voi ollakaan?

Rikkaus kismittää – kateuden piikkipistos persuuksissa kirvelee, kun naapurilla on enemmän, suurempaa ja arvokkaampaa – eukkokin on kauniimpi, tai ainakin siltä näyttää. Suomalaisten perikateuden rinnalle ponnahti maailmanluokan listaus 85 umpiorikkaasta, joiden varallisuus ylittää 2000 miljoonan ihmisen kaikki omistukset yhteensä.

Rikkauden määritelmä on rahallinen arvo, jonka määräytyminen riippuu kysynnästä. Nälänhädän edessä setelirahoilla on pieni hivenainepitoisuus ja timenteilla ei nälkä lähde. Rikkaus on siis suhteellista – rikas on se, joka ymmärtää elämän merkityksen ja päättymisen olevan lopullinen kullekkin sosisaaliturvatunnukselle.



Todellista rikkautta on evoluution määrittämä suvunjatkaminen

geeniperimä vie eteenpäin ikuista kateutta, kilpailuhalua ja näyttämis- ja vertailuelämän maallisfilosofiaa, ellei vanhemmat oivalla opettaa elämän merkitystä sopeumana omaan ympäristökululokeroonsa 1] – jossa määrää muukin tekijä kuin materiaalisen näyttöhalun ostovoima.
...
1] Ympäristökululokerossa on juuri se sinulle tarkoitettu hiilielämäsi mittainen biomassasuhteellinen elämisenammentamistase, josta saat ravintosi elinkaareesi suhteutettuna!



Onko viimeisessä puvussasi ne kuuluisat taskut?

Käärinliinoissa ei ole kuulemma niitä taskuja ole ja laihialaisen antamaa muistolahjaa shekkinä ei voi lunastaa. Matka maallisuudesta monen uskonnon Onnelaan ei täällä meillä tunne lipun hintaa eikä sen lunastukseen kuulemma tarvitse maallista mammonaa. Vilvoittavat purot odottavat niin rikasta kuin köyhääkin – tasamitallisina mielenkuohun viilentäjinä.



Mistä johtui niin ankara pulinan ja pöhinän ruplutus?

Miksi me innostuimme niin valtavasti tästä tilastonikkareiden teoreettisesta arvonnasta, jossa 85 rikkainta omistaa hamuamisnäyttöä enemmän kuin maapallon 2000 miljoonalla köyhimmällä yhteensä. Mistä me lopulta tiedämme mikä rikkaus muhii 2000 miljoonan ihmisen perinnössä ja perintötekijöissä. Ilman jälkeläistä perintöjäkään ei saa ”omilleen” siirretyiksi. Se on kuitenkin varmaa, että nuo 2000 miljoonaa sikiävät niin reippaasti, etä näistä 85:stä ei jää edes pölyhiukkasta muistona jäljelle. Mitä se rikkaus siis on?



Materiaalinen rikkaus on näyttö- ja vertailutaloutta

Rikkaus on ostovoiman esittelyä – kunkin hetken mitattua ostovoimaa, joka voi ”viimeisellä portilla” olla arvoltaan ympäripyöreä nolla. Leipäpala voi olla arvokkaampi kuin suurinkaan kultakimpale. Saharassa litran vesipullo on enemmän elämänjatkaja kuin arvokkainkaan huvijahti Välimerellä.



Rikkaus asuu päässämme 2]

rikkautta on kyky huomioida oma paikka hiilielämämme biolokerossa, tajuten, että enempää ei voi ottaa, kuin on oma biomassasuhteellisuus muuhun elävään biomateriaaliin nähden! Vaikeaako ymmärtää – niin.

2] Kiinan edesmennyt pieni suuri mies – Deng Xiaoping kehotti kansalaisiaan menemään ja rikastumaan. Tänään on yhä suuri arvoitus, mitä Deng lopulta tarkoitti. On arvailuja, mutta niihin palataan myöhemmin omana erillisenä kirjoituksena ”Uusi uljas maailma



Äkkirikas voi olla herännäinen tai vaikkapa lottovoiton kuittaaja

Loton todennäköisyys on lähes olematon, mutta heräämisen mahdollisuus on kaikilla. Avaatko milloin ovesi tähän huomiotsemisen uuteen maailmaan, jossa jakauman merkitys kasvaa suurimmaksi rikkaudeksi ymmärtää mistä elomme ammennamme?

...
Mitä sinä teet miljoonan euron käteisnipulla, kun elämästäsi on jäljellä yksi vuorokausi?” – … ja otetaan inhimillisempi kysymys loppuun: ”Minne Sinä matkustaisit, jos pääsisit aivan minne haluat – mutta olisit ainut ihminen maan päällä?



EXTRA
Oppimisen ja elämänhallinnan uusi maailma
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158594-opettamisen-ja-elamanhallinnan-vallankumous – [US_P/il]


...
Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka


AL US Vf IL - BLOG 29778
---21012014---


doc:: rikkaus_kismittaa_21012014.doc – OpenOffice Writer

454 | 3855