perjantaina, marraskuuta 17, 2017

Afganistan – vaatii uusia suomalaistaistelijoita – kriisinhallintaan!


Suomalaiset vapaaehtoissotilaat ovat olleet vuosia Afganistanissa – sodan osapuolena tässä Naton johtamassa ulkoa kaukaa tuodussa amerikkalaisvetoisessa sisällissodassa, jonka aloitti raskailla ilmapommituksilla jo vuonna 2001 - USA. *

Amerikkalaishyökkäys oli kosto yhdestä pahimmasta terrori-iskusta New Yorkin Manhattanille 9/11 murhaiskuna |1 – jolloin tuhansia menehtyi – viattomina siviileinä. Kysymykseen ”miksi” ei kukaan ole tähän mennessä antanut tyhjentävää vastausta!
Nyt Yhdysvallat pyytää lisää sotilaita!

Ote: ” … ”Pyyntö on tullut useita eri kanavia pitkin” … | … lisäsotilaita valmistaudutaan lähettämään Afganistaniin vahvistamaan turvallisuutta … ” -HS

Kommentti linkkikirjoitukseen:
... Miten sodan osapuolena oleminen vahvistaa turvallisuutta, kun turvallisuutta ei ole ollut sitten USA hyökkäyksen 2001, jos ennen sitäkään? Sota on kestänyt jo 17 vuotta!


Afganistanin sota [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sota_(2001%E2%80%93) – ] on kestänyt jo pidempään kuin kuuluisa Vietnamin sota **, joka tappoi ~3,5 miljoonaa siviiliä.

Afganistanin 2001 alkaneen sodan siviiliuhrien määrää vain arvellaan. Ensimmäinen nykyajan Afganistanin sota tappoi reilusti yli miljoona siviiliä. Tuo sota [2 on niin sanottu Neuvostoliiton sekaantuminen naapuriinsa, tosin pyydettynä Afganistanin laillisen hallinnon taholta.


Afganistanin sodassa 1975 – 1992 (venäläisten osuus 1979 - 1989) vastakkain olivat venäläisten tukema Afganistanin virallinen ja laillinen hallinto ja tätä vastassa laaja Mujahideen kapinataistelijoiden sissiarmeija, jota taas tuki USA – asein, rahalla ja vakoilutiedoin.

Mujahideen on talibanien edeltäjä, joita vastaan nyt toisessa 2001 alkaneessa ulkoa tuodussa sodassa Yhdysvallat taistelee. USA on ollut siis kummallakin puolella ”rintamaa”, kuten aikanaan Irakin ja Iranin verisessä sodassa |3, jossa USA varmuuden vuoksi tuki molempia osapuolia |4
Entä nyt, kun pyydetään painokkaasti suomalaista sotilaspanosta sotaan, jossa olemme jo sodan osapuoli?

Mitä poliitikkomme päättävät, kun olemme jo saaneet esimaksua siviiliterrorismista Turussa, jossa ”jihadismi” tappoi puukoin viattoman ihmisen. Onko meillä varaa rakentaa maaperää uusille terrori-iskuille – Suomeen? |5

Miksi me olemme Afganistanissa?

Ote edellisestä linkkikirjoituksesta:
” … englantilaiset, venäläiset ja amerikkalaiset – kaikki ovat koettaneet järjestyksenpitoa vieraalla maalla – olla opettamassa omaa kulttuuria, tapoja ja menetelmiä. Mikään ei ole kantanut hedelmää. Kaikki vieraiden yritykset ovat leijailleet tiehensä, loistavan auringon alla – vuorien kaikuessa omaa, alueelle tyypillistä historiaa – lännen saamatta mitään vastakaikua.

Herääkin kysymys miksi esimerkiksi me suomalaiset lännenmiehet olemme Afganistanissa? Miksi amerikkalaiset menivät sinne ja tappoivat 9/11 kaksoistornien varjolla *] suuret joukot syyttömiä ihmisiä – ihmisiä vaikeista oloista, joille läntisen maailman kulutus on vain kaiku jostain maallisesta, mitä Allah ei siunaa – eikä Taliban 2] tunnusta.


Afganistan on lännenmiehen haastattelun pohjalta geopoliittinen keskipiste
väylä moniin kulttuureihin, mutta merkittävimpänä ominaisuutena lännenmies totesi miljardien raaka-ainevarat, jotka odottavat löytäjäänsä
… ”


Nyt on ajattelun paikka, ja ellei poliitikot ymmärrä asioita

on kansakunnan ryhdyttävä tiiviiseen ja määrätietoiseen vastarintaan. Meidän paikka ei ole toisten sytyttämisessä sodissa kaukana omilta rajoiltamme. Me emme ole natosotilaita, emme myöskään amerikkalaisten vasalleja.

Meidän sotilaat on tarkoitettu oman isänmaamme puolustamiseen -ei muuta. Me emme voi olla luomassa uhkaa siviiliväestöllemme, kun talibanit ja yhä lujemmin Afganistaniin juurtuvat isis-voimat huomaavat suomalaiset. Meillä on jo kotimaassakin riittämiin radikalismia.


Meillä on tässä lisäsotilaiden pyyntöön on yksi selkeä ja kirkas vastaus

Ei, me emme osallistu muiden aloittamiin sotiin kaukana kotimaastamme. Meidän sotilaat käyvät omalle rintamalle, jos niin pakonomainen tilanne tulee – onhan USA jo nykyään ilmaissut, että heitä kiinnostaa juuri Suomen alue – kriisien käynnistyessä! [kuva 2]


Vastuunkantajat – onko heitä?

Ote edellisestä linkkikirjoituksesta:
[2015] ” … Onko nyt presidenttimme aika toimia – kansakunnan parhaaksi?
Sauli Niinistö voi nyt puuttua valtuuksillaan ja estää tämän mahdollisen osallistumisen, kansakuntamme nimissä ja eduksi. Niinistö tietää kansamme natovastaisuuden 9], tietäen myös kansalaistemme enemmistövaateen järjestää kansanäänestys Natosta, jos nyt jostain erikoisesta syystä hallituksemme sattuu jäsenanomusta suunnittelemaan 0].


Me emme halua Suomeen terrori-iskuja,
olemme niistä säästyneet, ainakin toistaiseksi. Meillä tiedetään, että kansalaisiamme (passisuomalaisia) on lähtenyt Syyria-Irakiin ISIS-siviilitaistelijoiksi tai tukitehtäviin.
Tiedämme, että nuo suorat tai epäsuorat taistelukokemukset nuorille ihmisille voivat olla traumaattisia ja herättävän epätoivoisia ajatuksia omista toimista, omassa kotimaassaan, kun oma puhe ei tuota toivottua vastakaikua – tapahtuiko juuri näin Pariisissa – emme vielä tarkoin tiedä, jos koskaan tulemme tietämäänkään. … ”
...


Kantaako pääministeri Juha Sipilä (Kesk.) vastuun seuraavista mahdollisista uhreista, mitä tulee suoraan Afganistanista tai vielä pahempana, iskuista Suomeen – viattomien siviiliemme kimppuun. Mitä tähän sanoo presidenttimme – kansan suoraan valitsema presidentti Sauli Niinistö?

Saatamme olla varmoja, että toistaiseksi puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) korskuen olisi lähettämässä sotilaat vieraisiin sotiin – tältä osin kansakunnan on ryhdyttävä toimiin ja seuraavista vaaleista poistettava nämä sotiin lähettelijät ja maamme ja kansalaistemme turvallisuutta uhkaavat voimat pois politiikasta ---

--- Tuntuuko Sinusta tämä Afganistanin nato-operaatio amerikkalaisjohdettuna omituisena ja vieraana juuri meidän suomalaisille sotilaille? ---


|***
~ https://yle.fi/uutiset/3-5081473 – kansanedustaja ja aiempi muun muassa ulkoministeri Erkki Tuomioja


EKSTRA
... Toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini pessee itselle tietä EU- tai Nato-Eurooppaan. Ministeripesti loikkarina on lopulta päättymässä, kuten mahdollisesti poliittinen urakin (ainakin Suomessa). Pakeneeko Timo kohta Suomesta, kuten Kokoomuksen Jyri Katainen? Vai oliko takana jokin positiivinenkin puoli – jota ehkä emme ole huomanneet?


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 155774

DOC afganistan_14112017.doc – OpenOffice Writer
PVM 14112017

809_7491

Ei kommentteja: