lauantaina, huhtikuuta 20, 2019

Uiguurit - arvokas kansallisuuslisä Kiinan yhteiskuntajärjestykseen!





Vainotun kansan kasvot


...
Ilkka Luoma 

HS harjoittaa tässä West trolling manipulation -ilmiönä vahvaa yksipuolistamista - vain yhden henkilön haastattelulla; toki tukeutuen voimalliseen länsimedian paatoksellisuuteen ideologiapainotteisena vastakkainasetteluna Kiinan valtajärjestelmiä vastaan. 11 miljoonaa on hiukan yli kaksi kertaa meidän Suomen väkiluku, ollen siis meille suuri luku. Kiinassa on 1398 miljoonaa asukasta ja tuo 11 miljoonaa on siitä vajaa yksi prosentti! 

Kiina yhtenäistää enemmistönsä mukaisesti (meidän kielellä demokraattisesti) yhteiskuntajärjestystään, standardejaan ja elinoloja - nostaen muun muassa infrastruktuurihankkeilla elämisen sujuvuutta, myös laita-alueillaan. Kiinassa on uskonnonvapaus, tosin se ei saa häiritä muuta yhteiskuntaa, eikä omaa uskontoa saa pienestä vähemmistön asemasta "markkinoida" aktiivisesti muille siihen uskomattomille kansalaisille. Kiinassa on monikansallisuusmalli, paljon kielimurteita, mutta yhtenäinen merkistö, joka tuottaa yhtenäisen ymmärryksen luetun osalta. Kellonaikakin on sama. 

Kiina ei puutu koskaan ulkopuolisten omiin sisäisiin asioihin; se lienee kiinalaisuuden huomaavaisin ydinominaisuus jo tuhansia vuosia. Mutta Kiina pitää itse huolen omistaan, tavallansa - eikä kaipaa muiden ulkoisten neuvoja tai moitteita vihkiytymättömien asiaymmärtämättömyyden siivittäminä. Kiinalainen hienotunteisuus antaa tilaa vieraille, heidän omissa valtapiireissään - eikä sekaannu niihin, esimerkiksi meidän tapaan ajatella maahanmuutosta, täällä Suomessa. 

Kiinassa on meneillään koko maailmaa ajatellen paljon suuremmat yhtenäistämishankkeet - nimittäin "Vihertyvä Kiina -projekti", joka aloittaa korjaussarjan viimeisen reformin - 40 vuotta täyttäneen kasvureformin jälkien korjaamiseksi. Kiina tulee palauttamaan maansa aseman suurena ympäristöharmoniana - vaikkapa vihertymisen periaatteella, kuten jo nyt, kun sen metsät kasvavat suhteellisesti maailman nopeimmin. 

Uiguurit ovat arvokas lisä kiinalaisuuteen. Heillä on sijansa Kiinan Keskushallinon alaisuudessa
.

...

Ei kommentteja: