perjantaina, huhtikuuta 12, 2019

Venäjällä säädettiin laki internetistä irtautumisesta

Suomi100 mikrosatelliitti


https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006067488.html - *1

Sattumaltako tämän uutisointi osuu samaan aikaan kuin uutinen suunnitellusta mikrosatelliittien verkostosta, jolle kaavaillaan maailmanlaajuista internettiä toteutettuna by Huawei from China! [kts. comment]. Kiinalaiset näkevät maailmankehityksen linjaksi syntyvän myös niin sanottu itäinen vaihtoehto, koska lännestä lietsotaan jo liiaksi vastakkainasettelua itää vastaan. 
Itään kuuluvat löyhästi tai kiinteästi Venäjä, se toinen yhdinasesuurvalta ja Kiina, maailman surin tuotantokone, liukuhihna ja vientimoottori. Itäiseen järjestelmään saatetaan nähdä myös BRICS-valtiot, joissa on reilusti kolme miljardia ihmistä - huomisen nettiverkkojen käyttäjää.
Venäjä voi liittyä kiinalaisten satelliitti-internet -hankkeeseen; venäläisillä on luotettavimmat suuret kantoraketit - esimerkiksi tähän mennessä vuosikausia Venäjän kantoraketit ovat vieneet ja tuoneet kansainvälisen avaruusaseman ISS-miehistöt. Yksi venäläinen Sojuz vienee kerralla jopa 30-100 mikrosatelliittia, btw. entä satelliittien kiertoratojen ruuhkautuminen?
Kiinalaisten suunnitelmiin kuuluu uusi kansainvälinen pankkisiirtojärjestelmä, paikannuksen tarkentaminen aivan uudelle tarkkuudelle sekä parviälyisten robominilennokkien yhteysjärjestelmä! Kaikki nämä kiinnostanevat venäläisiä, mutta ...? 
Tässä kohdin paljon riippuu kehityksen suuntaan, miten US pr. Donald Trumpin käsiraudat irtautuvat ja näin vapauttavat Trumpin vaalilupauksiensa mukaisesti parantamaan välejään Venäjään - nythän tätä suhdetoimintaa on kuristettu sankoilla epäilyillä ja väitteillä Trumpin sekaantumisesta Venäjän järjestämiin US-presidentinvaalitunkeutumisiin - odotamme nyt todisteita, joita ei ole näkynyt.
Venäjä voi olla tosissaan tuon uutisen myötä irtautumisesta läntisestä internet-järjestelmästä ja aloittaneen kehitystien omaan ja tässäkin Kiina ja BRICS saattaa olla luonnollinen yhteistyömaasto? Mene ja tiedä - aika näyttää. Trumpilla on myös avaimet taskussaan, jos käsiraudat Robert Muellerin erikoistutkimuksesta antaa lopullisen vapautuksen "noitavainosta"!

...

  1. Duuma hyväksyi lain, joka mahdollistaa Venäjän eristämisen muusta internetistä: Mistä ”suvereenissa internetissä” on kyse?

Lain virallisena tavoitteena on mahdollistaa internetin toiminta Venäjällä, vaikka joku muu maa yrittäisi kytkeä sen irti internetistä. Monet pitävät lakia viranomaisten pyrkimyksenä ottaa internet tiukempaan valvontaan ... -HS...
88 Helsinki

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

HS:Amazon aikoo ampua avaruuteen satelliitteja, joiden avulla se saisi asiakkaikseen koko ihmiskunnan

~ https://www.hs.fi/talous/art-2000006067429.html -

...
Ilkka Luoma 12.4.2019 - 8:41:

Maailman suurin tietoliikenneverkkojärjestelmien rakentaja kiinalainen Huawei suunnittelee 3000 mikrosatelliitin lähettämisen avaruuteen - aluksi BRICS valtioiden ja muiden afrikkalaisten valtioiden käyttöön, joissa asukkaita lähes neljä miljardia - Huawei on yksi suurimmista päätelaitteiden (=älykännykät) valmistaja - myös. Lännestä on esitetty ainakin toistaiseksi todisteettomia väitteitä Huawein vakoilusta, laitteiden tietoturvarei' istä ja patenttien varastamisesta. Odotamme todisteita.

Ensimmäinen kaupallinen toimija tähän avaruusinternettiin olisi maailman suurin verkkokauppa Alibaba, joka suunnittelee Pohjois-Euroopan päävarastoa Venäjän Karjalaan ratayhteyksien ja Koillisväylän "jatkeeksi". Alibaba voisi rakentaa datakeskuksensa Suomeen - natottomaan valtioon, joka on arvostettu ominaisuus Kiinassa, jonka vuoksi SDP Antti Rinteen lausunto "Natoon pääsemättömyydestä" noteerattiin kiinalaisessa uutistoimistossa - Xinhua' ssa.

Kiina on harjoitellut jo omien satelliittien tuhoamista f*laser-säteellä ja on rakentanut uusimpiin satelliitteihinsa suojajärjestelmät vastaavia tuhoamissäteitä yms. vastaan. Voisi ajatella, että noilla mikrosatelliiteilla on myös jokin muu käyttö - miniatyyri mahdollistaa entistä tarkemman hyötytilan käytön pienemmässäkin tilassa.

Valistuneesti arvaten voisi ajatella mikrosatellittien olevan myös autonomisten ja parviälyisten robotiikkalennokkien yhteysliikenteiden välittäjänä. Kiina suunnittelee perinteelliseen nähden noin mittakaavassa 1:4 minilennokkeja - yllättävällä hyötykuormalla - suojatakseen maailmanlaajuisia kauppareittejään - Silkkitievuokaavioita.

Paikannus - eikä vähiten uusi maapallon laajuinen pankkisiirtojen järjestelmä ei liene kaukaa haettu - irtautumista lännen valvomasta järjestelmästä ja tarjoten omaa kaikille - erityisesti kehittyville valtioille. Tähän voisimme miettiä miksi Kiina ostaa kultaa niin paljon. No - kaikki liittyy kaikkeen, Kiinassa.