torstaina, huhtikuuta 11, 2019

Parviälyiset robodronet valtaavat ilmatilan


J-20 from China


...
Maailman suurin tietoliikenneverkkojärjestelmien rakentaja kiinalainen Huawei suunnittelee 3000 mikrosatelliitin lähettämisen avaruuteen - aluksi BRICS valtioiden ja muiden afrikkalaisten valtioiden käyttöön, joissa asukkaita lähes neljä miljardia - Huawei on yksi suurimmista päätelaitteiden (=älykännykät) valmistaja - myös. Lännestä on esitetty ainakin toistaiseksi todisteettomia väitteitä Huawein vakoilusta, laitteiden tietoturvarei' istä ja patenttien varastamisesta. Odotamme todisteita.
Ensimmäinen kaupallinen toimija tähän avaruusinternettiin olisi maailman suurin verkkokauppa Alibaba, joka suunnittelee Pohjois-Euroopan päävarastoa Venäjän Karjalaan ratayhteyksien ja Koillisväylän "jatkeeksi". Alibaba voisi rakentaa datakeskuksensa Suomeen - natottomaan valtioon, joka on arvostettu ominaisuus Kiinassa, jonka vuoksi SDP Antti Rinteen lausunto "Natoon pääsemättömyydestä" noteerattiin kiinalaisessa uutistoimistossa - Xinhua' ssa.
Kiina on harjoitellut jo omien satelliittien tuhoamista f*laser-säteellä ja on rakentanut uusimpiin satelliitteihinsa suojajärjestelmät vastaavia tuhoamissäteitä yms. vastaan. Voisi ajatella, että noilla mikrosatelliiteilla on myös jokin muu käyttö - miniatyyri mahdollistaa entistä tarkemman hyötytilan käytön pienemmässäkin tilassa.
Valistuneesti arvaten voisi ajatella mikrosatellittien olevan myös autonomisten ja parviälyisten robotiikkalennokkien yhteysliikenteiden välittäjänä. Kiina suunnittelee perinteelliseen nähden noin mittakaavassa 1:4 minilennokkeja - yllättävällä hyötykuormalla - suojatakseen maailmanlaajuisia kauppareittejään - Silkkitievuokaavioita.
Paikannus - eikä vähiten uusi maapallon laajuinen pankkisiirtojen järjestelmä ei liene kaukaa haettu - irtautumista lännen valvomasta järjestelmästä ja tarjoten omaa kaikille - erityisesti kehittyville valtioille. Tähän voisimme miettiä miksi Kiina ostaa kultaa niin paljon. No - kaikki liittyy kaikkeen, Kiinassa.

...

...
88 Helsinki

Ei kommentteja: