maanantaina, huhtikuuta 01, 2019

Mikä on avaruudellisen tyhjyyden kuutiotilavuus?




"Liikkuva kello jätättää ... " -E = mc2 [ZEIT]


HS:

Avaruudesta löytyi jo toinen galaksi, jonka ei pitänyt olla mahdollinen – ”Kysymys voi olla hyvin harvinaislaatuisesta naapurustosta”


...



Ilkka Luoma 

Aiheen käsittelyä helpottaa ajatusleikki rajattomasta aineesta/ energiasta (E=mc2), siis missään ei todellisuudessa ole meidän näkemään rajaa/ kosketusta, vaikkapa tietokoneen näppäimistön ja niitä käyttävien sormien kesken - ei ole myöskään sitä muuttuvaa rakoa, joka aika-ajoin ilmestyy, kun liikutat sormea.

Sormen kosketustunnekin on vain aivollinen kokemus, kun sormi osuus näppäimeen... lopultahan oli kysymys vain energian käytöstä, vetovoimista ja aineen/ energian tihentymistä ja harventumista! Miten tämä nyt sitten liittyi galakseihin ja näkymättömään pimeään aineeseen ... kyllä, se liittyy, sillä lopulta ei ole kysymys kuin mittakaavoista, tihentymien ja harventumien painovoimaindekseistä ja kyvystä irtautua meitä rajoittavista omista aisteistamme. Galaksi on samanlainen tihentymä ja harventuma kuin sormien näppäily tietokoneen kirjainnappuloiden kanssa.

Pimeä aine on lopulta vain alkuräjähdyksen välittömän seurauksen harmonian rikkoutuminen, kun olematon löysi mitättömän - syntyi ensimmäinen vetovoimavektori, nyt niitä on liki ääretön määrä, mutta kuitenkin rajallinen. Mikäli tuota mitätöntä ei olisi ollut - olisi alkuräjähdys jatkunut täydellisenä harmoniana, eikä mitään pimeää ainetta olisi muodostunut - yhdessä pimeän energian kanssa.

Kun vetovoima syntyi - syntyi samalla alkutilanne nykyiselle tihentymien ja harventumien verkostolle, joka näkyy universumina. Tuo pimeä aina lymyää noissa vetovoimatekijöiden väleissä ja ne kasvavat kokoajan - kunnes jokin salaperäinen x-aika kääntää kellon taaksepäin ja alkaa paluu - ikäänkuin elokuva taaksepäin, täysin samassa, mutta käänteisessä järjestyksessä.

Tuota harmoniaa "sotkee" meille vieläkin tuntemattomampi pimeä energia, joka on kasvanut tuolla pimeän ja näkyvän aineen välimaastoissa (olemattomina energiasäikeinä, jotka kiemurtelevat kaikkialla - pitäen ainehiukkasia radoillaan) - senkin kasvaen, jopa progressiivisesti (venyessään) - tämä tuottaa järjestäytyneeseen jatkumotahtiin tuntemattoman tekijän.

.
Tangerine Dream - PHAEDRA from Youtube
...
88 Helsinki - Tähtiliike

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Ilkka Luoma 6.4.2019 - 9:23:

Olettakaamme, että teoria alkuräjähdyksestä pitäisi paikkansa, siis kaiken tämän meidänkin näkemän ja kokeman tulon "neulanreiästä". Minne tuossa ajallisesti kummallisessa 0-hetken virrassa olivat kätkeytyneet nämä neljä tekijää - [E=mc2] materia, energia ja pimeä aine kuin -energiakin? Olivatko nuo kaikki yhtä ja samaa ja miten se "ahtautui" tuosta neulanreiästä ulos, jonka "halkaisija oli nolla", siis olematon? Onko niin, että olemattomasta voi tulla ulos vain mitätön - siis lopulta ei mitään! Mutta miksi kuuluisa filosofi sanoi: "Ajattelen, siis olen!"

Sekin tiedetään, että universumi on suurelta osin, lähes kokonaan tyhjää. Mitä tuo tyhjä oikeastaan on; muutakin kuin oma päämme ;-)? Onko se alkuräjähdyksen jälkeistä repeämään - laajentumisen myötä? Mitä tuo repeämä sitten on? Onko se sitä "kuminauhamaista" jännite-energiaa - pimeää energiaa, koska se lisääntyy koko ajan, sillä kosmologit kertovat universumin laajentuvan - vieläpä kiihtyvästi. Siis repeämäenergia työntää kiihtyvää laajentumista ja työntää samalla materiaa yhä ajallisesti kauemmaksi, mutta mistä? Tässä lienee se suurin vaikeus ymmärtää, sillä kaiken alun alkuräjähdyksen neulanreika oli tuolloinen universumi - ei ollut muuta "muurin takaista elämää". Btw. Mikä on tuon tyhjän repeämän tilavuus? Tässä se vaikeimmin ymmärretävä tekijä; se on nolla!

Jaaha, neulanreikä oli siis olematon, mittaamaton - siis rajaton. Sieltä putkahti halkaisijaton "pallo", josta mekin muuten sitten myöhemin muodostuimme. Meillä on kiivaasti elävä mielikuvitus - ehkä mekin olemme vain mielikuvitusta. Mutta kun tuntemukset ovat väkevät, niin se tuntuu todelliselta - yhtä todelliselta kuin meneillään oleva vaalikamppailu Suomessa. Kamppailussa lupaillaan yhtä lailla olemattomia miljardeja kuin on tämänkin pohdiskelun lopputulos. Mielikuvitus loi meille kyvyn olettaa oikeuden ajatella, siis olematta mitään.

.