SKE - puheenjohtaja Marco de Wit
Eilen Helsingin Narinkkatorilla nuoret, jopa alaikäiset osallistuivat "yhteisten asioiden hoitoon" - hyvin ikävällä, ehkä provosoidulla tai jopa maksetulla tavalla - hulinoimalla kananmunia heittelemällä ja sylkemällä - tapauksia oli kaksi, myös perjantaina vaalipäivän aatonaattona. Kyseessä uusi puolue ja sen radikaalit vaaliteesit, joita en lähde erittelemään. Kiinostuneet löytävät tapahtumat internetin Youtube' sta (24000 avausta) - elleivät ylläpitäjät poista videoita.
~ https://youtu.be/cXydEAkZNrg - [26 421 avausta - klo 15:15]
Kyse oli nuorista, jotka löivät kapinan päälle, ja syntyi pienmellakka, jossa poliisit tarvittiin paikalle. Lopulta lauantaina poliiseja oli enemmän kuin kutistuneeksi joukoksi läjäytyneitä nuoria. Tapahtui muutos - erityisesti mellakkaa aiheuttaneen suorapuhepuolueen [SKE], joka tarkoituksella provosoi kahdella teemalla, jotka herättävät intohimoja - "matut ... ja homot kaappiin" - puolesta ja vastaan. Nämä kaksi tapahtumaa olivat käänne - käänne väkivaltaisempaan suuntaan - jälkipyykkiä pestään pitkään.
Edellä oleva oli pienen vähemmistön tapaus, jonka takana saattaa muhia laajat joukot, jotka muodostuvat ajelehtivistä nuorista, tekemättömistä ihmisistä, reviiripuolustajista ja heistä, jotka haluavat olla aina erimieltä, mutta erityisesti sellaisista, jotka ovat vastaan ja haluavat vastakkainasettelua.
...
[2005] Nuorten äänestysvilkkaus on pieni. Yhteiset asiat eivät kiinnosta. Onko syy nuorissa vai nykypolitiikassa? Vastaus on yksiselitteinen; syy on pelkästään nykypolitiikan hoidossa ja poliitikkojen tavoissa. Nuori sukupolvi on tottunut saamaan tiedon nopeasti, lisäksi heillä on huomattava mahdollisuus muodostaa omia näkemyksiä. He haluavat myös ymmärtää demokratian jatkuvana vaikuttamisena, ei vain kerran neljässä vuodessa.
Nuorille konsensus voi olla vierasta; heille taas tulevaisuus kipeine ratkaisuineen on todellisuutta ja he siitä joutuvat maksamaan. Nuorisomme ei välttämättä halua mallimme mukaista demokratiaa; uskoisin heidän haluavan suoraa vaikutusta myös vaalikausien välillä.
...
~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006069629.html - HS: Nuorten pitää voida osallistua päätöksentekoon
Nuoret rakentavat tulevaisuutta, jos siihen annetaan yhdenvertaiset mahdollisuudet.
...
88 HELSINKI
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti