perjantaina, helmikuuta 07, 2020

Miksi Israel hyökkäilee Syyrian puolelle - kuuluuko Golanin kukkulat Israelille?



TIEDE [21921]

*

...

HS:

Matkustajakone teki hätälaskun Venäjän lentotukikohtaan Syyriassa sen jälkeen, kun Syyrian ilmapuolustus oli osua koneeseen

...

Ilkka Luoma 

Mikäli uutinen pitää kaikin osin paikkansa, on hyytävää se, että Israelin ilmavoimat suoritti ilmahyökkäyksen (sotaa julistamatta) juuri siviilikoneen lentäessä alueella, jonne hyökkäsi ohjuksin. On aivan selvää, että Syyria - ehkä Venäjän avustuksella - koettaa torjua itsenäiseen valtioon kohdistuvat vihamieliset taisteluhyökkäykset.

Nyt odotamme Israelin vastinetta tuohon väitettyyn ilmahyökkäykseen ja selitettä miksi se suoritettiin ja oliko niin, että israelilaishävittäjän lentäjä ei tiennyt - vai tiesikö - matkustajakoneen läsnäoloa omalla hyökkäysalueellansa.

Israel on tunnustanut aiemmin näitä hyökkäyksiä perustelulla, että heillä on oikeus ennakoiviin taisteluiskuihin ja hyökkäyksiin, jos he kokevat, etä on olemassa mahdollisuus heitä vastaan tapahtuvaan väkivallan tekoon. Onko tuo oikeus yhtäläinen myös muille? Ei ole, mutta miksi Israelille on "myönnetty" - ainakin USA' sta - tämä poikkeava "oikeus"?

Mikä on YK' n vastaus näihin ennakoiviin hyökkäyksiin, ja miten YK suhtautuu US-tunnustukseen Syyrian Golanin kukkuloiden kuulumisesta Israelille. Tämä tunnustus on varmasti nostanut varustautumista Syyrian puolella. Eikä Iranin laillinen olo Syyyriassa ainakaan helpota eskaloitumisvaaraa, sillä Israel pitänee oikeutettuna iskujaan juuri tuon Iranin vallankumouskaartin Syyriassa läsnäolon vuoksi.

Mutta!
Oliko tuo uutisoinnin kohta israelilaishyökkäyksen ajassaolosta sittenkin keksittyä Syyrian ja Venäjän taholta, jolla koetettiin peitota torjuntaohjusten virheellisyyttä ja liipasinherkkyyttä?

..
Puolustusministerin mukaan Syyria vastasi Israelin ilmaiskuihin.
Syyria
7.2.2020 klo 08.00 - päivitetty 7.2.2020 klo 11.35 ... "
...

Ei kommentteja: