sunnuntaina, helmikuuta 16, 2020

Kiina + Venäjä > US + EU [?]




...

HS:

Yhdysvaltojen Kiinan-pelko näkyi toistuvana varoitteluna Münchenissä – Ulkoministeri Pompeo haukkui Huaweita Troijan hevoseksi, myös Nokia mainittiin puheissa tiuhaan

...
Ilkka Luoma 

Kiina + Venäjä > USA + EU

1 - Tuo paljon esillä ollut nimetön kamppailu on nimeltään idän ja lännen ratkaiseva ottelu - sellaisesta maailmallisesta vaikuttamisesta, jossa enemmistö ottaa sille kuuluvan osuuden yhteisestä pallostamme - se tuntuisi näin laajasti katsottuna demokraattiselta päätökseltä, vaikka demokratia on pieni vähemmistö maailmassamme.

Tosin demokraatit ovat ottaneet oikeudekseen sanelle muille elämän, yhteiskunnan ja arvomaailman sääntöjä ja tavoitteita.

Samalla läntiseen demokratiaan on pesiytynyt, ehkä jopa ylpeyttä tuntien sekaantumisen halua muiden ulkopuolisten omiin sisäisiin asioihin. Sekin tiedetään hyvin, että idän historiallisen pitkät korkeakulttuurit arvostavat pidättyvyyttä olla tunkeutumatta heidän sisäisiin asioihin. Kiina ei sekaannu vieraiden itsenäisten omiin asioihin.

Media ei ole tohtinut nostaa esille tätä lännen ja idän välistä kamppailua (
vastakkainasettelua), varsinkin Suomessa, joka sijaitsee kunniakkaasti täällä idän ja lännen vedenjakajalla - tunnustaen geenejään myöten ominaisuuksia niin lännestä kuin idästä.

Arkiviisaus pitää meidän suomalaiset erossa tuosta lännen sotakoneesta. Ei kannata kaivaa verta nenästä - pelkällä uhan luonnilla - ei itsensä Suomen vaan Naton osalta, onhan Naton todellinen sotilasjohtaja aina Yhdysvallat. Suomen rooli on saanut presidentilliset piirteet: Tarjoamme hyviä kokouspalveluja kaikkiin ilmansuuntiin.

Suomella on poikkeavan hyvät suhteet kaupallisella tasolla niin Venäjään kuin Kiinaan - meidän toimien jopa asiantyuntija heidän keskinäisen kaupan arvioitsijana - tätä pidän hyvin mielenkiintoisena saavutuksena - meihin luotetaan. Tuo luottamus voi kasvattaa Suomi-neitomme jälleen täysiraajaiseksi! >2
...

Yhdysvaltojen Kiinan-pelko näkyi toistuvana varoitteluna Münchenissä – Ulkoministeri Pompeo haukkui Huaweita Troijan hevoseksi, myös Nokia mainittiin puheissa tiuhaan

..
Ilkka Luoma 
2 - Nyt kun Kiina on kasvanut maailman suurimmaksi taloudeksi (bkt/PPP- IMF 2014/-15), siitä tullen maailman suurin viejävaltio ja monille tuotantoaloille maailman suurin markkina - on ollut selvää, että Kiinalla ja Intialla on oikeus kokea itselleen osuutensa mukaisesti 2,8/7,8 maailmaosuutena - vastaavasti EU ja USA ovat yhteensä brittien eron jälkeen 0,78/7,8. On kysymys oikeudenmukaisuudesta. Eivätkö kiinalaiset saisi kuluttaa yhtä paljon kuin me suomalaiset tai paremminkin amerikkalaiset?

Päästöissä lännestä huudetaan Kiinan suuruutta tälle päivälle, eikä jakseta huomioida että ympäristöpäästöt ovat pisimmillään 120 vuotta kerryttäneet kumuloituvuutta ongelmavuoriksi saakka, jossa Kiinalla on ollut lopulta vähäinen osa.

Eikö aiemmista päästöistä pitäisi maksaa jotain? Mikä tässä olisi oikeudenmukaista? Lännen tuotantokone siirsi jo 20 vuotta sitten suuren osan liukuhihnoistaan Kiinaan - kolmen perussyyn vuoksi: Halpa ja ahkera toveri, tehtaan oven takana maailman suurin markkinapotentiaali ja alussaan olemattomat ympäristölait.

Kiinassa valmistuu ylempiä insinöörejä enemmän kuin USA' ssa ja EU' ssa yhteensä - 340 000 - joka vuosi, siitä on riittänyt Huaweille suunnitteluvoimaa niin paljon, että maailman teknologiajohtaja on 5G' ssä kiinalainen Huawei*, ja nyt on tullut USA'lle suuri kiire saada Huawei hylkyyn - todisteettomilla väitteillä. Eletään US-trumppistista "uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikkaa.

Kiina nousee myös sotilaspoliittisesti kokonsa mukaiseen garderoobiin - aivan uusine ideoineen aseistuksesta. Kiina ei ole sotilasvaltio, US on maailmanpoliisi - Kiina onkin kertonut, ettei yksi valtio voi asetella ohjenuoria muille - maailma on muuttumassa moninapaisemmaksi. Amerikkalaisten aloittamat hyökkäykset on helppo googlettaa esille. >3

...

Yhdysvaltojen Kiinan-pelko näkyi toistuvana varoitteluna Münchenissä – Ulkoministeri Pompeo haukkui Huaweita Troijan hevoseksi, myös Nokia mainittiin puheissa tiuhaan

...
Ilkka Luoma 
3 - Nyt vasta US on herännyt, että Kiina ja Venäjän lähestyvät kovaa vauhtia - myös sotilaallisesti. USA' lle tuli kiire: Amerikan on saatava yhteus EU' hun kuntoon, sillä EU voi tehdä omia ratkaisuja, mikä jo kumpuaa Ranskasta - onhan presidentti Emmanuel Macron vaatinut pikaista suhteiden normalisointia Venäjän kanssa, sillä muutoin on suuri vaara, että tuo kiinalais-venäläinen liittouma on liian suuri pala koko lännelle.
...

Maailma on nyt suuressa reformissa, jota kohta johtaa ympäristöllisesti Kiinan uusi suurreformi - "
Vihertyvä Kiina", jossa Kiina korjaa kaikki aiemmat "Menkää ja Rikastukaa" -talousreformin ympäristövammat - vuoteen 2049 menessä, jolloin nykymuotoinen Kiina täyttää 100 vuotta.

On alkanut maailman historian suurin reformi, jolla on maailmanlaajuinen merkitys. Kiina ilmoitti ottavansa ympäristöjohtajuuden, kun US ilmoitti luopuvansa Pariisin ilmastosopimuksesta. Kiinalaisen ympristöhaittajälki on pieni verrattuna amerikkalaiseen.

Nyt pidempijänteisiä suunitelmia hidastaa seuraavat kuukaudet Korona, joka saadaan talttumaan tunnusluvuissa 5 000/ 200 000. Tosiasiat ovat joskus kipeitä, mutta teot välttämättömiä, ja tässä Kiinan päätöskoneisto sopii hyvin valtiolle, jonka väestösuhde on koko maailmastamme 1,398/7,8 - tuo suhdeluku on enemmän kuin koko läntinen maailman yhteensä. e
...

Ei kommentteja: