Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ...
Se tiedetään, että Huawei on kasvanut paljolti oman maan vahvan kysynnän myötä maailmanlaajuiseksi edelläkävijäksi 5G-teknologiassa, osaksi senkin vuoksi, että Kiinassa on ylivertainen määrä valmistuvia ylemmän tason insinöörejä - massasta erottuu aina enemmän laatua ja osaamista.
Toisekseen Huawei on jo kasvanut maailman suurimmaksi verkkotoimittajaksi* - kaikkialle, paitsi USA' han, jossa US-liittovaltio on kieltänyt Huawein teknologian käytön maassaan.
Voisimme kysyä missä vaiheessa Kiina vastaa aiheeseen: Ehkä se merkitsee Applen poistumista kiinalaisten valikoimista - ehkä monen muunkin amerikkalaistoimijan?
US harrastaa väkevää trumppistista uusmarkkinataloutta: Uhkaa, kiristä ja pakota -politiikkana. Onko tuo nykysuuntaus kohta muuallakin ja jääkö WTO-sääntöinen taka-alalle? Ovatko viidakon lait kohta vallitsevia? Miten pitkälle US kulkeekaan tuolla uhkaamisen politiikalla?
Saisimme tuolle trumppistisella politiikalle vahvistetta, jos nyt osoitettaisiin todisteita Huaweita kohtaan. Samalla herätellään kysymystä mikä on valtiollista tukea omalle kotimaiselle suunittelulle, tuotannolle ja markkinoinnille. Presidentit ovat parhaimmillaan erinomaisia myynninedistäjiä! Mikä on hyväksyttyä ja mikä ei - sääntöjen vilaus edessä?
Entä vakoilusyytökset? Olisiko niihinkin saatava joitain US-todisteita Huaweita vastaan?
Se kuitenkin tiedetään, että US NSA ja CIA harrastavat laajaa vakoilu-, urkinta- ja tiedustelutoimintaa - myös takaporttien kautta. Emme tiedä tarkoin millaisia ohjeita US-viranomaiset ovat antaneet Intelille, Googlelle, Facebookille jne .. .jotta saadaan riittävää tietoa torjumaan valtiollisia ja terroristisia uhkia.
Eikö Kiinassakin olisi näin oikeuksia torjua uhkaa maataan kohtaan -puhutaan muodikkaasti kansakuntaan kohdistuvista vaaroista - kansallisesta turvallisuudesta.
Sen sijaan Nokiaa ja Ericssonia voidaan ostaa vapaasti - myös kiinalaisesta näkökulmasta!