torstaina, elokuuta 27, 2020

EU - kenen joukoissa seisot: Katse itään ja länteen!

 


Kuva: ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78287/euroopan-unioni-eu-maho-jattilainen-suurten-varjosta - 


*

...
1 - "Keiden joukoissa EU seisot?". Tosiasia on kuitenkin se, että EU on osa Eurooppaa, joka jatkuu kauas Venäjän Uralille. Varsinkin Saksa tarvitsee Venäjän raaka-aineet ja uinuvan ~140 miljoonan venäläisen myöhemmän ostovoiman. Lisäksi Venäjä voi olla jo lähitulevaisuudessa EU' n merkittävä ravinnon lähde - meille EU-kansalaisille.

Nyt EU on USA' n juoksupoikamainen seurailija, jossa Nato-yhteys edustaa ehkä sitä suurinta uhkaa kokonaiseurooppalaisuudelle - uhkatodellisuutena kaukaa Atlantin valtameren takaa - houkutellen meitä Lähi-itään - omiin sotiinsa, joista syntyi muun muassa ISIS - Irakin tuhkasta.


On ratkaiseva aika miettiä miten EU asemoituu tuon toisen ydinasesuurvallan vieressä - varsinkin me suomalaiset, jotka olemme täällä peräpohjolassa idän ja lännen vedenjakajalla.

Samalla EU' n on ratkaistava roolinsa tässä Iranin ydinsopimuksessa, huomioiden, että siinä ovat mukana Kiina (maailman suurimpana taloutena -IMF bkt/PPP - 2015) ja tuo jo mainittu eurooppalainen rauhanmahdollisuus tai huonoimmillaan -uhka - Venäjä. Siis keiden joukoissa EU seisot, ja mikä onkaan eurooppalaiselle kokonaiskehitykselle se oikea ratkaisu, jotta pitkä rauhankehitys voisi vakaana jatkua.

Tässä US-Iran tapahtumaketjun kulussa olivat Kiina, Venäjä ja Iran yhdessä meriturvallisuusharjoituksissa Omanin lahdella. Tämä ei ole voinut jäädä USA' ssa ja Israelissa huomaamatta.

Venäjä on muutoinkin nostanut rooliansa Lähi-idässä - ilman omin päin sotimista, kuten teki USA Irakin suuntaan jo vuonna 2003, YK-mandaatilla Libyassa 2011 ja jälleen ilman mitään mandaattia Syyriassa 2014.

Btw. Tuomitsiko Suomi presidentti Sauli Niinistön toimesta US-murhaiskun - kun drone tappoi Irakissa iranilaisen kenraali Qassim Suleimani'  in - se tiedetään, että heti Iranin "puolidiplomaattinen" ohjusisku kiireesti tuomittiin ja vaadittiin selvitystä tapahtumista!

.

HS: "

Siperia on opettanut Euroopan unionia

"
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006614473.html  -

.

2 - Suomi liittyi Euroopan unioniin ja menetti täyden itsenäisyytensä – halusimme hiukan yli 50 prosentin kansalaisvoimalla suuremmaksi – tietämättä tulevaisuutta, edes huomista. Meiltä salattiin EU-äänestyksessä oman rahamme myöhempi eliminoiminen ja oman pankkimme – Suomen Pankin itsenäisen aseman luovutus EKP:lle - Euroopan Keskuspankille.

EU on maho jättiläinen, jonka todennus on helppoa, kun katsoo sen laajempaa ulkopoliittista merkittävyyttä kansainvälisen politiikan myrskylaineilla.

Presidentti Sauli Niinistö totesi Maaseudun Tulevaisuudessa:

”Olemme nähneet, että Kiina, USA ja Venäjä pyörittävät nyt tätä palloa. Jos jossain päin maailmaa on kriisi, nämä kolme maata eri kombinaatioissa sitä tuntuvat olevan ratkaisemassa, ja EU on ikään kuin pudonnut pois pöydistä” … ” -koko juttu täältä ~ https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/poli…/artikkeli-1.317686 -
..

HS-kirjoituksessa ei puhuta orastavasta yhteistyökehityksestä, mikä tapahtuu Venäjän ja Kiinan välillä, tosin Suomessa valtamedia vähättelee sitä. Karttaa katsoen huomaa Venäjän olevan merkittävän suuri pinta-alaosa Euroopasta. Itse Eurooppa on mittavan Aasian mantereen etäinen "niemimaa".

EU'lle on merkittävää päästä mahdolliseen kiinalais-venäläiseen talous- ja yhteistyökehitykseen mukaan. Suomelle tuo euraasialainen suunta pohjoisesta voisi konkretisoitua Arktisen neuvoston yhteydessä kolmen suuren tapaamisena Koillisväylän kautta - sen ollen muun muassa Kiinan pohjoinen silkkitie Aasian ja Euroopan välille.


USA' lle suurin uhkatekijä on Kiinan ja Venäjän välinen syvenevä laajakantainen yhteistyö. Tämä yhteinen "kaveruus/toveruus" suistaa Yhdysvallat pois maailmanpoliisiroolista; näin voisimme saada sodilta rauhallisemman maailman?

Sauli Niinistö on sanonut suoraan, että EU:lla on liian pieni ulkopoliittinen valta; kolme suurta - Kiina, Venäjä ja US sanelevat. Onko EU maho jättiläinen? On tai ei, nyt EU on valinnan paikassa: itä vai länsi, tai sitten keinua kiikkulaudalla! [T]


..

Ei kommentteja: