torstaina, elokuuta 27, 2020

Läntinen media haluaa informoida: Navalnyi myrkytettiin - vihjeet teettäjästä singahtavat Kremliin

 


Kuva: ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006614110.html - 

*

..
HS:
Kremlin Navalnyi-jahti paisui vuosien saatossa niin suureksi, että sitä ei taida hallita enää edes Putin

..

Ilkka Luoma kommentti 26.8.2020 - 9:11 [P]

1 - Ulkomailla median kirjoittamana tunnetuksi tekemällä tehty Aleksei Navalnyi ei ole kovinkaan tunnettu itse Venäjällä, jossa asuun noin 140 miljoonaa asukasta. Navalnyistä on haluttu tehdä tekemällä vastavoima Venäjän presidentti Vladimir Putinille - juuri ulkomailta, läntisen median määrätietoisella esillä pidolla.

Venäjällä Navalnyi on yksi venäläinen - muiden joukossa, kuitenkin niin, että juuri Putinin vastustajat haluavat nostaa Alekseita korkeammalle kuin laajasti ottaen ansaitsisikaan. Journalistista selvitystä Navalnyin tavasta toimia opposition yhtenä edustajana Venäjällä - ei ole tehty, tai ainkaan laajasti julkistettu.


Putin edustaa sellaisia voimia, jotka ovat läntisen median hampaissa

Tämä hampaissa olo on helppo havaita - ei tarvitse kuin katsoa uutisointitiheyttä, otsikoinnin hätkäyttävyyttä ja paljon sellaisten sanojen käyttöä kuin luullaan, otaksutaan, arvellaan - usein vielä nimettömistä lähteistä tai sopivasti kadulta haastateltuna. Moskovan Kremlin tapa toimia halutaan informoida uhkana, vaarana jopa aggressiivisena - erityisesti lööppipitoisista iltapäivälehdistöstä.


Objektiivinen näkökulma on lännen näkökulmasta Venäjän osalta harvinaista

Pinnalla on pikemminkin tarkoitushakuisuus, ikään kuin jopa manipulaationa haluttuun suuntaan (käytetään usein sanontaa West trolling manipulation), jossa vaikuttimena on läntisen yhteiskuntajärjestyksen ihannointi, markkinointi ja esilläpito. Lännestä markkinoidaan juuri omaa ja se kylläkin kuuluu vapaan sanan- ja mileipiteenmuodostuksen piiriin  >

.

2 - Navalnyi on erinomainen uutispiikki Moskovan ja Kremlin suuntaan

Lännestä halutaan valaa sellaista muottia, johon nykyinen Kreml jähmettyy, tehden tilaa Navalnyin kaltaiselle oppositiovoimalle. Läntinen media sekaantuu reippaasti venäläiseen sielunmaisemaan - tavallansa - unohtaen aina silloin tällöin slaavilaisen mielenmaailman ja kulttuurihistorian. Tavallaan läntinen EU kokee nyt munaskuitaan myöten tätä slaavilaisuutta EU-jäsenistä Unkari ja Puola.


Venäjä on kaltaisensa yhteiskuntamalli ja -järjestys

Ja tätähän ei media halua tavallansa seuraten suvaita, ei haluta kremlismin leviämistä - ikään kuin 'pelkona' - jäänteenä sellaisesta pelosta, joka vaikutti USA' ssa 1940-lopulta ja koko 1950-luvun - oli kyse mccarthyismista*, joka ponnahti nyt Suomessakin pinnalle kolumnisti Jari Ehrnroothin YLE-tekstistä ~ https://yle.fi/uutiset/3-11505085 -* ... Liberalismi ja kommunismi eivät mahdu samaan maailmaan ja siksi lännen on voitettava Kiina ... ". Entä Venäjä?


Lännessä epämieluisaksi kehityskaareksi niputetaan juuri Kiina ja Venäjä

Noiden kahden maailman suurimman lisätessä yhteistyötään - muodostaa se lännen ja sen median mielestä kansallista uhkaa lännen maihin - erityisesti Yhdysvaltoihin. Nyt on kyse paljolti siitä miten EU asemoituu tässä itä-länsi vastakkainasettelun kierteessä, jota johdetaan US' sta - 'uhkaamisen, kiristämisen ja pakottamisen' -mentaliteetilla. e


       Ilkka Luoma



Ei kommentteja: