sunnuntaina, lokakuuta 04, 2020

Ammattiyhdistystoiminta muuttuu hiljalleen kuluttajavaikuttamiseksi!


Kuva: ~ https://www.verkkouutiset.fi/sanna-marin-minulle-ei-kerrottu-metsateollisuuden-irtautumisesta/#f3ce212e  - 


*

[268241]

..

HS: ”Tes-järjestelmä lyötiin rikki”, sanoo SAK – Näin työnantaja- ja työntekijä­puoli kommentoivat Metsä­teollisuuden päätöstä

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006654863.html  - 


..

Kommentti - Ilkka Luoma 2.10.2020 - 12:09

Nyt päättyvässä liittokohtaisessa sopimisessa - metsäteollisuudenkin osalta (nyt voimassaolevien sopimusten jälkeen) on ja oli lopulta vain kysymys luottamuksesta, joukkovoimasta ja edustavuudesta - siis edunvalvonnasta.

Kun ei voida täysin luottaa molemmin puolin oikeudenmukaiseen tapaan jakaa lopulta yhteisten tuotannontekijöiden aikaansaamia "hedelmiä" - siis miten paljon jää omistajan kukkaroon ja miten paljon toverien pussukoihin.

On kysymys vastuusta, sen kannosta ja rehtiydestä antaa se täysi arvo tehdylle työlle, ja juuri niin, että se tehty työ saa oikeasti ansaitsemansa arvostuksen - palkkana, etuina ja muina erinä, joilla hyvitetään sitä aikaa, jonka toveri on omastansa antanut työnantajansa eduksi ja hyödyksi.

On kyse myös lakkoilusta - paras tapa eliminoida tuo toverin saavutettu etu, olisi päättää kaikki työsopimukset ja siirtyä laskutussuhteeseen - siis yrittäjä suhteeseen työnantajansa kanssa.


Näin laskutussuhteen (ostopalveluina) vastuuseen ja oikeuksiin kuuluisivat vain sovitut Sopimuskohdat - jossa ei ole muruakaan lakko-oikeutta

Metsäteollisuus muistaa yli 10 vuoden takaa Jouko Ahosen Paperiliiton eipäs-juupasjutut ja niiden seuraukset - oliko niitä lopulta ja oliko sittenkin niin, että kuluttajat yllättivät metsäteollisuuden paperiryhmän tuotekehittäjät ...?


Entä voitonjako? Olisiko asiaa työtehtävätasolla helpompi neuvotella - erityisesti töihinsä oikeasti paneutuvien osalta, josa työpaikkakohtaisissa sopimuksissa olisivat klausuulit niin hyvistä ajoista kuin huonoistakin. Kysehän olisi lopulta ansioliukumasta.


Kun menee hyvin - saa toveri enemmän ja kun menee huonosti - saa toveri (ja kaikki muutkin) vähemmän |*

Luotettaisiinko näin nokkelien luovasti innovatiivisten kirjanpitäjien ja talouspäälliköiden kalkyyleihin? Mikä valvoisi toverien puolesta todellisuutta mitä yhtiön taloudessa todella tapahtuu.

PM Sanna Marin on nostanut estraadille aivan uuden keskustelualustan - yhteiskuntavastuun, jossa osattaisiin nähdä Suomi kokonaisena.

.

|*  Kauppa kannattaa


[ … Myyntimies Miikkulainen ~ 
http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/03/myyntimies-miikkulainen-on-aina-ollut.html - [2006]

Kun opittiin jotain sellaista minkä muut tarvitsivat ja eivät sitä osanneet tehdä – syntyi myyntimiesten ammattikunta, joka osasi jotain valmistaa tai löytää. Kauppa reväytti reviirit ja omavaraisuuden riekaleellistumisen tielle. Nyt elämme tuota pirstottunutta erikoistumista. Ja seuraavaksi tuotosjattelun näkökulmasta astuu reviirillemme robotiikka 14], 3D 15] ja todellinen pilviohjattu automaatio 16].

...




TIEDE [105|224]  - (105) 10536

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..." 

Ei kommentteja: