keskiviikkona, lokakuuta 07, 2020

Tuleeko EKP jakamaan ilmaista rahaa EU-valtioille?


Graf.: ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ekp-kauna-kasvaa-saksassa-johtavat-poliitikot-vaativat-selvaa-viestia-rahapolitiikan-normalisoitumisesta/f726991e-f30b-40f2-a0cd-518159962ea6 -  


*

HS:

Yhteisvastuu keskuspankeista voi maksaa Suomellekin miljardeja

~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006660154.html - 
..

Ilkka Luoma 

Melkoisen pelottelevaa oppositiopolitiikkaa, olihan toinen kirjoittajista Kokoomuksen johtavia kykypoliitikkoja, joka on ollut sytyttelemässä/ agitoimassa jopa hallituksen kaatoa, koskien PM Sanna Marinin johtamaa NNV-hallitusta.


1 - Koronaa ei tilannut yksikään puolue - se vain tuli ja iski

Toistaiseksi hallituksemme on selvinnyt kunnialla, joskin kunnialla on hinta - ja tämän massiivisen hinnan on huomannut myös EU-Bryssel, erityisesti Saksa ja edunsaajina historialliseen "yhteisvastuuvelkaan" ovat nyt yltämässä kaikki, jo senkin vuoksi, että Etelä-Euroopan maat Italia ja Espanja olisivat EU-eroamisen linjoilla, kun heillä menee nyt niin "huonosti" - näin Saksa heräsi.


EKP' n edellinen pääjohtaja Draghi lipsautti tahallaan esimakua tulevaisuuden veloille:

"EKP' lta raha ei voi loppua" - eikä lopukkaan, sillä EKP' lla on monopoli euroon ja sen liikkeelle laskuun. Oireellisesti jo meidän talousviisas Vesa Vihriälä oli oivaltanut tuon Mario Draghin vihjeen pyytämällä vaikka ilmaista rahaa sellaisen hoitoon, joka ei ole suoranaisesti talouselämän syytä!

Emme tiedä tarkoin mitä EU-Brysselissä on sovittu, ehkä PM Marin tietää, mutta ei kerro, ettei synny hulabaloota ilmaisesta valtioille suunnattavasta helikopterirahasta.

Ilmaisraha on aina mahdollista, jos se osataan kohdentaa ja jakaa oikein - jos vielä kansalaiset EU' ssa huomaavat aloittaa meitä kaikkia Elättävän ympäristön suojelemisen - kulutustaan vähentämällä!

Velka on elastinen suure, moni muistaa miten vahvassa työllisyydessä ja inflaatiossa 1960- ja -70-luvun omistusasunnot mahdollistuivat "kaiken karvaiselle kansalle" - velatkin maksaen >

.

HS: " ... Euroalueen maksujärjestelmässä epätasapaino saatavien ja velkojen välillä on paisunut, ja se muodostaa valtavan riskin budjetti­taloudelle. ..."

.

Oli selvää, että Kokoomukselta oppositiosta (Elina Lepomäki) syntyi tällainen analyyttinen kirjoitus, joka näyttää tosi ammattimaiselta - ja niinhän se onkin, mutta ynnäilyistä puuttuvat ratkaisevat parametrit!

2 - Mikä on siten ilmaisen - siis koskaan 'takaisinmaksamattoman velkarahan' oikein jakoa, niin ympäristöasioiden hoito lienee sitä "oikeaa", kuten myös valtioiden rajaamisen uhreiksi joutuneiden yritysten auttaminen - Elämän edessä.

Ilmaista rahaa voidaan jakaa - mikäli se säilyttää ostovoimansa, eli inflaatio ei ala jylläämään, ja nyt näyttää jopa että inflaation vastakohta deflaatio jo oireilee - siispä näin muodoin ilmaisraha on täysin mahdollista - mutta siitä ei saa puhua. Kaikki eivät kuitenkaan voi saada "mersua".

En hämmästyisi jos niin EKP kuin EU-virkarollaattorit Brysselissä kehittelisivät luovia ja innovatiivisia keinoja kiertää EU' n pyhiä sääntöjä tavalla, jotka näyttävät rehellisiltä, ettei niitä voida laittomiksi luetteloida.

Nythän kaikki ovat samassa veneessä ja näin tuo kuuluisa Marinin tuoma EU-lahja hinnaltaa kuudella kolme menettää merkityksensä

Velkaa ei nollata, vaan se haihtuu luovan nokkelasti bittien taivaaseen - ikuisena kiertoeränä tilinpitäjien tasakirjauksissa mitä erikoisimmilla ilmaisuilla - kunnes hokkuspokkus - sitä ei enää ole.

Voisimme tähän lopuksi laulaa lurauttaa tunnetun kauppaketjun mainosrallin: "Kaikkea on ja rahakin riittää".


PS. Miten Saksa pääsi yli tuosta 1920-luvun lopun hyperinflaatiopelostaan, jolloin aamulla ruisleipä maksoi kottikärryllisen seteleitä ja illalla jo kaksi? Ehkä EKP suunnitelmat bittirahasta [~ https://www.suomenpankki.fi/fi/media-ja-julkaisut/uutiset/20202/ekp-tutkii-digitaalisen-euron-mahdollisuutta/ -] hälvensivät pelkoa - sillä bitithän ovat 'ei mitään', varsinkin kun sähkö loppuu. e


...





https://yle.fi/uutiset/3-11312389


*

Ei kommentteja: