keskiviikkona, lokakuuta 21, 2020

On yllättävää olla ykkönen hallitus- ja PM-vastuusta!

 


Kuva: ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006675997.html


*

...

On yllättävää olla ykkönen hallitus- ja PM-vastuusta!

Suomessa on kovin harvinaista, että hallitusvastuussa oleva pääministeripuolue kerää mielipidetiedustelusta toiseen ykköstilan. Voisimme arvata, että PM Sanna Marinin osuus kannatuksessa on merkittävää, sillä toinen selvitys myöhemmästä pääministeristä - jossain uudessa hallituksessa - antaa ykköstilan nykyiselle pääministeri Marinille*.

 

 Demarit ovat uuden ajan edessä - on uudistamisen kestohetki

 Tätä hetkeä tukee SDP' n uusi puheenjohtaja - Sanna Marin, joka ajaa Suomea vastuulliseen huolehtijan rooliin - alkaen koronahoidon "Elämä ensin" -periaatteesta.

Verrantona voisimme löyhästi ajatella Ruotsin "Talous edellä" -filosofiaa, jossa ”pandemiajohtaja” Anders Tegnellin johdolla haetaan/ haettiin laumasuojaa eli immuniteettiä, kuten on aina ollut lopulta se keino, jolla vallitseva viruskonflikti on saatu "kuriin".

 

 Entä SDP, joka ajaa nyt kirkkain lyhdyin kansakunnan laajaa etua huolehtien myös heikommista?

 Virheitä syntyy aina uutterasti inhimillisen työn seurauksena, näin myös Marin on johtamassaan hallituksessa tehnyt - rehdisti sen myöntänyt, eikä tämä rehellisyys ole ainakaan kannatusta heikentänyt. Kansakunta osaa arvioida johtajansa.

 Nyt tilanne on selkeä - toinen menestyjä on vakiintujan asemassa olevat perussuomalaiset, joiden kannatus voi määrätietoisella toiminnalla nousta jopa 20-25 prosenttiin. Reviiripuolustajille on aina ollut kannattajansa.

 Onkin selvää, että demareiden olisi löydettävä keino, jolla PS kesytetään kansalliseksi voimaksi poistaen ne harvat epäkohdat, jotka ovat vastuksena demareiden inhimilliselle keskinäisyydelle.

 Eikä SDP voi unohtaa talouttakaan, sillä vielä toistaiseksi maassamme vallitsee outo kasvuhokema, jota luontobiologia meitä kaikkia Elättävänä kokonaisuutena ei kestä. Rajallisuudesta ei voi loputtomiin nyhtää - uskoisin PM Marinin juuri tämän jo huomioineen.

 

 Joudummeko "maailman onnellisimpana kansakuntana" kulutus vähentämisen linjalle?

 Voisi tässä vakaasti arvioida, että joudumme, ja jos teemme sen nyt vapaaehtoisesti - voisi 'ylihuomenna' tuleva romahdus helpommin kestää. Juna menee nyt niin lujaa, ettei sitä voi täysin pysäyttää. On vain kestokyky ja viisas vähentäminen - hiljalleen pakosta.


 Nyt Korona on kornisti ottaen antanut osviittaa, mitä voisimme tehdä

 Monissa maissa vähentäminen on tosiasia, koska materiaalinen toimeliaisuus on kaventunut ja luonnolle on jäänyt tilaa sen omalla hengittämiselle - edistäen kokonaisbiologisen Elämän toipumista.

 SDP on nyt johtajan asemassa, siihen luotetaan ja siltä odotetaan - on uudistumisen aika

Forssan ajoista on yli 100 vuotta - nuo kauaskantoiset tavoitteet ovat saavutettu. Niille kiitos ja arvostus - eikä nytkään perinnettä olla murentamassa, vaan on pohja, josta ponnistaa - voimallisesti.

 Demareilla on nyt valovoimainen johtaja, joka varmasti haluaa lapselleen sellaisen huomisen, jossa voi Elää - ollaan mukana. Tuo huomisen huomioimisen halu voisi olla meille kaikille yhteistä.

 

Tehdään muutos - ja haetaan ihmisen inhimillistä vastuuta voimallisemmin - on aika yhdistää aatemaailmat niin Vasemmiston kuin Vihreiden kanssa. Jokainen voi miettiä mitä merkitsisi suomalaisille huomioiva Elämä ja huomisen huolehdinta - lapsiemme vuoksi. Heilläkin on oikeus Elää. Kannetaan nyt vastuuta. Tehdään tämä kaikki yhdessä.

 

.

|* LINK  -Iltalehti ( … Sanna Marinin haluaisi nähdä seuraavan hallituksen pääministerinä 41 prosenttia suomalaisista.

Marin on erityisesti naisten suosikki: naisista 53 prosenttia haluaisi Marinin seuraavankin hallituksen pääministeriksi. Miehistä osuus on 30 prosenttia.  … )

 

..

Kansalaiskirjoittaja Ilkka Luoma

Pohjois-Haagan Sos. Dem. yhdistys ry - HELSINKI - Vaalinumero 83

https://ilkkaluoma.blogspot.com


..

TIEDE | SUOMI24 | VU | 

Ei kommentteja: