maanantaina, lokakuuta 19, 2020

Hyytyykö Sammon taonta - eikö Nordea palaakaan kotiin?


 Kuva: ~ https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006051475.html


*

...

Valtakunnan "rahaministeri" - KTT Björn "Nalle" Wahlroos ei ole pahemmin virheitään luetellut
1 - Ei ehkä lopulta nytkään. Kaiken takana saattaa olla Elämäntehtävä, jossa Nalle takoo Sampoa* ja tuo karanneen Nordean, entisen - muinoisen PYP-Pohjoismaiden Yhdyspankin kotiin - koti-Suomeen.

Onko käynnissä peli -
Varsinainen pokeri miten Nordea kesytetään markkina-arvoltaan sellaiseksi, että Sampo Oyj kykenee ostamaan Nordean osaksi omaa konsernia - se vaatii valtavasti rahaa, nokkeluutta ja pelitaitoa - kaikkia näitä Nallella on. Rahaa ei kuitenkaan Nordean nykykursseihin nähden riittävästi.
Ehkä virheiden tunnustus tässä kohdin palvelee osakkeen hinta-alentumaa, jolloin pidemmässä jänteessä Sammon taonta sujuu tehokkaammin - mene ja tiedä. Se kuitenkin tiedetään, että pörssimaailmassa peli on kovaa ja suurimmat omistajat todellisesta vähemmistöstä päättävät.
Kiintoisaa oli se, että Wahlroos nimitti Nordean hallitukseen savonlinnalaislähtöisen - eläköityneen Metsäliiton entisen pääjohtajan - ekonomi Kari Jordanin. Olivatko näin herrojen savonlinnalaislähtöiset vaimot kutoneet luovan verkon seuraaville siirroille? >


..
HS: "

Björn Wahlroos moittii Leadcast-podcastissa itseään Nordea-sijoituksesta: ”Raha­määräisesti suurin virheeni”

"
..

Wahlroos puhui takavuosina finassitavarataloista
2 - Nyt ne ovat kaikilla pankeilla, joiden karsinoissa on niin pankkitoimintaan, sijoittamista, varainhallintaa, kansainvälisiä rahasiirtoja ja vakuutuksia - laittomuuksiltakaan ei olla vältytty liukasliikkeisyyden peräaalloista.

Vakuutuksia tarvitaan aina - mutta pankkien perinnerooli voi olla kohta illassaan
Suomen Pankki väläytteli EKP' n sivuviliaalina jo bittirahasta, joka veisi ostovoiman, pääomat ja arvostukset binaarijonoiksi jonnekkin massatiedostojen uumeniin.
No miksi tuota Nordeaa tarvitaan - siksi, että se osaa jalostuneen luovasti liikutella pääomia yli rajojen - raha, siis ostovoima on tullut liukkaaksi - maattomaksi ja universaaliksi.
Wahlroos on varmaankin globalisti, joka ei halua enää huhun mukaan kahinakansan kengänpohjahiekkaa pankkisalien marmorilattioille - näinköhän pankit saavat kaupaksi juhlavat pankkisalinsa?
Nalle muutti Tukholmaan karkuun perintöveroja, kun mandatoitua omaisuusmassaa lähinnä osakkeina piti junailla pokerina lapsille - ainakin Nallen poika Tuomas pelaa pokeria - työkseen? Onko isän oma pokeri nyt koetuksella, kun aina oikeassa oleva Wahlroos paljastaa virheensä.
Onko pokeri Sammon taontana saamassa viimeisen nokituskierroksen? e



..
HS-ingressi: "Wahlroosin mukaan hänen uransa suurimpia virheitä oli kyvyttömyys ymmärtää pankkialan rajun sääntelyn merkitystä liiketoiminnalle. Viikko sitten ruotsalaislehti kertoi Sammon suunnittelevan Nordea-osakkeista luopumista."


...

Ei kommentteja: