keskiviikkona, lokakuuta 21, 2020

Olisiko muslimiopettaja esitellyt pilakuvia Jeesuksesta?

 

Piirros: ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2015111720683683

"Charlie Hebdon kansi Pariisin iskun jälkeen: "Hitot heistä, meillä on samppanjaa"

"

*


...
Sananvapaus on kaksiteräinen miekka - oikeudesta ja velvollisuudesta

1 - Oikeus on osata käyttää sanaa huomaavaisesti, silti nähden kritiikki sellaisesta, mikä liittyy suoraan sanojaansa nähden - oikeus on myös olla hienotunteinen, ja arvostaa toistaan kuten itseään. Vastaanottaminen tavallansa ja hyväksyntä ovat omia asioita, joiden loukkaava esitys on monille punainen vaate härälle.

Hyväksymättömyyden voi pitää myös huomaavaisuuden alla - ikäänkuin piilossa, loukkaamatta ketään
Velvollisuus on taas ymmärtää, ettei muita toisinajattelijoita tule solvata, väheksyä saati loukata. 

Uskonnot ovat herkkäliikkeisiä omaansa puolustaessaan. Usko on toivetta paremmasta ja omaa oikeutta palvella sellaista, mikä tuntuu itselle sopivalta ja hyvältä - eli tuottaa turvaa, osallistumista ja yhteisöllisyyttä - samankaltaistensa joukossa. Meillä on uskonnonvapaus.

Kaikkinainen väkivalta on ehdottomasti kiellettyä - tosin eivät länsimaatkaan tätä noudata - ei tarvitse kuin katsoa jatkuvia sotia, joita muun muassa käytiin/ käydään - yllättävää kyllä myös arabi- ja muslimimaissa - usein US-johteisina (Afganistan, Irak, Libya, Somalia, Jemen ja Syyria ... ) >


.
HS: "

Ranskassa surmattu opettaja oli saanut uhkauksia ennen veritekoa, yhteensä yhdeksän ihmistä pidätetty terrori­teoksi kuvailtuun tapaukseen liittyen *



.
Opettajan tehtävä on vaativa osa Elämää - lapsille ja nuorille!

2 - Nyt mediauutisoinnin myötä on nähtävissä, että opettaja oli sananvapauden esimerkkinä näyttänyt sellaisia piirroksia, jotka loukkaavat yli 1000 miljoonaa ihmistä - herää kysymys hienotunteisuudesta ja huomaavaisuudesta. Oliko nyt tässä sananvapaus sanan mukaisesti kaksiteräinen miekka, joka päätti Elämän?


Maailmassa on miljardi muslimia ja ylikin!

Heillä on yhtäläinen oikeus harjoittaa uskoaan kuin millä tahansa muulla uskonnolla. Meillä täällä lännessä ei ole mitään syytä irvailla, väheksyä tai muutoin alentaa toisille pyhiä asioita - ei edes pilapiirroksina - se ei ole malliksi Elää sadoille miljoonille ihmisille. Annetaan arvo toisille kuten itsellemmekin.


Ilman noita pilapiirroksia moni ihminen Eläisi nyt

Läntinen maailmankatsomus ei ole kokomaailmallinen ilmiö, eikä se anna oikeutta nälviä, väheksyä tai muutoin halventaa muille tärkeitä asioita.

Jos meidän on pakko käyttää hienoa ideaalia sananvapaudesta - käytettäkööt sitä meitä itseämme kohtaan - ja jätetään muut sen ulkopuolelle.


Rauha kaikkialla väkivallan alle menehtyneiden muistolle

Tuomitaan väkivalta ja opetellaan hienotunteisuus ja huomaavaisuus - kaikin osin ja kaikilta puolilta. Tämä meille suotakoot. e

.
PS. Entä jos opettaja olisi ollut muslimi?


.
HS-ingressi: "Epäillyn kerrotaan ranskalaismedioissa olevan vuonna 2002 Moskovassa syntynyt nuori mies. Teolla saattaa olla uskonnollinen motiivi. Ranskan terrorismiin erikoistunut syyttäjä sanoi tutkivansa tapausta."


..
|EKSTRAt --- 



..
| TIEDE | TIEDE | SUOMI24 | VU | BLOG |

...


1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Murha on kaikissa uskonnoissa kielletty; murha on suunniteltu tappo -lännessäkin

1 - HS-tekstiote: " ... usein pyydetty julkaisemaan karikatyyrejä Muhammedista. Olemme aina kieltäytyneet, emme siksi, että se olisi kiellettyä, laki sallii sen, vaan koska tarvitsimme hyvän syyn tehdä sen, toimitus selittää...

... Kuvien julkaisu oikeudenkäynnin yhteydessä on Charlie Hebdon toimituksen mukaan ”välttämätöntä”. ... " -HS-ote päättyy -tämä on sen sijaan uhkaavaa ja arvaamatonta, mitä voi seuraavaksi tapahtua.

Millään uskonnolla, kulttuurilla tai Elämän tavalla ei ole mitään syytä "humoristisesti piilohalventaen kohdella toisen vakavaa uskoa" - edes sananvapaus ei oikeuta toisen ryhmän loukkaamiseen, vähättelemiseen kuin halventamiseen.

Läntisen "vapaan maailman" huumori ei ole koko maailman huumoria

Tämän oivaltaminen vaatii maailmankansalaisominaisuuksia kunnioittaa toisen mielipiteitä, uskoa kuin kulttuuriakin. Lännestä ei ole mitään oikeuksia kokea julkiesittäen jotain piiloista ylemmyyttä omine Elämänkatsomuksineen. Läntinen kulttuuri on vähemmistössä maailmassamme. Muslimeja on osapuilleen yhtä paljon kuin kristittyjä - kaikkinensa.

Murhia siellä, täällä ja tuolla -aina tuomittavia, uskonnosta ja uskosta riippumatta

Läntinen murha oli US-presidentti Donald Trumpin antama käsky tappaa tietoisesti ja suunnitellusti iranilaisen Vallankumouskaartin upseerin Qassim Suleimani' n - jopa vieraan valtion alueella. Tämä oli murha, kuten oli murha, kun pilapiirtäjiä kohtasi suunnitellut tapot eli murhat >

..

HS: "Charlie Hebdon terrori-iskun oikeuden­käynti alkaa Pariisissa – lehti julkaisee uudestaan pilakuvat profeetta Muhammedista"

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006620890.html -
.