tiistaina, lokakuuta 27, 2020

"Hiljainen hullu on hulluista viisain" -vanha savolainen sananparsi

  

Photo by IJL - (C) - Nikon MicroNikkor 55mm - [VU - 897.]



*

HS
Rohkea vastarinta tiivistää suojarinkiä tietomurron uhrien ympärillä

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006700258.html - 

..
FB - Ilkka Luoma 27.10.2020 - 8:24


Mielenterveys ja siihen liittyvät poikkeavuudet "normaalista" ovat osa sairauksista tai hälytysmerkki Elämälle

Olemme varautuneita kaikkinaisesti kysymyksissä, jossa käsitellään meidän henkilökohtaista mielenvirkeyttä, mielenterveyttä, joka monien tekijöiden summana voi kuittautua mielisairaudeksi*. Esiaste tarpeelle saada hoitoa mielisairaaloissa on järkkyvän mielialan selvitykset - ammattiauttajan kanssa, joka osaa empaattisesti läsnäollen kuunnella Sinua.

Me salaamme omat mielialaongelmamme - me emme halua "hullun papereita" - vaikka tarkoittamamme 'hulluus' ei olisi edes monenkaan kulman takaa kurkistamassa. Joskus kukin meistä tarvitsee "korjaussarjan".

Me pelkäämme leimautumista - sana 'hullu' on erikoinen (idiotismista nerouteen) - savolaisetkin kertovat, että se "hiljainen hullu on hulluista viisain". Joka tapauksessa me salaamme vaivautumista tuovia asiaseikkoja itsestämme - sen ollen kuitenkin yhtä luonnollista kuin muiden eläimien suojan haku vihollisilta.


Me haluamme suojella itseämme - siksi tämä kovaotteinen lakiin rikokseksi kirjoitettu tietomurto on nyt päällis-asia median uutisointikierrossa

On suurta rohkeutta tuoda esille omia itseasiassa normaaleja ongelmatilanteita, joihin on haettu asiantuntija-apua, jotta yhä kiihkeämmäksi kulkeutuva elämämme töineen on meitä ajanut - henkiseen väsymykseen liiasta, kun aina on kiire ja aina ei voi olla muodikkaasti menestyvä ja mainettaan kohottava.


Elämä on - inhimillistä

Inhimillisyyteen kuuluu heikkouden tunnustus - hyvä ystävä viereltä ei kaihda tunnustustasi ja jos jokin muu siitä kopeutuu ja haluaa käyttää heikkouttasi hyväkseen - on se lopulta tämän itsensä kasvavaa epätietoisuutta omista vahvuuksista.

Mikäli emme varjele niin tiukasti mielemme virtauksia, veisi se kaikki kiristysmahdollisuudet pois, kun emme välitä siitä, mitä toinen ulkopuolelta tietää - ja tässä kun luulokaan ei ole tiedon väärtti.

Tehdään olomme helpommaksi - tunnustetaan omat vajeellisuudet - kun joka tapauksessa me kaikki tiedämme sellaista esiintyvän jokaisessa meissä - aikansa pidempänä tai lyhyempänä.

Avoimuus omille heikkouksille ei anna mahdollisuutta tältä osin kiristykselle - vaan luo inhimillisyyden pi[i]riä ympärillemme.



.
BLOG | Promille suomalaisista mahtuu mielisairaaloihin 
http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/01/promille-suomalaisista-mahtuu.html - 

---
EKSTRA

Näyttötalousihmisen mieli sairastaa

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2012/04/nayttotalousihmisen-mieli-sairastaa.html - 



...
Aihealueeseen liittyviä medialinkkejä:


|1 ~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3aff4668-1410-4326-bff0-da53009940ba -
" ... Vastaamon pääomistajayritys Intera Partners ei tiennyt kauppoja tehdessään tietomurron pimittämisestä ... "

|2 ~ https://yle.fi/uutiset/3-11613311 - 
" ... Sami Laiho joutui parin terapiakäynnin takia tietomurron uhriksi. Nyt hän auttaa kollegoidensa kanssa viranomaisia löytämään tekijän tai tekijät ... "

|3 ~ https://yle.fi/uutiset/3-11613667 - 
" ... Poliisi tutkii rikosta kaikin käytettävissä olevin resurssein eikä kaihda järeitäkään keinoja tekijän kiinni saamiseksi ... "

|4 ~ https://yle.fi/uutiset/3-11613438 - 
" ... Sairaanhoitopiireissä aikeita selvittää muidenkin palveluntuottajiensa tietoturvan asianmukaisuutta ... "



...

Ilkka Luoma 




...
TIEDE | 24 | VU |  Pöhinä  |

Ei kommentteja: