maanantaina, toukokuuta 31, 2021

Helsingin sijasta Putin ja Biden tapaavat Genevessä!

 2146.


Senaattori Joseph McCarthy

***

HS-otsikko: "

Biden ja Putin hakevat tapaamisellaan kahden ydinasejätin suhteisiin vakautta

"

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008002827.html  - 

...

Tämä on peliä, joka alkoi jo Korean niemimaan kahtiajaosta -

.. kahden todellisen II Maailmansodan voittajan kesken - generalissimus Josif Stalinin Neuvostoliiton ja presidentti Harry S. Trumanin Yhdysvaltojen ---

Tuossa tuolloisessa pelissä Truman muistutti Stalinia atomipommillaan ja maksajiksi joutuivat lähinnä japanilaissiviilit. Truman siunasi kahden tuotekehityksellisesti erilaisen atomipommin käytön - tunnetuin seurauksin, niin pahoin seurauksin, etä US on ainoa valtio, joka on tositilanteessa käyttänyt ydinasetta.
Peli kiihtyi jopa kommunismin pelkona - mccarthyisminä, jossa kommunismia lähdettiin patoamaan läntisellä voimalla ja US' n johdolla. Itse mccarthyismi juontuu henkilöstä nimeltä Joseph McCarthy.
Tässä välissä ehti kommunistinen Neuvostoliitto US-presidentti Ronald Reaganin "pahan valtakunta" viljelynä kaatua "omaan mahdottomuuteen" ja lännen taloudelliseen mahtipontisuuteen - vaikkapa tuolloin mahdottomana projektina pidetyn Tähtien sota hehkutuksen avulla.
Neuvostoliiton tuhkasta nousi Venäjä - edelleen maailman pinta-alaisimpana ja raaka-ainerikkaimpana maana, joka oli ja on edelleen se ainoa toinen ydinasesuurvalta.

Tänään tuon ydinasemahdin tärkein ja kauhun tasapainoa ylläpitävä tukikohta-alue on Kuolan niemimaalla -
Suomen Lapista vain 15 minuutin rynnäkkölentomatkan päässä. Kyseessä strategiset ydinsukellusveneet - Boreit ja niiden Bulava monikärkiset mannertenväliset ohjukset .. tämä asia huolestuttaa Natoa suuresti, sillä näissä strategisissa ydinsukellusveneissä Venäjän arvellaan oleva etumatkalla Yhdysvaltoihin nähden (?)
Tämä Venäjän Kuolan läheisyys tuottaa meille Suomelle, tänne idän ja lännen vedenjakajalle erityisen tarkkaavaisuuden vaatimukset - ja siksikin kansakuntamme ei hyväksy liittymistä lännen sotakoneeseen - Natoon, ja aina suurella vastaan panevalla enemmistöllä. Muinoinen Veikko Vennamo sanoisi osuvasti: Kyllä kansa tietää".

Nyt vastakkain asettelun informaatiosota -
.. läntisen median johdattelemana tuottaa yhä kiihkeämpää sättimistä. nälvimistä kuin näykkimistä - nähdään lähes kaikki pahaksi mitä itä synnyttää.
Onko mccarthyismi noussut haudastaan, kun se toinen idän jättiläinen - Kiina on jo noussut lännen uhaksi sekä maailman suurimmaksi taloudeksi (bkt/PPP - IMF 2016), suurimmaksi vientimaaksi kuin suurimmaksi tuotantokoneeksi ja -liukuhihnaksi, joka tekoälyllistyy ja automatisoituu hengästyttävällä tahdilla - digivaluuttoineen.

Läntinen maailmankuva edustaa johtajinaan US ja EU noin 0,77/8,0 osuutta ihmispopulaatiollisesta maailmastamme
Pelkästään Kiina edustaa yksin samoin verrannoin lukuparia 1,4/8,0
.. Länsi on siis demokraattisesti ajatellen pienessä vähemmistössä, vaikkakin haluaa ylläpitää US' n hamuamaa 1900-luvun hegemoniallisuutta yhä yllä - vaikka amerikkalaisen laatuaviisin The Newsweek' in mukaan: "The China's Century" on jo päällä ---

Peli jatkuu nyt Sveitsin Genevessä - Euroopan todellisessa puolueettomuudessa
Emme saaneet huippujohtajien huipputapaamista meille tänne presidenttimme "hyvien palveluksien" äärelle, koska Kreml muistutti meille puolueettomuuden hyvettä kuin olla luomatta ulkoisten voimien taholta uhkaa naapureille - kts. USAF Kuopion Rissalassa toistamiseen kesäkuussa 2021.
Presidenttimme olisi voinut aikanaan estää Nato-Isäntämaa pöytäkirjan allekirjoittamisen -ei tehnyt tätä ja nyt siitä maksettiin tämä hinta. Kreml ei kelpuuttanut Helsinkiä presidenttinsä Vladimir Putinin ja US-presidentti Joe Bidenin kohtaamispaikaksi. USA:lle Helsinki olisi käynyt.

Nämä kaksi ydinasesuurvaltaa voivat tuhota ihmissivilisaation -
.. aseillaan, niitä on varmuuden vuoksi niin paljon - molemmat tietävät tämän tarkoin.
Toisaalta myös sen, ettei vahinkolaukaus ole mahdollista - molempien strategisten mannerten välisten ydinohjusten laukaisuesteinä ovat "pakkolukot", joiden avaaminen on työlästä. Tämän mallin molemmat osapuolet ovat keskenään sopineet jo kauan siten - siksi tehokasta on tuo ihmiselon itsesuojeluvaisto. Media tosin kirjoittelee "läheltä piti tilanteista" - sensaatiohakuisuudessaan.

Peli on nyt kiihkeää, koska Venäjä ei ole "yksin" -
.. länsi ei tiedä millaiset ovat todelliset välit Venäjän ja Kiinan osalta. Länsi vai pohdiskelee talouskaavaa: "Kiina + Venäjä > US + EU", ja mikä pahinta, jos se toteutuu sotilasvoimallisena tapahtumasarjana, kuten nyt hiukan jo siltä näyttää (?)

Yhdysvaltojen on tehtävä ratkaisu, jossa EU:lla on roolinsa
Eurooppa muodostuu Venäjästä, sen ollen suurin valtio - niin pinta-alana kuin asukaslukuna sekä tehtävä ratkaisu EU:sta, joka taas on talouden jättiläinen verrattuna Venäjään - euroina. Tuon sijasta EU tarvitsee Venäjän markkinat ja erityisesti raaka-aineet, ravintotuotteet kuin ehkä hiilinielutkin!
USA kosiskelee Venäjää, koska se ymmärtää, että Kiina menee jo menojaan ja kasvaa vähintäänkin kokonsa puitteista maailman mahdiksi ja saattaa syrjäyttää läntisen ja amerikkalaisen maailmankuvan - jo pitkän historiansa avulla.
EU:kaan ei tiedä mikä on Kiinan tie, mutta yhä enemmän se on jo joutunut yhdessä Venäjän kanssa nälvinnän, nokittelun, näykkimisen, syyttelyn, luulojen kuin epäilyjen piiriin.

EU' n osattava itsenäistyä amerikkalaisten vasalliudesta
Lopulta EU:lle suhde Venäjää on tärkeämpää kuin US' n suuntaan, silla Venäjä on historiallisesti ollut lukko aasialaislaumojen saapumiselle nykyisen EU' n alueelle.

Eikä tässä vielä kaikki -
.. juuri Saksa, EU' n talousveturina tietää mitä merkitsee sota venäläisiä vastaan (me Suomikin siinä Operaatio Barbarossan sivussa) - sieltä on odotettavissa vain häviö, sillä valloitusarmeijat kuihtuvat, nälkiintyvät kuin sairastuvat laajoille Venäjän aroille. Tämän Berliini tietää äärimmäisen hyvin. Kokemusta on.

Niin, miten käy nyt Genevessä peli, kun Putin ja Biden tapaavat?
Osaako Biden pitää puolensa - ja minkä asenteen Putin ottaa, kun todellisuudessa hän haluaa hyvät ja molemmin puolin kunnioittavat suhteet siihen ainoaan toiseen ydinasesuurvaltaan ...

..
HS-ingressi: "Euroopan unionin jäsenmaiden yhteinen Venäjän-politiikka on hukassa. Se lisää riskiä, että EU on suurvalloille lähinnä pelinappula"


..
| TIEDE- 43/146 .. 11716/37 | SUOMI24 - 110/51 |

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; sanna.marin@vnk.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; ilkka.kanerva@eduskunta.fi; markus.mustajarvi@eduskunta.fi; juho.eerola@eduskunta.fi; antti.rinne@eduskunta.fi

Kopio:

petteri.orpo@eduskunta.fi; annika.saarikko@eduskunta.fi; mika.aaltola@fiia.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; elina.valtonen@eduskunta.fi; katri.kulmuni@eduskunta.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; Paavo Väyrynen; kaius.niemi@hs.fi; a-studio@yle.fi; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu; satu.hassi@eduskunta.fi
.