sunnuntaina, tammikuuta 23, 2022

Sodan jumala US jakelee hyökkäyslupia?

 2224.


Kuva: ~ https://www.hameensanomat.fi/uutiset/tutkija-usan-iskusta-syyriaan-vahintaan-kupru-usan-ja-venajan-suhteissa-183422/


***



US presidentti Joe Bidenille muistutettiin neuvonantajien taholta Yhdysvaltojen aloittamista sodista, hyökkäyksistä ja rynnäköinneistä |1 - unohtamatta pommituksia vieraisiin maihin, luvalla ja ilman YK-mandaattia ---
..
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008552848.html -

Poikkeavan pitkä HS-lainaus: " ... ”Venäjä pannaan vastuuseen, jos se hyökkää – ja se riippuu siitä, mitä se tekee. Vähäinen tunkeutuminen on asia erikseen”, Biden sanoi.

Biden antoi käytännössä ymmärtää, että painavat pakotteet Venäjää vastaan tulisivat voimaan ainoastaan, jos Venäjä täydellä voimalla hyökkää Ukrainaan. ... ""
.

|1 ~  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States 

.

Ehkä US heräsi vihdoin näkemään omat sotansa kaikkialla maailmassa, kuitenkin aina kaukana omilta rajoilta

Onko US' lla sodanjumalan rooli siunata muidenkin sotia, pommituksia kuin rynnäköintejä, esimerkkinä Israelin pommitukset yksipuolisina sotaoperaatioina. Siis us-oikeus antaa sotimiseen lupa, jos sillä on ennalta ehkäisevä vaikutus. Niin?



Näinkö US pr. Biden hyväksyi rinnalleen toisen maailmanpoliisin?

Tosin Venäjän Ukrainassa ja US' n vaikkapa Irakissa (2003-) oli sotimisella suuri ero - toinen oli ja on Venäjälle läheinen, jopa "sukulainen" slaavi-etnisyydessään, vähintäänkin kielisukulaisena ja suurena venäläisvähemmistönä kun taas toinen us-hyökkääjälle Irak hyvin kaukaisena. Mistä saamme lopulta sen todellisen syyn Yhdysvaltojen hyökkäykselle? Tässä kohdin emme tiedä mitä Kiina sanoo.

Aikanaan US presidentti Donald Trump kuiskasi Kiinan presidentti Xi Jinping' in korvaan Xi' n us-vierailulla, ollessaan Trumpin Floridan residenssissä päivällisellä:



"Aloitin Syyrian pommitukset ..."|2, siis näin Trump.

..

|2 ~  https://www.theguardian.com/us-news/2017/apr/12/trump-xi-jinping-chocolate-cake-syria-strikes  - 

.



Kuva: ~ https://www.keskipohjanmaa.fi/uutiset/510050/tutkija-usan-59-ohjuksen-iskusta-syyriaan-vahintaan-kupru-usan-ja-venajan-suhteissa



.

|  74  TIEDE  428  |  173  SUOMI24  334  |  VU  |  FB  |



...
53411

...


Ei kommentteja: