sunnuntaina, tammikuuta 09, 2022

Miten kävi kun Saksan kolmas valtakunta tuli meille Suomeen vuonna 1941?

 0000 - DRAFT 0.7
***

..

Kansainvälisen turvallisuuspolitiikan viikko edessä! Medialinkki ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008512803.html - IS-otsikoituna "Tällainen olisi Nato-Suomi" toimittaja Miikka Hujasen kirjoittamana. PROLOGI - Nyt itseään laatumediaksi kutsuva informaatiotorvi julistaa amerikkalaista autuutta - löydämme siitä pelastajan Venäjän uhkaa, pahuutta ja yksinvaltaisuutta kohtaan, niinkin pitkälle, että otamme oikeudeksemme sekaantua ja sotkeutua vieraiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin - vrt. Case Navalnyi |0 ---, mutta UM Pekka Haavisto toppuuttelee liiallista natointoilua! .. US/Nato laskettiin sisään jo vuosia sitten, allekirjoittamalla eduskunnalta ja kansaltamme salassa Nato - Isäntämaa pöytäkirja |1, .. joka mahdollistaa jopa US/Naton tuoda ydinaseita maahamme - Suomeen, jonka vieressä on ~1300 kilometriä yhteistä maarajaa tuon toisen ydinasesuurvallan kanssa. Ovatko päättäjämme nukuksissa, vai hullaantuneita Naton suojaan, turvaan ja tuntemukseen, että ollaan jossain mukana - ettemme ajelehdi, kuten ehkä Talvisodan jälkeen ---
Media on myös tohkeissaan, kun Venäjä joutuu hankaluuksiin - nyt Kazakstanissa - Medialinkki ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008523054.html - otsikoituna näin "Yhdysvallat ihmettelee, miksi Kazakstan kutsui venäläisjoukot apuun – ”Heitä on joskus vaikea saada lähtemään”, varoittaa ulkoministeri Blinken"* -HS-toimittajina Vesa Siren ja Sara Vainio.
.
|* IJL-kommentti: "Miksi ei EU ihmetellyt kun USA hyökkäsi Irakiin vuonna 2003, jopa YK' n edessä valheita tai vähintäänkin muunneltua totuutta kertoen - silloisen UM Colin Powell' in suulla. YK-lupaa US-hyökkäykselle ei tullut - silti USA hyökkäsi. Asettiko EU pakotteita Yhdysvalloille - ei asettanut, eikä ihmetellyt. Eikä myöhemminkään EU ihmetellyt eikä pakotellut, kun USA CIA aloitti salaa Syyrian laittomien mellakoitsijoiden aseistamisen jo vuonna 2013, aloittaen myös USAF-operaatioina Syyrian pommitukset vuonna 2014 - ja jälleen ilman mitään mandaattia - ei EU' sta ihmetelty eikä pakoteltu. Miksi?"
. .. joutuihan Venäjä hakauksiin lännen kanssa Ukrainassakin, vaikka todellisuutta kaikkinensa emme tunne Kiovan Maidan' in verimellakoiden takaa - .. nyt Kazakstan ilmoittaa laillisen hallintonsa suulla, että ulkomaalaiset "bandiitit ja terroristit", kuten hipsuja käyttävä media haluaa ilmaista - olisivat Kazakstanin mellakoiden takana - olisiko Maidanin toisinto tavoitteena** - kuitenkin tapahtumapäivänä, jolloin US koki oman demokratiansa aallonpohjan - mellakoitsijat rynnivät USA' n kongressiin - ja näin maailmanpoliisi |3, vapauden - ja demokratian helmi sai pahan kolauksen |4 - ja edellisestä presidentistä Donald Trumpista saatiin kaiken pahan juurisyy.
.
|** IJL-kommentti: "Venäjä esti Ukrainan Maidan aukion toisinnon Kazakstanissa? Entä provosoivat mellakoitsijat, onko jotain yhteistä näillä kahdella tapahtumalla? Tosin läntinen media kieltää/ epäilee tomerasti ulkomaalaisten osuuden Kazakstanin väkivaltaan. Miten oli Kiovan Maidanilla? Miten paljon näitä mellakoitsijoita oli kummassakin valtion aikuisväestön määrään nähden?"
. .. Nyt Suomea junnataan täysillä Natoon - .. laatumedian ollen airueena viestinnässä kansakunnalle, joka ei halua Natoon - viimeisin MTS 11/2021 mielipidetiedustelu antaa Natoon liittymisen vastukselle 51 prosentin voiman ja media ei edes käsittele aihetta, vaan iloitsee otsikoilla, joissa "jo oltaisiin Natossa".

Millaista vastuuta media kantaakaan, kun se ei ota huomioon lukijoidensa mielipiteitä - eikä käsittele aihetta puolueettomasti - otsikkohan olisi voinut ola näinkin: "Millainen Suomi olisi edelleen, kun pysymme natottamana valtiona - sotilaspoliittisesti puolueettomana", kuten kansakunta 53 prosentin voimalla haluaisi.
.
Poliitikkojen eipäs - juupas
YLE: "Joutuuko Suomi sotaan, jos liitymme Natoon?"
.
IJL-kommentti: "Otsikointi on raflaava, jopa raskaasti ja uhkaavasti johdatteleva. Ennen sotaa alkavat vaikeudet ja hankaluudet, kun kauppa ja muukin yhteistyö pettää, kaventuu jopa loppuu. Ennen sotaa uhka kasvaa, ja olisikin ollut laatumedialta odotettavissa asiallisempi otsikointi. Nyt valittiin iltapäivä- ja numerolehtimäinen otsikkopoljento. Pitääkö laatumedia lukijoitaan pelleinä?"
.. Nato on yksiselitteinen uhka Suomelle ja kansalaistemme turvallisuudelle -

.. esimerkki kaikuu hyytävästi vuodelta 1941, kun lähdimme tietoisesti ja suunnitelmallisesti Saksan kolmannen valtakunnan kelkkaan |5 - Suur-Suomi monien mielissä kangastellen. Painavin syy puolueettomuudellemme on sijaintimme, jolle tosiaan emme mahda mitään - olemme Kuolan niemimaassa kiinni - Lappimme kohdilta - aina Kuusamoa myöten. Vuonna 1941 luovutimme Saksalle Kuusamosta ylöspäin sotilaallisen vastuun, jonka Saksa hyödynsi sinällään epäonnisessa hyökkäyssodassa Neuvostoliiton Kuolaan - kyseessä operaatio Barbarossa, johon osallistuimme hyökkääjinä Saksan kolmannen valtakunnan rinnalla.
Nyt Kuolan niemimaalla ovat maailmallisen suurydinsodan uhka- ja estojärjestelmät -
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html - ] .. ovat Lapin lentokentiltä vain noin 10-15 minuutin rynnäkkötaistelulennon päässä - nyt saattaa uneliainkin arvioitsija ja poliitikko oivaltaa, että Venäjä tarkkailee erittäin valppaasti mitä juuri Lapissa tapahtuu ja tapahtuuhan siellä - US Army ja USAF harjoittelevat |6 (Nato - Isäntämaa pöytäkirjan valtuuttamina) liki vuosittain tuolla - aivan Venäjän strategisten ydinsukellusveneiden - Boreiden tukikohtien läheisyydessä - .. voin varmasti todeta, että Venäjä huomioi nuo taisteluharjoitukset konkreettisesti ja se tuo meille itse luomamme uhan, jota ei ehkä joissain puoluetoimistoissa oivalleta |7 - toivottavasti edes presidentin linnassa pohditaan! .. Suomen paras tie on oma suomalais-ruotsalainen etupiiri, jolle tavoitellaan ydinaseettomuutta Pohjola- Nordeniin! Miten se onnistuisi - eräs ratkaisu olisi täällä ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/12/suomen-punainen-viiva-ja-oma-etupiiri.html - otsikoituna IJL-blogissa: "Suomen punainen viiva ja oma etupiiri!". -- Kansakuntamme viisaus pysyttäytyä Natosta jäsenenä erossa on pitkäkestoisen harkinnan tulos - suomalaiset ovat liki 20 vuotta vastustaneet voimalla ja väkevyydellä Natoon liittymistä |8. Miksi?

Siksi, että tunnemme historiamme, jonka osalta eräät poliitikot ovat ilmeisimmin jääneet kuutamolle - eivät enää muista mitä merkitsi 1941, kun kansalle luuloteltiin Saksan voimaa ja revanssihenkeä |9. OPPIA HISTORIASTA - Emme voi jossitella asiassa, mutta väkisin käy mielessä se, ettemme olisikaan laskeneet Saksaa maahamme - miten Neuvostoliiton johtaja Josif Stalin olisi siihen suhtautunut - olisiko hänelle riittänyt Suomen puolueettomuus - entä Saksan johtajalle Adolf Hitlerille, joka himoitsi Kolosjoen nikkeliä Petsamosta. Tätä jossittelua voidaan jatkaa toisaalla - mutta oleellista on oivallus katsoa tuota historiaa ja jättää nyt tekemättä kohtalokkaat virheet, sillä Venäjä ei varmasti jätä huomioimatta US-aseiden saapumisen voimallisuutta Suomeen - tuonne aivan Kuolan viereen.
-- Nato kiihdytys jatkuu --- [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/01/natotusta-kiihdytetaan.html - ] Laatumedia Helsingin Sanomatkin ottaa osaa Nato-kiihdytykseen ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008515801.html - , otsikoinnilla: "”Venäjä puhkuisi ja puhisisi” – Mitä tapahtuisi, jos Suomi ja Ruotsi hakisivat Naton jäsenyyttä? Kaksi puolustusasiantuntijaa vastaa" -toimittajina Jussi Sippola ja Laura Halminen. Eikä kansalaisten verovaroin ylläpidetty Yle' kään malta pidättäytyä kokonaisvaltaiseen ja puolueettomaan uutisointiin - vaan harjoittaa tiukkaa lännettyneen West media trolling manipulation -ilmiön ylösajoa ~ https://yle.fi/uutiset/3-12263182 - otsikoituna näin: "Lehti: Tällaisia pakotteita on suunniteltu Venäjän varalle, mikäli se hyökkää Ukrainaan" -toimittajana Markus Heikkilä. Tässä ehkä ajattelemattomin kommenttitöräys -ellei peräti -limbo, eksploreejana IS-toimittaja Seppo Varjus otsikoinnilla: "Kommentti: Putinille tuli kiire – Kazakstan sotki Nato-peliä" - linkki ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008523884.html - . -- YLLÄTTÄVÄ EKSTRA!
Voisiko Norja erota Natosta -herää kysymys! Olisiko tässä aitoa rauhan tahdon sarkaa koko Euroopalle sen lisäksi, että US poistaa kaikki ydinaseensa Euroopasta ja Turkista - ja pitäytyisi vain omiin strategisiin ydinaseisiin (eihän US' lla ole lähialueuhkaa, ellei itse ole sisällään sellainen!) - vastineeksi Venäjän vastaaville.

Entä Kiina, joka nousee nyt kolmanneksi ydinasesuurvallaksi, ellei sitten jopa suurimmaksi ja EU-Eurooppaa ja US' ta ajatellen hankalimmillaan Venäjän "kumppaniksi", jopa sotilaallisen tuotekehityksen osalta (Venäjä ei enää astu US' n reaganistiseen Tähtiensota miinaan!) - mitä Kiinan ja Venäjän yhteistyöstä kaikkiaan seuraisi? -- Hyvät diplomaattisesti sekaantumattomat "hyvät palvelukset" kunniaan! Ehkä sittenkin tarvitsemme niitä hyviä palveluksia |E, joita presidentti Sauli Niinistö niin innokkaasti tarjoilee - kolmeen suuntaan (Kiina, Venäjä ja Yhdysvallat), ja samalla tuottaen meille puolueettomuuden mainetta olla sekaantumatta vieraiden omiin sisäisiin asioihin - .. vai mitä Sauli, oltaisiinko näin kartoilla kohden rauhallisempaa Eurooppaa, joka tunnetusti jatkuu sen suurimman valtion Venäjän Uralille asti ... Lopulta, miten käy EU' lle ja US' lle, jos Kiina ja Venäjä löytävät nyt (sotilaallisenkin) yhteistyön, tuotekehityksestä alkaen - maailmanjärjestyksen uudelleen muotoilemiseksi?

..
Viitteet ja linkit:

|2
|3
|4
|5
|6
|7 ~ https://yle.fi/uutiset/3-7696313 - Kokoomuskonkarit lavalla: Natoon - ohi kansanäänestyksen..
| 429 SUOMI24 953 | 12 TIEDE 66 | 76 TIEDE 710 | 673 SUOMI24 2120 |

..

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I sent:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP
Lähetetty: tiistai 11. tammikuuta 2022 20:36

Vastaanottaja:

Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen; antti.kaikkonen@defmin.fi

Kopio:

ilkka.kanerva@eduskunta.fi; vesa.siren@hs.fi; sara.vainio@hs.fi; jussi.sippola@hs.fi; laura.halminen@hs.fi; markus.heikkila@yle.fi; seppo.varjus@is.fi; mika.aaltola@fiia.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi

Aihe:

Kansalaiskirjoitus: Eurooppalainen rauhanviikko - elämme yllättäen suomettumisen juhlaa!

.

Ilkka Luoma kirjoitti...

II sent:

Vastaanottaja:

sanna.marin@vnk.fi; annika.saarikko@vm.fi; iiris.suomela@eduskunta.fi; li.andersson@minedu.fi; satu.hassi@eduskunta.fi; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu

Kopio:

laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; katri.kulmuni@eduskunta.fi; elina.valtonen@eduskunta.fi; jyrki.katainen@sitra.fi; matti.pesu@fiia.fi; charly.salonius-pasternak@fiia.fi; juho.eerola@eduskunta.fi; riikka.purra@eduskunta.fi