tiistaina, tammikuuta 25, 2022

Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla!

 DRAFT



Kartta: ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005928441.html

HS: "

Lähes 700 vuotta vanha Pähkinäsaaren rauhan raja jakaa Suomen yhä kahtia –

"


***



Jos huolellisesti tutkii Suomenniemen historiaa aina Ruotsin kuninkaanvallan alusta lukien - noin 1200-luvulta alkaen - huomaamme itäisen rajamme seilanneen edestakaisin Karjalan laulumaita - ehkä erääksi vedenjakajaksi voimme piirtää Pähkinäsaaren rauhan rajan |1, joka jakaa edelleen monin eri tavoin suomalaisia - niin kulttuurin, tapojen, murteiden kuin historian vaikutteiden osalta.
.
|1https://fi.wikipedia.org/wiki/Pähkinäsaaren_rauha -
.
Itseään laatumediaksi kutsuva informaatiotorvi näkee jopa manipulatiivisin keinoin (West media trolling manipulation -ilmiönä) Suomen puhtaaksi länsimaaksi - totta sekin, mutta vain osittain, meillä on jopa kielessämme paljon itäistä lainaa, kuten myös läntistäkin.

Olemme sekoittuva kansa, jossa rikkaus syntyy juuri näistä monimuotoisuuksista, joita media tässäkin yrittää tietoistarkoituksellisesti ja yksipuolisuutta korostaen esille tuoda -

.. näinkö vähän esimerkiksi IL-toimittaja Kreeta Karvala arvostaa .. [ https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/843c4d40-6e3f-467c-b23d-16e8e7238095 - , otsikoituna näin:

"Pääkirjoitus: Suomi on osa länttä, ja siksi myös puolustus pitäisi rakentaa osana läntistä liittoumaa" ]

.. omia lukijoitaan, pitäen meitä ja heitä ehkä yksinkertaisina ja tietämättöminä? Ei ihme, että media saa huonot arvosanat instituutiovertailuissa - päätyen jonnekin poliitikkojen alapuolelle.

Suomen ylpeys on uus-suomettuminen |2, joka estää läntiseen sotakoneeseen liittymisen, yritti media sitä itsepäisesti kuinka manipuloiden junnata alitajuntatietoisuuteemme - kansakunta ei taivu ja siitä todisteena ovat lukuisat johdattelemattomat tutkimukset |3 suomalaisten kielteisyydestä Naton liittymisen osalta.
.
|2https://keskustelu.suomi24.fi/t/17273906/enemmistosuomalaiset-ovat-ylpeasti-suomettuneita! -
.

Me turvaamme omaamme, me turvaamme omaan itsenäiseen armeijaan, yleiseen asepalvelukseen* ja fiksuun asehankintaan sekä riittävän pitkiin varushenkilöpalvelusaikoihin - joita voidaan korottaa 12' sta, 18' sta ja 24' een kuukauteen.

..

Uskoisin vahvasti, että kansakuntamme, joka ymmärtää viisauden alkavan tosiasioiden tunnustamisesta ohjaa päättäjiämme olemaan sotilaspoliittisesti puolueeton (MTS 11/2021) - tätä ohjenuoraa nyt NNV-hallituksen johtaja PM Sanna Marin jo selkokielisesti |4 viestitti, ettei hänen kaudellaan suurella todennäköisyydellä haeta liittymistä Natoon - näin Sanna tuli lähemmäksi kansaa, joka tuntee historiansa.
.
|4 https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/01/pm-sanna-marin-putsasi-nato-poydan.html -
.


Kuinka hyvin tässä IL-jutussa Kreeta tuntee sotahistoriaamme, jää arvoitukseksi -


.. tässä kertauksena rujo todellisuus, kun edellisen kerran turvauduimme "läntiseen apuun" **, tosin suur-suomi välkkyen mielissä vuonna 1941, jolloin laskimme Saksan kolmannen valtakunnan Suomen Lappiin - luovuttaen Adolf Hitlerin sotakoneelle - Wehrmacht ja Waffen-SS - koko Lapin sotilaallisesti katsottuna. Miten kävi?



Emme halua enää uuteen "Jatkosotaan" ja Naton taistelutantereeksi!
[ https://www.tiede.fi/keskustelu/78344/olemmeko-matkalla-jatkosotaan - ]

Menetimme 1944 Suomi-neidon oikean käden ja jäättömän Liinahamarin sataman sekä muutamia kymmeniä tuhansia kaatuneina - kallis hinta nokkapokasta, kun emme ymmärtäneet mikä on kansakuntamme eduksi. Nyt kansa ymmärtää, ja siksi Natoon emme liity.

Kansa on puhunut.


-
PS. Herää kysymys kuinka hyvin toimittaja Karvala perehtyi näiden kahden viimeisen nato-gallupin kysymysasetteluihin [!] ja niitä edeltäviin johdantoihin ja johdatteluihin ...

...
53725


..

|  TIEDE  |  93  SUOMI24  189  |  


...


Ei kommentteja: