maanantaina, tammikuuta 31, 2022

Sähköposti IS-toimittaja Arja Paanaselle - jatkuvasta Venäjän parjaamisesta

2229.


Kuva ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006486135.html  - otsikoituna ja ingressiöitynä näin: "

Arja Paanasen kolumni: Suomen median syytä taas kaikki!

Osa suomalaisista on sydänjuuriaan myöten harmissaan siitä, että Suomen vastuuton media on jälleen kerran pilaamassa hyviä naapuruussuhteita Venäjään, kirjoittaa erikoistoimittaja Arja Paananen." -25.4.2020 - IS


..

Hyvä Arja Paananen

 

IS-juttusi – ingressiltään: 

Valko-Venäjä testaa parhaillaan Venäjän tuella niin kutsuttua ”siirtolaisasetta” Eurooppaa vastaan. Kyse ei ole vain Aljaksandr Lukashenkasta ja Vladimir Putinista: demokraattisten valtioiden noudattamia ehdottomia ihmisoikeusperiaatteita voivat käyttää hyväkseen tulevaisuuden diktaattorit, Arja Paananen kirjoittaa.

muistuttaa kovasti yhä yleisemmäksi muuttuvaa läntisen laatumedian West trolling manipulation -ilmiötä, jossa jopa Eurooppa ja eurooppalaisuus hämärtyvät tilassa, jossa Venäjä on Euroopan suurin valtio niin asukasluvulla kuin pinta-alalla mitattuina.

Uskoisin lukijoiden haluavan enemmän puolueettomampia ja vähemmän yksipuolisesti kantaaottavia kirjoituksia – sillä muutoinkin iltapäivämedian nauttima luottamus on lukijoilta heikompaa kuin perinnemedialla.

Lukijoita ei kannata pitää yksinkertaisina!

 

Ystävällisesti

Ilkka Luoma

 

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP

Lähetetty: lauantai 13. marraskuuta 2021 9:42

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; anu.vehvilainen@eduskunta.fi; sanna.marin@vnk.fi; hanna.smith@hybridcoe.fi; mika.niikko@eduskunta.fi

Kopio: maria.ohisalo@intermin.fi; annika.saarikko@vm.fi; anna-maja.henriksson@om.fi; juho.eerola@eduskunta.fi; riikka.purra@eduskunta.fi; heidi.hautala@europarl.europa.eu; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; elina.valtonen@eduskunta.fi; mika.aaltola@fiia.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus - Laitettiinko vuonna 2015 "kova kovaa vastaan"?

 

Pakolaisia Puolaan - pakolaisia Ruotsista Suomeen
-kun Ruotsi järjesteli ”meidän osuutta EU-solidaarisuudessaan”!


https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008392736.html - HS-otsikolla: "Presidentti Niinistö HS:lle Puolan rajan tapahtumista: ”Olemme menettäneet kyvyn olla kova kovaa vastaan”" ]

Suomessa media on kiintoisasti ilman tarkempia selvityksiä leimannut idästä - Venäjältä tuolloin Ruotsi pakolaistyönnön aikana tulleet pakolaiset Venäjän hybriditoiminnaksi,

.. vaikka puolueettomat norjalaistutkijat näkivät asian aivan toisin: YLE-ingressi:

"Tuoreen norjalaisen tutkijaraportin mukaan vuosi sitten alkanut pakolaisten joukkotulo itärajalta Norjaan ja Suomeen ei ollut Venäjän hybridisotaa. Fridtjof Nansenin instituutin tutkijoiden mukaan turvapaikanhakijoita houkutti Norjaan ja Suomeen halpa matka ja turvallinen reitti." - löytyy sivulta https://yle.fi/uutiset/3-9128359 - .

Nyt puhutaan suorastaan Venäjän ilkkumisesta, Puolan sotavoimien käytöstä kuin Valko-Venäjän kostosta, vaikka kyseessä samalaista välitystoimintaa, mitä Ruotsi harjoitti meille tuolloin vuonna 2015.

Vakava kysymys - asetteleeko EU' lle pakolaispolitiikan käytännöt ja inhimillisyydet rajan laatu; onko se EU-sisäraja, Schengen - tai EU-ulkoraja. miten pakolainen näkee tuon rajan ominaisuudet - ollessaan kylmissään ja nälissään - vieläpä mistä alun alkaen lähteneenä.



Miksi pakolaisaallot ovat lähteneet liikkeelle?

Kuivuus, nälkä - valtioiden sisäiset hallitsemattomat "kansainvaellukset", kuten Syyria, tai läntisen sotakoneen hyökkäys - usein jopa ilman mandaattia, kuten Irak, jonne USA aloitti pommitukset ja miehityksen jo vuonna 2003 - jolloin syntyi tuolloinen ISIS - Irakin tuhkasta.

Niin mikä onkaan juurisyiden aiheuttama vaikuttavuus näihin päiviin, kun katsomme pakolaisten lähtömaiden olleen lähinnä läntisen, lähinnä Euroopasta kolonialismin ikeeseen alistettuja alusmaita - vaikkapa Libya, jonne USA suuntasi myös rajut pommitukset, jonka myötä valtio ajautui kaaokseen.



Vastakkainasettelu kiihtyy!

[ ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - ]


EU ajautuu yhä syvemmälle idän ja lännen vastakkainasettelun ahdinkoon, nyt Venäjä ja Kiina vasalleineen nähdään uhaksi, jopa viholliseksi - ymmärtämättä, että läntinen tapa nähdä elämä, yhteiskuntamalli kuin tapa toimia on maailmallinen vähemmistöisyys - idän vaikuttavuuden ulottuessa siihen maailmalliseen enemmistöisyyteen.

 

.

Tämä kirjoitus on kokonaisuudessaan nähtävillä osoitteessa ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/11/pakolaisia-puolaan-pakolaisia-ruotsista.html  – kaikkine linkkeineen ja viitteineen.

 

 

Ystävällisesti

 Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingin Lassilasta


https://www.facebook.com/first.ilkka

 

 

..

 

Lähetetty Windowsin Sähköpostiista


1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
HS-toimittaja Pekka Hakala otti jutussaan ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008410815.html - esille vain 1 700 pakolaisen tulon Venäjältä [ ~ https://yle.fi/uutiset/3-9128359 - ] mutta unohti lahjakkaasti 30 000, jotka mitä ilmeisimmin EU-taakanjaon ajamana punnattiin / työnnettiin ystävällisesti Ruotsista Suomeen. .. [18112021]
.