sunnuntaina, helmikuuta 06, 2022

Miksi ihmiskuntaa ajetaan vastakkainasettelun tielle?

DRAFT 0.7


Kuva: ~ https://foreignpolicy.com/2022/02/04/modi-india-china-pakistan-geopolitics/ - 

" ... Näiden menestysten pohjalta rakentaminen voi kuitenkin olla vaikeaa Modille. Pakistan ja Kiina ovat vahvistaneet yhteistyötään. Washingtonin Afganistaniin jättämä turvallisuustyhjiö nostaa esiin uusia haasteita. Muita sammutettavia tulipaloja ovat nopeasti ajautuva Indo-Venäjän suhde ja naapurivaltion Myanmarin sotilasvallankaappaus, joka on lähentänyt maan hallintoa Pekingiin.

 ... " -Google' n konekäännös


***

..

Kiina + Venäjä > USA + EU .. [?]

Helsingin Sanomat kysyy [ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008591725.html -, asiantuntijana professori Juha Vuori ]* kumpi hyötyy Kiinan ja Venäjän suhteiden parantumisesta - samoin voisimme kysyä mitä hyötyä EU' lle on USA' sta, joka maailmanpoliisina kokee itselleen oikeuden jopa "jamesbondmaisesti" - "Lupa tappaa" (kts. viimeiset Syyria ja Irak) . |* HS-otsikoituna: "Venäjä ja Kiina näyttäytyivät ylimpinä ystävinä, mutta kumpi suhteesta hyötyy?" |* ~ https://www.tuni.fi/fi/juha-vuori - . Miksi läntinen media käy näin hanakasti kiinni idän malliin Elää, vaikuttaa ja osallistua? Kahden monin osin maailman suurimman parjaaminen, vähättely, nokkiminen ja jopa nälviminen jatkuu läntisistä medioista - miksi? Pelon vuoksiko, sillä kaava: "Kiina + Venäjä > USA + EU" |0 .. voi olla totta hyvinkin pian ja siksi nyt on meneillään maailmallista turvattomuutta viljelevä lännestä käsin manipuloitu vastakkainasettelu idän ja lännen välille - usein puhutaan West trolling manipulation -ilmiöstä, jossa länsi taitavana medialistina osaa paremmin tuon ihmisten alitajuntaan vaikuttavina psykologioina.
Länsi väittää idän tuottavan suoraa propagandaa ja näin vastavuoroisesti loivat tämän manipulaation
[ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/70673/west-trolling-east-trolling-nokittelua-vuorosuunnin - ] .
Vastakkainasettelu tuottaa lopulta aina sotatilan - tästä murheellisenä todisteena on historia - [ 673 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - 2246 ] .
Ehkä suurimman mietinnän antaa mahdollisuus, jossa tuo edellä oleva (talouden- ja markkinoiden)kaava muodostuu myös sotilaalliseksi voimaksi - onhan Venäjä jo valmiiksi se toinen ydinasesuurvalta ja Kiina nostanee omaa atomiuhkavoimaansa vastaamaan sen maailmalliskokoa 1,4/8,0 - tämän ollen Kiinan väestösuhde Pallomme kokonaisihmismäärään. -- Länsi käy jyrkästi nyt idän kimppuun - pontimina ihmisoikeudet, sananvapaus, parlamentaarinen eli välikädellinen demokratia - [T-1] .. nämä ovat läntisen maailman usein lausuttuja ja mediassa viljeltyjä usein tyhjiä sanoja, kun katsotaan todellisuuksia vaikkapa Yhdysvalloista, jossa jo avoimesti tunnustetaan demokratian kriisi [ ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17254674/keskeneraisen-demokratian-kriisi! - ] - ilmeisimmin "trumppismin vaikutteena"|1. . |1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/hatkahdyttava-vertailu-donald-trump-ja.html - . Mikä antaa lännelle oikeuden nokkia muiden itsenäisten omia sisäisiä asioita - .. eikö esimerkiksi kiinalainen vuosituhantinen [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinalainen_kulttuuri - ] kohtelias sekaantumattomuuden ja sotkeutumattomuuden ominaisuus voisi olla maailmanlaajuinen ominaisuus hyväksyä erilaisuus voimaksi ratkaista meitä kaikkia yhteisesti koskeva biologisen ympäristön tuhoutumiskehitys |2 !? . |2 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/77241/gaia-kuumenee-jaahdyttelemmeko-kulutustamme? - . -- Yhdysvallat on sotinein valtio maailmassa viimeisen 100 vuoden aikana

[ ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States - ] - huomioitavaa on myös se, että nuo sodat ovat käyty vuoden 1941 jälkeen aina kaukana US' n rajoilta - muiden valtioiden alueilla - pyydettyinä tai pyytämättöminä sekaantumisina. Nyt sotimisen rinnalle ovat tulleet läntiset pakotteet, koska itä - lähinnä Venäjä ja Kiina [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/79691/huawein-ylivoimaa-koetetaan-torpata-epareiluin-keinoin - ] eivät ole taipuneet lännen maailmallisvähemmistöiseen tahtoon nähdä tapa elää, vaikuttaa ja osallistua. Onko tässä pelkona Kiinan talouden voima, ollen jo maailman suurin kansantalous - BKT/PPP [ ~ https://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut-kiinasta-tuli-maailman-suurin-talous/860c910c-f84f-36d2-aa2a-d7c79f9f43f7 - ] ja suurin viejä.
Länsi itse auttoi (ahneudessaan - voiton tavoittelussaan) Kiinan tähän maailman suuruuteen - siirtämällä valtavasti työtä, työpaikkoja, liiketoimintaa kuin voittojen tekoa - ahkerien ja edullisten toverien maahan, jossa heti tehtaan oven takana aukeaa maailman suurin yhtenäinen markkina-alue - unohtamatta sitä lännestä Kiinaan siirrettyä ympäristöhaittakuormaa minkä tämä teollisuuden- ja tuotannonsiirto mahdollisti. [T-2]
-- Mikä antaa lännelle oikeuksia vaatia edellä kuvatun kaltaista yhteiskuntamallia kokonaisuudeksi, jota tulee noudattaa kaikkialla? Onko läntinen tapa elää juuri se oikea, jos katsomme erilaisia yhteiskuntakehitysten tilastoja - rikoksista, tuloeroista, ympäristötekijöistä - saasteina ja henkilökohtaisina kulutushaittajälkinä - vieläpä kumuloiden viimeiseltä 150 vuodelta. Miltä näin katsottuna tämä maailmallisuus näyttää vaikutteiltaan ja keiden aikaansaamana? [24-1] -- Kiinan ja Venäjä liitto onkin yllättäen realistinen -
[On itsestään selvää, että läntinen media haluaa tuon "liiton" nähdä mahdottomana tai ainakin epätodennäköisenä ja epäilyttävänä] .. Kiina on maailman suurin tuotantokone ja Venäjä vähintäänkin yksi maailman suurimmista raaka-aine- ja energiavarantoja - unohtamatta muodikasta hiilinieluyhdistelmää mitä Venäjä maailman suurin maapintaala mahdollistaa suunnattomina Siperian metsinä. Eikä sitäkään voida unohtaa tilanteena, jossa ilmastolliset kysymykset tuottavat laajaa nälänähätää ruuhkaisissa maissa, joilla on vähän hedelmällisesti viljeltävää peltopinta-alaa - .. se on kuitenkin selvää, että Venäjällä on yhdet maailman suurimmat peltopinta-alapotentiaalit! Tämä kiinnostaa varmasti ylikulutukseen syyllistyneitä länsimaita. Muistamme edesmenneen us-presidentti Ronald Reaganin "reaganismin" Pahan valtakunta |3, kun tämä silloisella teknologialla mahdottoman Tähtien sota systeemin loi paperille, joka osaltaan luhisti Neuvostoliiton - Reaganin tarkoitus oli pilkkoa Neuvostoliittoa - onnistuen siinä ... [T-3]
Lopulta on aina kysymys maasta, josta ammentaa biologiselle jatkumolle ravintoa! Nyt saattaa USA ja EU salaa haavailla elintilasta idästä - saksalaisittain "Lebensraumina", onhan tästä kokemuksia venäläisten näkökulmista jo vuodelta 1941, kun Saksan kolmas valtakunta yhdessä Suomenkin [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/01/vaaralliset-poliitikot-ajavat-kansaamme.html - ] kanssa aloitti hyökkäyssodan itään - tunnetuin seurauksin ... menetimme kymmeniä tuhansia ihmisiä, oikean käden ... ehkä seuraavaksi menetämme päämme?
Onko Venäjä lännen mielestä edellään liian suuri? Nyt yhdessä Kiinan kanssa se onkin ylivoimaisesti suurin ja näin katsoen Kiinankin kannattaa "unohtaa" historiansa Siperian osalta ... -- Maailmamme pelastus on yhteistyö - ihmiskunnan aikaansaama ympäristötuho vaatii kaikkien yhteistä osallistumista - .. tehtyjen virheiden korjaamiseen, ja tähän tarvitaan kaikki mukaan! Emer.prof. Eero Paloheimolla oli kunnianhimoinen suunnitelma lopettaa maailman armeijat ja suunnata niiden lähes mittaamattomat resurssit biologisen maailmamme pelastamiseksi - suunnitelma ei ottanut tuulta alleen - sääli, sillä Eero oli täysin oikealla tiellä. Paloheimon täydellisen oikean suunnitelman esteenä oli ikiaikainen jo evoluution luoma reviiripuolustus |4 - olemme ihmiskuntanakin reviristejä, ja haluamme vaalia omanlaistamme tapaa Elää, vaikuttaa ja osallistua - vieraita liian usein vältelleen jopa hyljeksien.

Tarvitsemme yhteisen vihollisen ja se on me ihmiset itse! Ihminen itse sotki luontonsa - [ ~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008562644.html - HS-otsikoituna: "Hyönteisiä pidetään inhottavina tuholaisina, mutta niiden katoaminen tuhoaa myös meidät"], - josta kaikki biologinen hiilivesielämä saa lähteensä - tuon asiatilan korjaamiseen tarvitaan meidät kaikki. Nyt on aika herätä lännen mediassakin, ja muuttaa poljento ja paatos moniarvoiseen Elämän tarkasteluun - .. valittu nokkimisen, nälvimisen ja näykkimisen tie on kuljettu loppuun. On aika avata silmät ja huomata, että itä voi olla liian suuri haaste lännelle.

..
PS. Edellisen kerran, kun Kiina ja venäläiset lähestyivät, lähinnä Kiinan myötä oli aika, jolloin toistaiseksi ainoaksi Kiinan puhemieheksi edennyt Mao Zedong oli voittanut oman sisällissotansa ja perustanut P.R.O.C. China' n - Kiinan Kansantasavallan. Mao' lla oli esikuva, joka oli Moskovassa Kremlissä - Josif Stalin, joka aikalaistietojen mukaan odotutti Mao' a päivätolkulla, kun Mao oli vaivaa nähden junalla saapunut tervehdyskäynnille.

Aika oli ja nyt aika on aivan toinen - tässä ei tarvitse kertoa mistä uusi maailmallinen voima kumpuaa ja minkä kannattaa olla tuossa virrassa mukana. Molemmat hyötyvät - valtava tuotantokone tarvitsee raaka-aineita, energiaa ja vielä toistaiseksi sotilasteknologian opastusta - mutta ei kauan. Miten näiden kahden maailman suurimman yhteiset intressit lopulta kohtaavat - ratkaistaan Siperiassa!
.. Viitteet ja linkit:
|0 ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/163220-kiina-venaja-usa-eu/ -
|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/02/miksi-lantinen-media-painaa-nain.html -
|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/04/reviiritaistelu-ei-ole-rasismia.html -
.
[24-2]

..
| TIEDE | SUOMI24 | SUOMI24 | SUOMI24 | FB | TWITTER | VU |

.. EKSTRA 1 ~ https://www.iltalehti.fi/pekingin-olympialaiset-2022/a/7b4c5ec8-f31c-4b8c-90e9-e37fef88efab - "Näkökulma: Ahneuden ja röyhkeyden huippu – kukaan ei uskalla vastustaa mielivaltaisia kiinalaisia" -IL-toimittajana Santtu Silvennoinen.
EKSTRA 2 ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008589250.html - "Venäjä saattaa olla pakko-oireisessa ja refleksinomaisessa tilassa. Sitä riivaavat sisäiset pelot ja haasteet, joita heijastetaan naapureihin, kirjoittaa Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola." EKSTRA 3 ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000008516171.html - "Venäjän sotilaallinen uhka on ollut psykologinen rasite koko elämäni ajan. Jo päiväkouluikäisenä odottelin Neuvostoliiton hyökkäystä Länsi-Saksaan, kirjoittaa toimittaja Tommi Nieminen kolumnissaan."
EKSTRA 4 ~ https://www.hs.fi/urheilu/art-2000008590346.html -  
"Vladimir Putin saapui Pekingiin – vierailun alla tehtiin saappaan­nuolemisen uusi maailmanennätys" -hävettääkö HS-toimittaja Mikko Knuuttilaa?


...
e

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
https://twitter.com/ilkkaluoma/status/1490271893907292163?s=20&t=ar1Zy5gVFHZ-2wG6Z_uYFw
.