keskiviikkona, helmikuuta 16, 2022

Saksa ottamassa johtoroolin eurooppalaisen rauhan rakentajana?


Kuva: ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/74300/saksan-johteinen-liittokunta


***



.

Saksa otti ohjat ja uusi liittokansleri Olaf Sholtz riskin omasta paikasta ratkaisijana


Suomessa natouskovaiset riemastuivat [ ~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9dd2af88-a5ad-4093-9b69-be8deef428f2 - ], otsikoituna näin: "


Sulkiko Saksan liittokansleri Scholz Suomen Nato-oven?

"
yli kaiken kohtuullisuuden - parku oli sanoin kuvaamatonta - on petetty yhteinen ajattelematon linjaus, oli vaarwennettu lännen ajama tie - mutta unohtaen samalla, että Saksa ajaa nyt koko eurooppalaiset Euroopan etuja - rauhantielle, jossa tunnistetaan Venäjä Euroopan suurimpana valtiona osaksi Eurooppaa ---


Saksa Euroopan yhtenä talousveturina sekä historiansa hyvin tuntevana kantaa vastuuta |1 - sota Euroopassa estetään ja suhttet laitetaan kuntoon - tavoitteena yhtenäinen mutta moniarvoinen Eurooppa, jossa turvallisuus rakentuu Poertugalin rannoilta aina Ural-vuoristoon [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/72488/eurooppalainen-turvallisuusajattelu-jatkuu-uralille - , otsikoituna näin: "Eurooppalainen turvallisuusajattelu - jatkuu Uralille" ] ---
.
|1 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008619349.html - , otsikoituna näin: "Saksan suurlähetystö Scholzin Nato-lausunnosta syntyneestä kohusta: ”Keskustelua on käyty asiasta, joka ei vastaa Saksan poliittista linjaa”".
.

Yksikin Naton jäsenmaa voi estää uuden kandidaatin sisäänpääsyn!

(Kuten tunnettua jokaisella Naton jäsenmaalla on sille suotu yksilöllinen oikeus päättää taholtansa omaa turvallisuuspolitiikkaa ajatellen se oikein ratkaisu päätettäessä uusista jäsenistä - ja tämähän ei voi muodostaa mitään kansallisvaltioiden itsenäisyyttä uhkaavia konsensuspäätöksiä edes painostamalla)

Annetaan Saksan itsenäisenä valtiona päättää mitä tekee, ja se voi Nato-jäsenvaltiona estää Ukrainan liittymisen Natoon, kuten Unkari ja myös Turkki. Tässä kohdin ei ole edes tarpeen pohtia Suomen teoreettisia natohaaveita - se on nyt vain natottajamedian huutoa oikeuksista, joille ei ole reaalimaailman edellytyksiä - nyt puhutaan eurooppalaisesta turvallisuudesta ja tiestä Euroopan rauhankehitykseen, jota ei voida päättää ilman Venäjää!

Kun Saksa estää Naton itälaajentumisen, on se helpotus meille, koska meillä Suomen kansakunta on jo valmiiksi sanonut: "Kiitos ei -Nato". Ja TP Sauli Niinistö komppaa suomalaisia äänestäjiään olemalla "suomalainen" [ ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005705909.html - ]


--
Saksa on myös valmis hyvittämään asiaa Ukrainalle ja on sopimassa Venäjän kanssa, että osa EU' hun tulevasta maakaasusta tulee edelleen Ukrainan siirtolinjoja pitkin -

.. samalla Saksa takasi itselleen riittävän venäläiskaasun tulon sopivalla hinnalla - Nordstream II |2- maakaasuputket avataan ja näin Saksa saa "puolta halvempaa" kaasua kuin muut jotka ostavat "turvallista" LNG' tä laivattuna valtamerien takaa. Saksa tarvitsee maakaasua vielä 10-15 vuotta ja nyt kokonaisratkaisu on "ovella".
.
|2 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/84246/millaista-uhkaa-nordstream-i-kaasuputkipari-luonut-eu-euroopalle? - , otsikoituna näin: "Millaista uhkaa Nordstream I kaasuputkipari on luonut EU-Euroopalle?"
.

Saksan on aina lopulta ajateltava omaa yli 80 miljoonan kansaansa sekä kannettava vastuu historian oppituntina, sillä vain Saksa tietää tarkasti mitä merkitsee sota venäläisiä vastaan -

.. muistamme Operaatio Barbarossan vuodelta 1941, tuolloin alkoi Saksan eli "lännen" hyökkäys Neuvostoliittoon, johon mekin Suomena raskaana poliittisena virheenä osallistuimme. Uskoisin, että valtiojohtomme myös ymmärtää nämä karvaat tosiasiat historiasta ja ymmärtävät miksi Saksan täytyy tehdä näin ... samalla kirkastuu paasikivimäinen ajatus valtioälykkyytenä: Viisauksien alkaessa tosiasioiden tunnustamisesta -osapuilleen näin. Emme halua uutta "jatkosotaa" |3
.
|3 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78344/olemmeko-matkalla-jatkosotaan -
.


--
Saako nyt uunituore Saksan liittokansleri Sholtz erovaateet, jää nähtäväksi,

.. mutta Saksa ei halua uutta suursotaa Eurooppaan ja se tarvitsee joka tapauksessa maakaasua vielä seuraavat 10-15 vuotta. Nämä tosiasiat eivät pala tulessakaan. Emme halua mekään mitään sotaa, ja näin Nato asiakin rauhoittuu kiitolaukaltaan ja innokkaimmat nato-uskovaiset kerääntyvät omaan sielunmessuunsa toteamaan liian vahvojen voimien edessä oman vähemmistöisyytensä.
--

Suomessa kansanedustaja Mika Niikko luopui tosiasiaesityksensä jälkeen UAV' n puheenjohtajuudesta todetessaan, että tehkää nyt jotain konkreettista - ollen täysin oikealla tiellä ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17307854/mika-niikko-pelasti-puolueensa-tuomalla-todellisuuden-esille - (524 kansalaiskommenttia), otsikoituna näin:

"Mika Niikko pelasti puolueensa tuomalla todellisuuden esille".


..
Onko Saksassa heräämässä uusi "schröderiläinen aikakausi", jää vielä nähtäväksi, mutta viisasta se olisi, sillä se takaa eurooppalaisen rauhan pitkäksi aikaa, sekä tuottaa Venäjän maailman suurimmat varannot myös EU-Euroopan käyttöön, eikä vain Kiinan, johon nyt ne olisivat paljolti menossa [ ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17305415/kiina-ja-venaja-on-suurempi---voimakkaampi-kuin-usa-ja-eu - , otsikoituna näin:

"Kiina ja Venäjä on suurempi - voimakkaampi kuin USA ja EU".


--
Mitä kansalaisemme tuumaavat Venäjästä ja sen varmuudesta mitä se haluaa, ajaa ja lopulta saa - näiden osalta suomalaisten aatoksia löytyy laidasta laitaan 717 kommentin verran linkin ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17310647/venaja-tietaa-nyt-mita-se-haluaa-tekee-ja-lopulta-saa? - alta.

--
Lopulta tosiasia on se, että Venäjä hyväksyy aidosti Saksan oikeaksi sopimuksen tekijäksi (Minsk 3), sillä Venäjäkin tietää mitä tarkoitti Wehrmachtin teräs ja Waffen-SS' n määrätietoisuus.

Näissä tulevissa Minsk 3 neuvotteluissa toivottavasti me olemme presidenttimme "hyvien palveluksien" tarjoajina - neuvottelupöytänä, jossa juuri eurooppalaiset itse - toistan itse - ratkaisevat maanosansa ongelmia.

Olisikin toivottavaa, ettei TP Niinistön mahdollinen virharvio sotkenut hyviä keskusteluyhteyksiä Moskovaan ja Kremliin - katso: ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/02/alustiko-tp-sauli-niinisto-raskaan.html -, otsikoituna näin:

"Alustiko TP Sauli Niinistö raskaan vähättelyvirheen Kremlin kirjeesta?".



--
Tulevissa keskusteluissa ratkaisee Venäjän presidentti Vladimir Putinin arvostama älykäs voima. Saksa on jälleen nousemassa ratkaisijan areenalle ja onkin hyvä, että meillä Suomessa on vahva pohjaluottamus ja vakaa käsitys Saksan yhteydestä meihin |4.
.
|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/08/saksa-tulee-vakevana-ulos-historiastaan.html -
|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/08/raimo-sailas-tilittaa-tiedetty-tuli.html -
.


..
EKSTRAT

A ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/02/suomi-sovittelijaksi-akselille-eu.html -
"Suomi sovittelijaksi akselille EU-Bryssel - Moskova!" -kirjoitus vuodelta 2014.
.

B ~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/82f86323-7919-4887-ab4d-f2febf5f79cc -
"
Suomen on määrätietoisuudellaan estettävä se, että Scholzin alokasmaista virhettä alettaisiin käyttää keppihevosena yrityksissä rajoittaa pienten valtioiden itsemääräämisoikeutta, kirjoittavat Lauri Nurmi ja Juha Ristamäki.
"
.
C ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008614987.html -
"
Venäjän presidentti suhtautui duuman tuoreeseen aloitteeseen separatistien tunnustamisesta melko torjuvasti tiistain tiedotustilaisuudessa Kremlissä ja korosti etenemistä Minskin sopimuksen viitoittamalla tiellä, kirjoittaa HS:n ulkomaantoimittaja Pekka Hakala
"
.
D ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008615042.html -
"
... SCHOLZ painotti tilaisuudessa, että maiden velvollisuus on säilyttää rauha Euroopassa. Hänen mukaansa turvallisuus voidaan taata vain yhteistyössä Venäjän kanssa.
”On meidän kirottu velvollisuutemme varmistaa, ettei Euroopassa ole sotaa”, Scholz sanoi. ... "

.
INFO

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/05/yhdysvallat-ajaa-eu-saksaa-venajan.html -
"Yhdysvallat ajaa EU-Saksaa Venäjän kylkeen"


..
| 11 TIEDE 58 | 215 SUOMI24 375 | FB | TWITTER | VU |

..


1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP
Lähetetty: perjantai 18. helmikuuta 2022 14:00

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen; matti.vanhanen@eduskunta.fi

Kopio: ilkka.kanerva@eduskunta.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; SARVAMAA Petri; elina.valtonen@eduskunta.fi; lauri.nurmi@iltalehti.fi; erkka.mikkonen@yle.fi; mika.aaltola@fiia.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Ottaako Saksa ohjat eurooppalaiseenrauhankehitykseen?

..