perjantaina, helmikuuta 18, 2022

Minsk 3 tuo Eurooppaan eurooppalaisesti rauhan tiekartan


Kuva: ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tallainen-on-minskin-sopimus/4779164


***


TIETOISKU!

Kun suomalaisen median mukaan Itä-Ukrainassa käydään sotaa* niin kysymys kuuluukin nyt medialle - millaista sotaa USA kävi Irakissa, Libyassa ja Syyriassa - unohtamatta Afganistania ja Somaliaa kuin Jemeniäkään.

|* -viimeeksi näin totesi YLE-toimittaja Antti Kuronen lauantaina 19.2.2022...


Kaikilla kriiseillä on aina lopulta ratkaisunsa - niin tässäkin: Minsk 3!

Jo vuosikausia sitten maalattiin kartalle Minskin sopimus, jota ei saatu maaliin - erimielisyys - 'muna vai kana', ensin autonomia ja sitten Ukrainan Venäjän raja Kiovan hallintaan tai ensin Ukrainan rajavartijat Venäjän rajalle, ja sitten autonomia - ei onnistunut sekään ja tilanne on patissa, mutta sisältäen ratkaisun siemenet, kunhan vain on tahtoa - ja tahdon esittelijäksi on noussut Saksa?

--
Iltalehti: "Analyysi: Näin kriisi voisi ratketa: Biden ja Putin tapaisivat Helsingissä – laaja sota estettäisiin Helsinki 2.0 -sopimuksella"
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3c55dab6-59e3-4898-8e40-e09e6c22f7c8 - toimittajana Lauri Nurmi--
"Tunne eilinen, niin tänään voit oivaltaa huomisen!"
(Pieni historiakertaus vuosilta 1941-45 - II Maailmansodan Euroopan itärintama - jossa me suomalaisetkin olimme Jatkosotana |1 mukana)

Saksa on se valtio, joka ei missään olosuhteissa halua sotaa venäläisiä vastaan - ei yksin, kaksin, kolmin, ei Naton eikä minkään kanssa, sillä juuri Saksa tietää mihin johti heidän "yllättävä" salamahyökkäys Neuvostoliittoon vuonna 1941 - operaatio Barbarossa' na |2, joka tunnetaan maailman sotahistorian totaalisimpana, verisimpänä kuin julmimpana sotana - miljoonat kaatuivat ... suomalaisiakin kymmenin tuhansin.

.

|1 https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/10/olemmeko-matkalla-jatkosotaan.html

.--
Minsk 3

Saksan tarjoaman neuvottelupöydän myötä uusi liittokansleri Olof Sholtz oivalsi jotain |3 "niikkomaisesti" - kertoi kiertovihjaavasti Saksan jättävän Ukrainan Nato-hakemukseen hylkäyksen, käyttäen omaa oikeutta olla hyväksymättä Ukrainaa Naton jäseneksi. Itse hakemus on ok, sillä Naton mukaan kaikilla ehdot täyttävillä* on oikeus hakea Naton jäsenyyttä - kuten Suomellakin.

.

|3https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008615042.html 

.


Hyväksyminen Natoon onkin sitten aivan eri asia - jo Unkari ja Turkkikin voisivat sen kieltää - kuten Ranska, jolta eronnut UAV' n edellinen puheenjohtaja Mika Niikko pyysi selvää kannanottoa, ettei Ukrainaa oteta Natoon .. tunnetuin seurauksin |4.--
Minsk 3 sisältä joukon koko Eurooppaa koskevia rauhan tiekartan elementtejä, joiden vaikutus ulottuu myös talouteen, energiaan, ydinaseisiin ja amerikkalaisiin taistelujoukkoihin Euroopassa, jonka ylivertaisesti suurin valtio on Venäjä - asukaslukuna, pinta-alana ja raaka-aineina ja juuri nyt tarvittavina energialähteinä.Ukraina saa edelleen siirtää putkistoja myöten venäläistä maakaasua maansa läpi EU-Eurooppaan

Saksa saa Nordstream II -maakaasuputkiparin auki ja turvaa näin edullisen Saksalle säädetyn hinnan myötä väliajan, kun ydinvoimasta tarkemmin ajattelematta luovuttiin, mutta erityisesti päästään korvaamaan Saksan kivihiilivoimaloita maakaasukäyttöisiksi!US vetää koko Euroopasta pois ydinaseensa ja vastaavasti Venäjä purkaa keskimatkan ydinaseistuksen maalitukset EU-valtioiden osalta

On selvää, että kornisti ajatellen Eurooppaan riittävät brittien, ranskalaisten kuin venäläisten ydinaseet ylläpitämään "kauhun tasapainoa", kunnes viisaus voittaa epäluulot.

Lisäksi Venäjä takaa riittävän ravintoraaka-ainetuotannon EU-Euroopalle, sillä monien tutkimusten mukaan ravintokasvien tuotanto saattaa romahtaa ja tässä Venäjä suurimpine peltopinta-alamahdollisuuksineen tulee osoittautumaan 'kultaakin arvokkaammaksi' tiheästi asutetuille EU-valtioille |5A -

On huomioitava tässä myös eteläisten EU-maiden kuivuminen, aroutuminen jopa aavikoituminen! |5B

.

|5A ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a - 

|5B ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/73937/etelainen-eu-kuivuu-aroutuu-jopa-aavikoituu - 

.


Eurooppaan ei rakenneta rauhaa ilman Venäjää - tämän totesi myös liittokansleri Sholtz |6 -

Eurooppa on eheä kokonaisuus, moniarvoisuudessaan - eikä lännen kannata koettaa pakolla, edes "ilmaisella" rahalla (Puola ja Unkari - ehkä muitakin) muuttaa muiden itsenäisten tapoja elää, vaikuttaa ja osallistua maailmallisiin asioihin, joista löytyy se meidän kaikkien pahin mahdollinen uhka - ympäristökatastrofi,

.. ja tässäkin Venäjän pinta-ala sataa itse venäläisten laariin, siksikö länsi on ollut jo muutaman kerran valloitusretkillään itään - Ranskan Napoleonista Saksan Hitleriin - unohtamatta US-presidentti Ronald Reaganin "Tähtien sotaa", joka suunnitellusti pilkkoi Neuvostoliiton.


.. ehkä nyt tuon "Lebensraumin" vuoksi ymmärrämme miksi Venäjä ja sen presidentti Vladimir Putin ovat erinomaisen määrätietoisia omasta turvallisuudestaan |7, ja paljon puhutuista etupiireistä |8.


..
Nyt aika on lopussa laajentumisten


Nato päättää oman laajentumiskehityksen ja tilalle tulee eurooppalaisten oma itsellinen rauhankehityksen tiekartta, jonka määritys on puoliksi jo Moskovasta ehdotettu. Nyt odotetaan toista osapuolta - onko se lopulta Saksa - EU-Euroopan väkevä talousveturi |9.

.

|9 https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/09/miksi-saksa-ottaa-pakolaisia.html

.


--
Entä neuvottelupöytä ja "hyvät palvelukset" |10?

TP Sauli Niinistö on haaveillut kolmen suuren tapaamisesta |11 - se voisi tapahtua ETYK-juhlavuonna, ehkä jopa aiemmin - jää nähtäväksi.

Nyt Minsk 3' n osalta Saksa ottanee tahtipuikon, eikä Helsingillä saata olla tällä kertaa osaa, sillä Niinistön hätiköity arvio Kremlin kiertokirjeistä |12 saattaa olla este pitää puolueeton ja muiden sisäisiin asioihin sekaantumaton neuvottelupöytä katettuna ... jääden vielä Linnan varastoon - >
.

|11https://www.tiede.fi/keskustelu/78192/kolme-suurta-suomeen-presidentti-sauli-niiniston-tayttymys

|12https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/02/alustiko-tp-sauli-niinisto-raskaan.html -

>


2


.. asiaa voisi auttaa Niinistön korjaussarja virhearvioinnistaan Kremlin kirjeestä - miten se tehtäisiin, on helppoa kansanviisautena kertoa:

Valitaan meille täältä idän ja lännen vedenjakajalta sopivin tapa elää sotilaspoliittista puolueettomuutta ja sen lisäksi opettelemme sekaantumattomuuden ja sotkeutumattomuuden muiden omiin sisäisiin asioihin -

.. lopetetaan valtiollinen West trolling manipulation -ilmiö [H] ja viisautetaan mediakin ymmärtämään, ettei tuon manipulaation rankempi vaikutemuoto propaganda kuulu suomalaiseen tapaa nähdä maailma ja sen moninaisuutta vaihtelevine yhteiskuntamalleineen. Näinköhän lupaukset nousevat idästä?Kunnioita toista, kuten sen toivot meitä arvostavan!

Tosiasioiden tunnustaminekaan ei ole pois valtioviisaudesta saada elää rauhassa tuon toisen ydinasesuurvallan vieressä...
PS. Mikäli TP Niinistö oivaltaa asettaa nyt Nato-Isäntämaa pöytäkirjan [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html - ] kansanäänestyksen (!) alle, olisi se valtiohenkilömäinen tapa antaa arvo omalle kansalle, joka toiveikkaana puolueettomuudesta nähdä maailmaa valitsi presidentikseen Sauli Niinistön, jopa kerralla toisen kauden ensikierrokselta - heittäen hänet suurella kansansuosiolla Linnaan.
..


..

TIEDE  | 343  SUOMI24  554  |  TIEDE  |  FB  |  TWITTER  |  VU  |..

EKSTRA


A ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008627385.html - , otsikoituna näin: "


Niinistö vertasi nyky­tilannetta talvi­sotaa edeltäneeseen aikaan: ”Ihmiset yhdistyivät, ja olemme nähneet saman Ukrainassa”

"

IJL-kommentti: Ehkä kaikkia näkökulmia huomioiva verranto voisi sattua paremmin kesään 1941 ja osallistumiseemme Jatkosotaan Saksan kolmannen valtakunnan kanssa - Operaatio Barbarossana, sekin yhdisti lähinnä revanssihenkisiä ja "suur-suomen rakentajia". Tässä kohdin on hyvä muistaa Saksan tuolloinen hyökkäys Neuvostoliittoon - joka johti maailmanhistorian verisimpään ja raaimpaan totaalisotaan - miljoonia tapettiin - puolin ja toisin. Entä tänään?


.


B ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008628884.html - , ingressinä näin: 


"Venäjä tuskin hyökkää Ukrainaan ennen kuin Valko-Venäjän niin kutsuttu kansanäänestys perustuslakimuutoksista on ohi sunnuntaina 27. helmikuuta. Vladimir Putinin sotajoukkoja tarvitaan ensi viikolla Aljaksandr Lukashenkan tueksi ja opposition pelotteeksi Valko-Venäjän sisällä, Arja Paananen kirjoittaa."-IS-toimittajana Arja Paananen

.


C ~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0ce79d8c-e7bd-4acf-9fb2-b575692ab3ed - , IL-toimittaja Mikko Räsäsen näppäimistöltä IL-otteena näin: " ... – Vladimir Putin on kusipää, julistaa kokenut politiikan toimittaja Lauri Nurmi ja perustelee sen jälkeen kantaansa ... " -komeaa sanomista journalistilta, vai onkohan enää mikään journalisti?

D ~ https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000008629202.html - otsikoituna näin: "

Pääkirjoitus: Ohjuksilla ja panssareilla pullisteleva Vladimir Putin hävisi ensimmäisen erän

"

IJL-kommentti otsikointiin: "Miksi politiikkaa sotketaan urheiluun?" ..

IS-ote: " ... OTTELUA sävytti kiristynyt kansainvälispoliittinen tilanne: Venäjä on keskittänyt Ukrainan rajoille ja Valko-Venäjälle massiivisen hyökkäysarmeijan, jonka odotetaan iskevän kohti Kiovaa – minä hetkenä hyvänsä. ... ", ja näin ryvetettiin median toimesta Suomen hieno jääkiekon Olympia-kulta 2022!

.

E ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008623192.html - HS-otsikoituna näin:

"

Brasilian Bolsonaro heittäytyi Putinin tueksi saatuaan pakit Bidenilta

"

.

..

Kun kansa kirpeästi keskustelee - laidasta laitaan!

F ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17307854/mika-niikko-pelasti-puolueensa-tuomalla-todellisuuden-esille

524 "Mika Niikko pelasti puolueensa tuomalla todellisuuden esille" 1631

.

G ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17312437/sananvapauden-totuuskomissio--tie-parempaan-tietamiseen

219 "Sananvapauden totuuskomissio -tie parempaan tietämiseen" 507

.

H ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17205511/venaja---ukraina-west-media-trolling-manipulation-kiihtyy!

681 "Venäjä - Ukraina: West media trolling manipulation kiihtyy!" 1551

.

K ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17260124/natotusta-kiihdytetaan! -

670 "Natotusta kiihdytetään!" 1930


..

TIETOISKU!

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008556714.html - 

HS: "Maapallo lämpenee, eikä sitä näytä pysäyttävän mikään. Varautua pitää, mutta miten? Maailman vaikutusvaltaisin tiedeprojekti julkaisee pian ihmiskunnan kohtalonkirjoituksen, ja se on pitkälti Tero Mustosen käsialaa.

"

Nyt maailmamme repeilee kahteen leiriin - länteen ja itään -

[ 673 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - 2298 ] 

 .. tämä itäinen on se suurempi ja länsi käy omaa kovaa kamppailua siitä hegemoniasta, jonka se loi kolonialismilla ja 1900-luvun USA-sodilla, jotka saivat monin osin alkunsa mccarthyismi' sta (kommunismin pelosta) ..

 .. näin Yhdysvalloista tuli maailman sotivin valtio ja nyt pää on tulossa vetävän käteen

Venäjä on löytämässä Kiinan, tuon maailman suurimman talouden (bkt/PPP) - mitä seuraakaan, kun läntinen maailmallisvähemmistö yrittää jo tässä Ukrainan kysymyksessä laajentaa West trolling manipulation -ilmiötä jopa -propagandaksi. 

Mutta! Meillä on suuri haaste - koko ihmiskunnalle ja se maalautuu hyvin tuossa HS-kirjoituksessa, joka iskee kuin miljoona volttia! Ympäristökatastrofi lähestyy, nyt on tekojen aika - meillä koko ihmiskunnalla on yhteinen vihollinen - se on me itse, meidän kasvuhokema sekä näyttö- ja vertailutalous, jotka ilmentyivät ja ilmentyvät juuri länsimaista ...  kiihtyen myös itään!


...

336176

e

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I-lähetys:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP
Lähetetty: maanantai 21. helmikuuta 2022 11:23

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen

Kopio: matti.vanhanen@eduskunta.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; ilkka.kanerva@eduskunta.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Eurooppalaisten oma rauhanratkaisu - Minsk 3


.