keskiviikkona, helmikuuta 09, 2022

Toistammeko 1930- ja -40-lukujen virheitä?*

DRAFT 0.3


Kuva kopioitu täältä ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/7b39d2c8-93c8-42cc-8f13-5ed3a0ae5882 - 


***


|* ~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/ - 

"Ote linkin alta: " ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... " - Emer.prof. Markku Kuisma


.. 




Eikö Suomi neidon oikean käden menetys 1944 voisi jo opettaa suojelemaan päätä - sillä ilman viisasta päätä ei ole Suomi-neitoakaan! -- Iltalehti avasi pelin- otsikolla: "1930-luvun HS julkaisi Hitlerin natsipropagandaa sellaisenaan: "Saksa takaisin saksalaisille"" - sen ajan West trolling manipulation -ilmiötä ... alkaen jo IKL-vaiheista, kansallissosialismin ihannointina ja omien jopa rotuoppien tutkijoina --- Tahti kiihtyi Talvisodan vältetyn täystappion myötä, syntyi luottoa Saksan kolmannen valtakunnan sotilaalliseen voimaan ja usko Adolf Hitleriin nousi "piireissä" - Hitlerin luomisvuosinaan kirjoittama Taisteluni kirjoja ilmestyi kansalaisten kirjahyllyihin (kuinkakohan moni luki sen tai ne?) ... Oli suur-suomea, ryssävihaa, revanssihenkeä uhona ja korskeutta ottaa se mikä irti lähtee (vanhan rajan ylitys 1941, Suomen hyökkäysvaiheen aikana) - olimme Jatkosodassa ja seuraukset tunnetaan hyvin. Menetimme oikean kätemme ja kymmeniä tuhansia sotaan täysin syyttömiä kansalaisiamme - poliitikkojen piti saada "hyvitystä" - ymmärtämättä, että Jatkosota olisi voitu välttää tekemällä Neuvostoliton kanssa sopimus Porkkalan laivastoasemasta! Tuolloinen media Erkkojen dynastiana rummutti sotarumpua ja sen pärinä kantautui laajalle - syntyi jopa toiveita aidosti Karjalan palautumisesta - edelleen ymmärtämättä Neuvostoliiton mittaamattomia henkisiä ja (autetusti) materiaalisia resursseja. Viisaimmat skeptikot ymmärsivät suhteuttaa Saksan ja Neuvostoliiton kokoeron - monin verrannoin. Heitä ei kuunneltu, kuten ei ennen Talvisotaa C.G.E. Mannerheim' ia, joka kannusti käymään maanvaihtoneuvottelut loppuun - neuvottelupöydässä - esitti jopa Hangon sijasta jotain ulkosaarta, Mannerheim tiesi Josif Stalinin tyytyvän siihen (?) Onkin hienoa, että Erkkojen dynastian kilpailija, Almamediaan kuuluva Iltalehti avaa pelin
[ ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/7b39d2c8-93c8-42cc-8f13-5ed3a0ae5882 - ] -- Entä nyt tämän päivän West trolling manipulation -ilmiö |1, ellei jo jopa propaganda kiihtyvänä natotuksena?
.
|1 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/70673/west-trolling-east-trolling-nokittelua-vuorosuunnin -
. Toistammeko historian virheitämme luomalla mediasta kiihkeää vastakkainasettelua idän ja lännen väliin |2 sekä jatkuvaa uhkaa Venäjästä |3.
.
|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/04/ita-vastaan-lansi-onko-lannenmies.html -
. Tänään itseään laatumediaksi tituleeraava informaatiotorvi |4 käy kasvavaa psykologista vaikutesotaa itää vastaan, eikä vain Venäjää, vaan Kiinaa, jopa sen meneillään olevia Talviolympialaisia vastaan [ ~ https://www.iltalehti.fi/pekingin-olympialaiset-2022/a/7da30447-75dc-47e4-a6e1-290a7647e3c9 -, otsikoituna näin: "Hiihdon nerokas uudistus epäonnistui täysin – Kiinassa kaikkien aikojen irvikuva"]. En ole ennen lukenut Olympialaisia haukuttavan näin voimalla.
--
Mikä ajaa tämän päivän West media trolling manipulation -ilmiötä? Ehkä se on pelko idän voimasta |5, olemmehan me itsepäisesti väittämässä olevamme länsimaa - läntisin arvoin, unohtaen laupiaasti, että olemme kulttuurillisesti, historiallisesti, geneettisesti, kuin jopa terveydellisesti lännen ja idän vedenjakajalla - ehkä Pähkinäsaaren rauhanrajaa mukaillen?
.
|5 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/92898/kiina-ja-venaja-suurempi-voimakkaampi-kuin-usa-ja-eu -
.

-- Olkaamme ylpeästi länsimaa, mutta tunnustaen tosiasiat viisauden aluksi - joka meillä tarkoittaa kansakuntamme suurta halua olla liittymättä Natoon ja olla sotilaspoliittisesti puolueeton toimija - ehkä tarjoamassa presidenttimme hyviä palveluksia |6 konfliktoituneille - .. tämä on se tie, joka ei vaadi West trolling' ia, vaan arkijärkeä havaita oma sijaintimme tuon toisen ydinasesuurvallan vieressä.


Ei ole mitään meidät pelastavaa "saksaa", ei edes US/Natoa
[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-12306355 -, otsikoituna: "Kirjeenvaihtajan analyysi: Yhdysvalloissa kysytään jo, miksi Yhdysvaltojen pitää puolustaa Ukrainaa Euroopan puolesta" ]

.. sillä sijaintimme on haastava, jopa ylivertaisen monitahoinen moniin muihin nähden ja tämä tarkoittaa postiiviseksi nykyään muodostunutta uus-suomettumista |7 irti lännen sotakoneesta tässä idän sotakoneen vieressä.
.
|7 ~ 260 .. https://keskustelu.suomi24.fi/t/17273907/enemmistosuomalaiset-ovat-ylpeasti-suomettuneita! - 676.
|7 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008599025.html - HS-toimittajana Heikki Aittokoski.
.

EKSTRA
Iltalehti: "Tuomioja haukkuu Nato-kannattajat disinformaation levittämisestä"
~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/66086475-5abc-4b05-97f6-e250d002b588 - IL-toimittajana Jari Hanska

.. PS. Emme halua olla lännen sotakoneen US/Naton taistelukenttä! |8

..
Linkit ja viitteet:

|3
|4
|6
|8
.



..
Toinen kiintoisa tapahtuma löytyy juuri ennen Neuvostoliiton Talvisodan hyökkäystä!
~ https://journal.fi/tt/article/view/49424 -

Ote linkin alta: " ... Uusi vaihe idänsuhteissa alkoi 26.11.1939, kun Neuvostoliitto esitti Suomelle nootin, jossa sitä syytettiin tulen avaamisesta kohti neuvostojoukkoja Mainilassa. Tilanteen vakavuus sai Kekkosen asettumaan sille kannalle, että Suomen oli lähdettävä yksipuolisten myönnytysten tielle. Ystävänsä Pakaslahden kanssa hän ehdotti, että suomalaiset joukot vedettäisiin välittömästi 50 km:n etäisyydelle Leningradista ja että asiasta ilmoitettaisiin saman tien nootilla Moskovaan. Tämä viimeinen yritys myöhästyi hallituksen vitkastelun takia, ja niin Neuvostoliitto ehti irtisanoa diplomaatti-suhteet. Muutamia tunteja myöhemmin se aloitti sotatoimet Suomea vastaan ... " 

-Tieteessä tapahtuu 2015 nro 33 - 1 -Juhani Suomi.


..











  • | TIEDE | SUOMI24 | VU | FB | TWITTER |

...

Ei kommentteja: