tiistaina, helmikuuta 22, 2022

Minskin sopimus on kuollut - kauan eläköön Minsk 3!


Kartta: ~ https://slideplayer.fi/slide/8449701/

"

LUENTO II Kiovan Rus’ Ukrainan ja Venäjän historiapolitiikan riitakapulana. Kristinuskon tulo; ruhtinas Vladimirin hahmon merkityksen kasvu Venäjällä.

"


..


Minskin koskaan toteutumaton sopimus on kuollut - eläköön Minsk 3!

(Jokainen voi ottaa selvää kuinka paljon venäläismielisiä asuu Krimillä, Donpass' in ja koko Ukrainan alueella - puhutaan joka tapauksessa useista miljoonista. Nyt ratkaistaan heidän tulevaisuus - asettamalla vaaka-asetelma tasapainoisemmaksi)

Nyt on alkamassa uusi terve kaikinpuolinen molemmat (kaikki) osapuolet huomioon ottava Euroopan rauhankehityksen tie - itsellisesti, jopa ilman Yhdysvaltoja;

*** Euroopan on aika riisua us-vaipat pöksyistään! ***

..
Alkutahdit eurooppalaiselle idän ja lännen vastakkainasettelun [ ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - ] purulle on saanut syntysanansa - oli nostettava "kissa pöydälle" - ja nyt se tehtiin.

Donpass' in alueen tasavallat, joille ennustetaan kuitenkin lyhyttä historiaa - saatettiin Kremlin mahtikäskyllä itsenäisiksi. Miten oikeasti luotettava Ukrainan kansanäänestys menisi, jos kysyttäisiin Ukrainan rauhallista kahtiajakoa - "kiovalaisiin" ja venäläismielisiin?

Tässä kohdin tulee väkisinkin mieleen Serbian Kosovon "itsenäisyyskehitys", johon juuri länsi, USA ja Nato ottivat voimalla ja sodalla osaa [ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000003871510.html - ]. Serbia ei ole tunnustanut vieläkään Kosovon itsenäisyyttä - milloinkahan Kiova Ukrainasta katsoo tosiasioita silmiin tunnustellen samalla historiaansa aina Kiovan Venäjään saakka [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiovan_Venäjä - ].

--
Venäjä turvasi taustansa tälle ratkaisevalle siirrolle

Suhteet Kiinaan - maailman suurimpaan valtioon ja kansantalouteen (bkt/PPP) - ovat kunnossa [ ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17305415/kiina-ja-venaja-on-suurempi---voimakkaampi-kuin-usa-ja-eu - ], jopa yhteistä sotilaspolitiikkaa valmistellaan - erimielisyydet Siperiasta ovat lakaistu (toistaiseksi) "maton alle".

Venäjä on maailman suurin pinta-alavaltio ja samalla eräs suurimmista luonnonvaroja omaavista valtioista, jonka hedelmällinen maapinta-ala on vielä ratkaisevaa EU-Euroopalle [ ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a - ] |2.

Kaikille ihmisille tulee aina lopulta nälkä - lähestymme ympäristökatastrofia [ ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008556714.html -, HS-otsikoituna näin: 


"Maapallo lämpenee, eikä sitä näytä pysäyttävän mikään. Varautua pitää, mutta miten? Maailman vaikutusvaltaisin tiedeprojekti julkaisee pian ihmiskunnan kohtalonkirjoituksen, ja se on pitkälti Tero Mustosen käsialaa."] 


ja Venäjä voi olla pelastus koko Euroopalle - Venäjää ei saa laskea kokonaan Kiinan "taskuun".

.
|2 ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/260946-nalka-voi-yllattaa-yltakyllaisyyden-jalkeen/ -
.

--
Tällä kertaa Venäjä ei saa enää Neuvostoliiton kohtaloa, jolloin US-presidentti Ronald Reaganin aikana se luhistettiin muun muassa "Tähtien sota" menetelmin - talous ei kestänyt ja kommunismi purkautui.

Nyt puhuu Minsk 3 rauhankehityksen tie, jolla samalla järjestellään kestävämpää asettumista kaikille Euroopan valtioille, erityisesti idässä, jossa Eurooppa jatkuu kauas Ural-vuoristoon.

Minsk 3 pitää sisällään myös muun muassa Valko-Venäjän ja Kazakstanin kehityksen tasapainoisempaan suuntaan.

.
Länsi ei ole enää se ainoa oikea yhteiskuntamalli

Kiinan ja Venäjän (kuitenkin kysymysmerkin alla oleva) kehitys on riittävän voimakas tekijä tuottamaan maailmastamme moninapaisemman ja moniarvoisemman kuin sen, ettei enää ole yhden valtion hegemoniaa, edes asein.

On alkanut USA' n maailmanpoliisiroolin purku [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/maailmanpoliisi-yhdysvallat.html - ]|3 ja tästä kiittävät ne miljoonat, jotka kokivat us-aseiden kuolettavuuden Afganistanista Syyriaan.
.
|3 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/55395/ketju/usa_lupa_tappaa_suvereeni_maailmanpoliisi -
.


--

Nyt tarkkana miten Suomesta toimitaan -

.. emme halua vuotta 1941, jolloin valitsimme kohtaloksi Saksan kolmannen valtakunnan tunnetuin seurauksin [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/92931/toistammeko-tanaan-1930-ja-40-lukujen-virheita - ]. Nyt puhuu kansa, tuolloin 1941 kansa ei saanut sanoa omaa kantaansa, vaikka äänekkäimmät olivat Saksan lumoissa ja revanssi takataskussa - jopa Suur-Suomeen saakka.Nyt tarvitaan viisautta paasikivimäisesti!

Presidentti Sauli Niinistön irtiotot [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/92864/alustiko-tp-sauli-niinisto-raskaan-vahattelyvirheen-kremlin-kirjeesta - ] eivät saa rikkoa sinällään ja osaltaan hänen luomiaan suhteita Venäjän presidentti Vladimir Putiniin -

.. nyt on aika pysähtyä, hengähtää ja katsoa uusin silmin uudistuvaa Eurooppaa, joka ei ole vain EU - tämä on erityisen viisasta huomata täällä meillä - idän ja lännen vedenjakajalla, jossa olemme 1300 kilometrillä kiinni tuossa toisessa ydinasesuurvallassa sekä inhimillisemmin suurien kauppamahdollisuuksien edessä - taitavasti toimien;

VISIO! .. eikä maanvaihdotkaan ole täysin mahdottomia, jopa yksipuolisesti alkaen Petsamosta - meille mukavan miellyttävästi.

..
YLE: "Asiantuntijat kriittisenä mahdollisesta Putinin ja Bidenin huippukokouksesta: "Euroopan näkökulmasta hieman huolestuttavaa""
https://yle.fi/uutiset/3-12326870 -


.

EKSTRA

~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008631133.html - 

""

Yhdysvallat saattoi 1990-luvulla kylmän sodan tauottua sortua ylimielisyyteen ja vauhtisokeuteen, mutta sen jälkeiseen kehitykseen ovat vaikuttaneet myös Venäjän sisäiset syyt.

..


TIEDE  SUOMI24  |  VU  |  FB  |  TWITTER  |


..


58002 

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Huomioita läntisestä mediasta julkaistuna

YLE-ote: " ... Kiina: Pakotteet eivät paras keino
Kiinan ulkoministeriö sanoo, ettei maa ole koskaan pitänyt pakotteita parhaana tapana ratkaista ongelmia.

Ministeriön kommentti oli vastaus kysymykseen, aikooko Kiina liittyä länsimaiden Venäjälle määräämiin pakotteisiin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Ministeriön mukaan Kiina toivoo, että osapuolet pystyvät ratkomaan kiistansa vuoropuhelulla. Maa kehottaa osapuolia malttiin ja pidättyväisyyteen. ... " -löytyy linkin alta ~ https://yle.fi/uutiset/3-12314941 -

Lisäote samaisesta YLE-kirjoituksesta: " ... JAKOBOWSKIN mukaan on kuitenkin hyvä tutkia mahdollisuutta, että Kiina ja Venäjä hajottaisivat tulevaisuudessa yhdessä Yhdysvaltain sotilaallista huomiota kahdelle puolelle Euraasiaa samaan aikaan. ... "

--
Uusi maailmanjärjestys!
[ ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/148433-maailma-tarvitsee-kiinan-usan-vastavoimaksi/ - ]

Kiina voi se ratkaiseva tekijä uudessa maailmanjärjestyksessä, jossa puretaan maailmallisvähemmistöisen lännen hegemoniaa jo tuolta kolonialismin ajoilta - unohtamatta USA' n liki jatkuvia sotia pitkin maailman ja aina kaukana sen omilta mannerrajoilta.

Ilkka Luoma kirjoitti...

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP
Lähetetty: maanantai 21. helmikuuta 2022 11:23

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen

Kopio: matti.vanhanen@eduskunta.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; ilkka.kanerva@eduskunta.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Eurooppalaisten oma rauhanratkaisu - Minsk 3