torstaina, helmikuuta 24, 2022

Lännessä mediapaatos ylimmillään - hyökkäsihän Putin viimein!*

2242

Kuva: ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000856230.html - otsikolla: "

Raportti paljastaa pelottavan totuuden: Näin suuri on Venäjän ydinasemahti

"


..

Venäjän presidentti Vladimir Putin odotti aikansa - odotti Minskin sopimuksen täytäntöön panoa kahdeksan vuotta [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/02/minskin-sopimus-on-kuollut-kauan.html - ] - ei onnistunut; oliko 'muna vai kana' - ei ole enää aktuelli kysymys, nyt on kyse toimenpiteistä .. ~ https://yle.fi/uutiset/3-12331742 -, otsikoituna näin:

"Tällainen oli puhe, jossa Putin julisti Venäjän sotilasoperaation", .. kun aika loppui.
.
|* -toistaiseksi emme voi puhua todellisesta totaalisemmasta sotahyökkäyksestä, jos vertaamme tätä Venäjän Ukraina-sotaoperaatiota USA' n Afganistaniin (2001-2021), Irakiin (2003-2013), Libyaan (2011) ja Syyriaan (2013-) - unohtamatta Kuubaa, Grenadaa ja Panamaa!
.
--
"Ei enää koskaan" -näin huudahdetaan aina sodan jälkeen!
Konfliktien jälkeen on aina rauha, ainakin "vähäksi aikaa" - tosin meillä kiihkeimmät 'natottajat' huutavat jo Venäjän uhkaa [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/80173/miksi-lannenmies-luo-uhkaa-venajasta - ] - huomaamatta, että olemme eläneet täyttä rauhan aikaa jo vuodesta 1946 alkaen - joitain varoittavia "pakkaskausia" lukuun ottamatta. Onneksemme meillä on kansakunta, joka ei "hötkyile" - vaan toteavat enemmistönä (MTS 11/2021) "Kiitos ei, haluamme olla sotilaspoliittisesti puolueeton".

--
Miksi ei puhuta Ukrainan venäläismielisistä?
Läntinen monin osin yksipuolisuusmedia on unohtanut lähes kokonaan Ukrainan venäläismieliset, joita on miljoonia - heitä Putin ja Venäjä lähtivät nyt puolustamaan ja palauttamaan uuden järjestyksen esiasteen - koko Euroopalle, sillä täyttä rauhaa ei voida Euroopassa luoda ilman Venäjää - Euroopan suurinta valtiota, niin asukaslukuna kuin pinta-alana.
Venäjällä on jo laki, joka mahdollistaa oman armeijan käytön maan rajojen ulkopuolella - nimenomaan suojelemaan ulkovaltojen venäläisiä, heidän joutuessa suuren uhan ja väkivallan kohteiksi - muistamme vuodelta 2014 Ukrainan Odessasta tuon kiihkeän murhapolton [ ~ https://rauhanpuolustajat.org/odessan-veriloylysta-4-vuotta/ - ], jossa venäläismielisiä poltettiin tahallaan sytytetyssä rakennustulipalossa.

Entä nyt Donpassin alue, jossa venäläismielisten vähemmistöosuus on vieläkin merkittävämpää kuin keskimäärin muualla Ukrainassa -
.. miten on slaavilaisuus, veljesviha kuin saman historian perinteen omaavien elämä, kun viha, kateus ja kostonhenki korruption kyllästämänä herää -- tässä voi osaltansa palauttaa mieliin meidän oma Sisällissota, jossa veli kävi veljeä vastaan - unohtamatta naisia 1918 - vähän sen jälkeen kun Neuvostovenäjä Leninin ja Stalinin allekirjoituksin oli ensimmäisenä tunnustanut Suomelle itsenäisyyden 4.1.1918. Tämän jälkeenhän tulivat meille mainehaitaksi Heimosodat - miekantuppikäskyineen!

--
Venäjä ja Donpassin venäläismieliset odottivat aikansa -
.. varoituksia annettiin, hyökkäystä ei luvattu - vain asioiden uudelleen järjestys, joka määrätietoisesti toimittuna saattaa ulottua yli koko Euroopan ja näin lännen sotakoneelle Natolle laitetaan stoppibitti - kaikkinensa. Lähestyminen - myös US' n ydinasein - oli edennyt liian pitkälle, ja lännestä ristiriitaiseksi luonnehdittu lupaus vuosien takaa Venäjälle oli rikottu ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008631133.html -, HS-otsikoituna näin:
"Vedättikö länsi Venäjää Naton laajenemisesta?" - oliko rikottu, niin tätä länsi ei saata milloinkaan tunnustaa, mutta ei "savua ilman tulta".

--
Entä itse Venäjän operaatio - sotilaallisena toimenpiteenä?
Onko se rinnastettavissa Serbian Kosovoon, jonne USAF suoritti raskaat pommitukset, ja jonka sanottiin olleen US/Naton paha virhe [ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000003871510.html -, otsikoituna näin: "Pekka Visuri: Nato ja Yhdysvallat Kosovon sodan suurimmat konnat"].
Lisätään rinnasteen hakua sieltä toisen ydinasesuurvallan - US' n toimenpiteistä - järjestelyoperaatioina Serbian Kosovossa.

..
Entä vertailut US' n todellisiin sotaoperaatioihin ja hyökkäyksiin Afganistaniin ja Irakiin, löydämmekö yhtäläisyyksiä -
.. eihän kummassakaan ole juuri mitään amerikkalaista; ei kieltä, ei genetiikkaa, ei yhteistä historiaa ei yhteisiä tapoja eikä edes pienen pientä yhdysvaltalaisvähemmistöä - vaan sodan ja US-hyökkäyksen syyt olivat jossain aivan muualla. Miten Putin pohdiskeli näitä US-taisteluhyökkäyksiä, kun omaansa järjestelyoperaationa "veljeskansalleen" oli suunnittelemassa?
Ehkä tutkiva oikea journalismi vielä nuokin seikat selvittää -
.. toivoisin tästä haastetta laatumediaksi itseään kutsuvalle informaatiotorvelle - lähinnä Helsingin Sanomille ja Yleisradiolle ja näin voisi mediankin kansakunta-arvostus kohentua.

--
Entä Kiina - millaisin reaktioin tulee nyt ulos?

[Kiina ei sekaannu vieraiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin, mutta entä lähentyminen itse Venäjän kanssa - luoko se edellytyksiä sanoa jotain - nyt? ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/92898/kiina-ja-venaja-suurempi-voimakkaampi-kuin-usa-ja-eu? - ]
Mikä tulee olemaan tuon maailman suurimman talousvaikuttajan Kiinan näkökulmat, joka oli jo aiemmin tuominnut pakotteet - muta toivonut rauhanomaista selvittelyä ristiriitoihin - vai näkeekö Kiina tässä mahdollisuuden käydä järjestelemässä oman sisällissotansa hävinneen osapuolen - Taiwanin - asiat voittaneen osapuolen tahtomaan asiantilaan - jää nähtäväksi.

Suomen Pankin BOFIT-yksikkö kiirehti myös antamaan oman lausuntonsa "hölyn pölynä" - BOFIT-päällikkö Iikka Korhosen lausumana ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000008655793.html - . BOFIT-osaston tietämys oli tieteellistä korkeaa tasoa tohtori Pekka Sutelan aikana!

Yleisesti ottaen: Millaisia oikeuksia on voittaneella osapuolella ja millaisin inhimillisin panoksin - huomioida sovittelu lopulliseksi tavoitteeksi - onko tässä Venäjän ja Ukrainan "veljeskiistassa" osin kysymys tulevasta Minskin 3 -sopimuksesta [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/93039/eurooppaan-eurooppalainen-rauha-minsk-3 - ], jolla sementoidaan peruspohja eurooppalaiselle rauhankehitykselle.--
Mitä tekevät kilpasilla olevat aiemmat viholliset - EU-Euroopassa -
.. Saksa [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/06/saksa-ja-ranska-ajavat-uutta.html - -kesällä 2021] EU-Euroopan talousveturina ja Ranska, joka hakee uutta asemaa Mario Draghi' n vetämän Italian kanssa EU-Euroopan johtovaltiokaksikoksi- löytyykö konsensus, jossa kaikki kolme tunnustavat Venäjän Eurooppaan kuuluvaksi, sen suurimmaksi valtioksi, jolla on merkittävä rooli |E - ilman, että se lipuu liian lähelle Kiinaa!

..
Kuinka pitkälle media voi vauhkoontua uutisvirrassaan?

Nyt nostettiin tikun nokkaan ydinaseet, vaikka Putin ei ole niiden käytöstä puolta sanaakaan maininnut - vain valmiuden nostosta [ ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008646738.html - ]. Ennen tämän päivän 4.3.2022 uutista - on hyvä muistaa mikä maa atomipommia todellisuudessa käyttänyt (Japani - Hiroshima ja Nagasaki 1945) - lähinnä siviileihin, ja seuraavan kerran suunnitellut käyttää Korean sodassa Kiinaa vastaan ja kolmanneksi alentanut - ainakin harkinnut alentaa ydinaseiden käyttökynnystä [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/75038/usa-alentaa-ydinaseiden-kayttokynnysta? - ] !!

Nyt IS-media kirjoittaa - Sara Sairanen ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008657232.html -, otsikoituna näin:
"

Onko Venäjän ydinaseen käyttö yhden miehen päätöksen ja vallan takana? Asiantuntija kertoo sotadoktriinista

" -mitä se merkitseekään muuta kuin lukijoiden pelottelua tilanteessa, jossa ydinaseen käyttöä ei ole edes vihjaistu, tosiaan vain valmiutta ja valvontaa nostettu, mutta jopa verhotusti Putinin mielenvireyttä ja -tilaa huolestuneina pohtien ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008654641.html -, otsikoituna näin:
"

Venäjä-tutkija arvioi, mikä on Putinin mielen­tila – ”Kremlissä on nyt herra...”

"
Mielentilasta Kremlin herrasta voidaan ehkä saada tästä suomalaisen sotilasasiantuntijan lausumasta saada jotain irti ~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b06b05e5-288c-4ebc-98bf-70dae1252de6 -, otsikoituna näin:
"

Suomalaisupseeri: Venäläiset ovat varoneet siviiliuhreja, eivät ole käyttäneet täyttä tulivoimaa

"


..
EKSTRA

Nimettömät asiantuntijat pohtivat sodan tai venäläisittäin sotilaallisen erikoisoperaation päättyvän Minsk 3 aselepoon - kolme viikkoa ja rauhaan noin kuusi viikkoa - IJL-BLOG ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/02/minskin-sopimus-on-kuollut-kauan.html - ja SUOMI24 keskustelu 438 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17324514/minskin-sopimus-on-kuollut---kauan-elakoon-minsk-3! - 1162.

...

"

Ydinaseet tekevät paluuta voimapolitiikan välineeksi

"


.

Onko syntymässä TP Sauli Niinistöltä kolmas virhe, tai sitten taitava turvalauseke ilman Natoa, jolloin ei petetä kansakuntamme, joka on nyt luodun mediapelonttelun myötä kiihkoissaan - osa liki paniikissa ... ? ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000008661630.html - , otsikoituna näin - IS-toimittaja Olli Waris:
"

Kommentti: Presidentin ulosanti oli kryptistä jopa Niinistön asteikolla – Suomen tahto­tila tuli silti selväksi Washingtonissa

"


.
Muut TP Niinistön kansakuntamme pohtimat virhe-epäilyt:..

..
| 101 TIEDE 876 | 428 SUOMI24 1208 | TWITTER | VU | FB |

..
e

3 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP
Lähetetty: lauantai 5. maaliskuuta 2022 9:57

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; hannu.himanen@formin.fi; matti.vanhanen@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen

Kopio: antti.kaikkonen@defmin.fi; mika.aaltola@fiia.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; riikka.purra@eduskunta.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Lännessä mediapaatos ylimmillään - hyökkäsihän Putin viimein!*
.

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP
Lähetetty: lauantai 5. maaliskuuta 2022 10:19

Vastaanottaja: heidi.hautala@europarl.europa.eu; iiris.suomela@eduskunta.fi; seija.vaaherkumpu@yle.fi; sheikki.laakso@eduskunta.fi; teuvo.hakkarainen@europarl.europa.eu

Kopio: kirsi.crowley@yle.fi; jouko.juonala@is.fi; tommi.melander@otava.fi; kari.huhta@hs.fi; juha.kaija@mtv.fi; heikki.heiskanen@yle.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Lännessä mediapaatos ylimmillään - hyökkäsihän Putin viimein!*
.

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja: olli.waris@is.fi; Anu Ubaud; merja.yla-anttila@yle.fi

Kopio: matti.pesu@fiia.fi; antti.kuronen@yle.fi; antti.hakkanen@eduskunta.fi; Antero Mukka
.