torstaina, helmikuuta 10, 2022

Venäjä tietää mitä se nyt tekee, tavoittelee ja lopulta saa


Kuva: ~ https://www.kaleva.fi/ukraina-ukraina-ja-venaja-sopineet-tulitauosta/1693233  - ,toivottavasti ennakointia vuodelta 2014 - tälle päivälle. Otsikoituna näin: 

Uk­rai­na: Ukraina ja Venäjä so­pi­neet tu­li­tauos­ta


***

..

Lännestä luultu - arvioitu Venäjän epävarmuus on raskas arviovirhe - Venäjä tietää nyt erittäin tarkasti mitä se tekee

Miksi media "tilaa" keskeneräisen ja kaikin osin selvittämättömän tutkimuksen [ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008597130.html - ], jossa eväät loppuvat jo toteamukseen:

" ... VENÄJÄN harjoittama strateginen epävarmuus näkyy Tervan mukaan esimerkiksi viestien ristiriitaisuutena. Puheissa Venäjä korostaa valtioiden jakamatonta turvallisuutta, mutta samalla se keskittää sotavoimia Ukrainan rajojen tuntumaan. ... " |1,
.. tilanteessa, jossa juuri Venäjä nyt tietää mitä se tekee - hyvin määrätietoisesti |2

Jopa tutkijaväittelijä marssitetaan tukemaan läntistä näkemystä maailmalliseurooppalaisessa vastakkain asettumisessa |3, jossa Nato/US koettaa kaikin keinoin torjua itsensä tietoisesti luomaa Venäjän uhkaa |4 ja sen yllättävästi päättämättömyyttä, kuten tutkija - [ "... Mustalla laatikolla Venäjä voi tehdä mitä haluaa. Tarpeen vaatiessa se voi liennyttää tai kiihdyttää eskalaatiota ..." ]* - tässä yrittää todistella.
.
|1 ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008602161.html - , otsikoituna näin: "EU:lta tiukka vastaus Venäjän kirjeeseen: Vetäkää joukot pois Ukrainan rajalta" - herääkin kysymys:
'Voisiko EU tiukkana vaatia, että US' n armeija heti pois Irakista? Olisiko uskallusta? Nythän Venäjän joukot ovat Venäjän puolella!'.


Biden: USA lähettää joukkoja Itä-Eurooppaan lähiaikoina

"

--
Heppoiset - vaillinaiset -ko? ..
(tai tutkimukset ja väitös ovat vielä keskeneräiset, ja näin julkitulo oli ennenaikainen; oliko media tietoisesti halunnut juuri tämän tyyppisen väliaikatodistuksen -jää epäselväksi)
.. ovat tohtorikandidaatin (Jyrki Terva) eväät, kun ei osaa huomioida Kiovan-Venäjästä [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiovan_Ven%C3%A4j%C3%A4 - ] alkanutta alueen yhteiseloa ja nykyistä kiistaa, joka on lopulta "vain" jäsentenvälinen eli slaavilais-venäläis-ukrainalainen kädenvääntö, miten ja kuka mistäkin.

Miksi länsi sekaantuu Yhdysvaltojen johdolla niin hanakasti vieraiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin
- mikä antaa oikeuden ja mandaatin pitää omaa läntistä näyttö- ja vertailutalousyhteiskuntamallia juuri oikeana kaikkien maailman valtioiden toteltavaksi - esimerkiksi sekaantumiset Kuubaan, Venezuaelaan, Pohjois-Koreaan, Kiinaan, Ukrainaan, Valko-Venäjään, Maliin, Libyaan, Syyriaan, Irakiin, Iraniin, Somaliaan, Jemeniin jne ... - jopa US Army' n ja USAF' in hyökkäysoperaatioin - härskeimmillään ilman mitään kansainvälisen yhteisön (YK) lupaa ja mandaattia!

--
Venäjä on tällä kertaa hyvin määrätietoinen, päättäväinen ja tiedostaa itselleen selkeän lopputuloksen, josta päälimmäisin on Miskin sopimuksen täytäntöön ajo |5.
.
|5 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008599955.html - , otsikoituna näin: "Tämä Putinia hiertää: luuli Minskin sopimusta unelmiensa täyttymykseksi, mutta kävikin aivan toisin" (tässä kannattaa kiinnittää huomio West media trolling manipulation -ilmiöisen länsimedian sanavalinta!)
- herääkin kysymys miksi kyseistä jo vuosia sitten eurooppalaisten kanssa yhdessä sorvattu sopimus ei ole toteutunut!

--
Taustaa ---

[ Venäjä oli presidenttinsä Vladimir Putinin alkuaikoina turhan toiveikas uudesta suunnasta, jossa Venäjä olisi voinut vilpittömästi lähestyä muuta Eurooppaa, niin sanotusti "schröderiläistyä" - jo historiansakin vuoksi, että Venäjällä oli jo tsaarien aikana tiiviit suhteet niin Saksan keisarikuntaan ja Ranskan kuninkaisiin |6 - oli jopa "ranskalaisuuden juhlavuodet", kuten se näkyi Putinin tapaamisessa Ranskan presidentin Emmanuel Macronin tapaamisessa |7 ]

--
Naton laajeneminen estetään* -
.. ei Naton itsensä myötä, eikä hakijamaan kautta, vaan nato-jäsenten - voisi helposti arvata, että Euroopassa (joka ei ole ainoastaan EU-Eurooppa) on useita Naton jäsenvaltioita, jotka haluavat pitää Euroopassa parempaan suuntaan voimistuvaa rauhankehitystä Venäjän kanssa, joka on oleellinen osa Eurooppaa, sen suurin valtio ja luonnonvaroiltaan ylivertainen, joita esimerkiksi Saksa tarvitsee. Näin Saksa haluaa venäläisen kaasun - ohi kiristysherkkien valtioiden ja ennen kaikkea haluaa päättää Euroopassa idän ja lännen välisen vastakkainasetelun? (!)

Lisäksi EU on herännyt itse elämän edellytyksiin ja mittaa jo huolestuneena 450 miljoonaisen EU-väestön tarvitsemaa maapinta-alaa - elääkseen vaikeutuvissa ympäristöongelmissa. EU-Bryssel tietää Venäjän olevan ei vain Euroopan suurin valtio - jo pinta-alallisesti, vaan myös maailman suurin - ehkä jopa hiilinielullisesti.

--
Eivätkä Naton jäsenistä Unkari ja Turkkikaan halua huonontaa suhteitaan Venäjään
On muistettava, että yksikin Naton jäsenvaltio voi estää uuden jäsenyyden. Sekin on hyvä muistaa ettei hakijavaltiolla saa olla rajaongelmia naapureiden kanssa - lisäksi halutaan, että hakijamaan kansalaiset kannattavat Natoa enemmistönä. Tarkoittaen tässä Suomelle joka tapauksessa kansanäänestystä Natoon liittymisestä - onhan presidenttimmekin "suomalainen" |8, joka myös oivalsi Minskin sopimuksen |9.

--
Venäjä on päättänyt laitaa nyt stopin -

[  - näin teki Yhdysvallatkin, kun Kuuban kriisin synnytti - osin provosoituna. Kuuban US-määreinen kauppasaarto jatkuu edelleen - se täytti juuri 60 vuotta! - ]

.. voimme kutsua sitä rajaksi, punaiseksi viivaksi tai miksi tahansa etupiiriksi |10, mutta se takaa pitkäkestoisen rauhan Eurooppaan - siis koko Eurooppaan ja aloittaa yhteistyön luonnonvarojen ja tuotantokoneistojen kesken, ja tätä EU lopulta ainoastaan tarvitsee, ei tarvitse USA' n ydinaseita Eurooppaan, mikä on yksi tekijä, jonka Venäjä haluaa pois -
Eurooppaan riittävät kornisti sanottuna brittien, Ranskan ja Venäjän ydinaseet, niitä on jo varmasti riittävästi. Lisäksi jos ja kun US-atomiaseet poistuvat, poistaa Venäjä kaikki lyhyen matkan ydinaseet Euroopan osalta! Se lienee EU' lle lopulta suurin voitto.
Lisäksi lottovoitto EU' lle voi se, ettei Venäjän tarvitse läheistyä "liiaksi" Kiinaan ... |11.

--
On ihmeteltävää miksi näin keskeneräinen tohtorikanditutkimus tuodaan näin vaillinaisena, pohtimattomana, ja suurta kuvaa oivaltamattomana suuren yleisön eteen ..
- oliko medialla jo näin suuri ongelma, kun kansakuntaa ei saada jengattua [ ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17279002/jenkaako-helsingin-sanomat-suomea-natoon - ] Natoon, vaan suomalaiset sanovat johdattelemattomassa MTS 11/2021 tutkimuksessa 51 prosentin voimalla - "Ei kiitos Nato" ja 53 prosentin voimalla toivoo Suomelta sotilaspoliittista puolueettomuutta.

.
Taikasana - MINSK 3 -


.
Viitteet ja linkit:

|2 Venäjä Kremlistä vakuuttaa päivästä toiseen omaa hyökkäämättömyyttään - systemaattisesti ja vakaan määrätietoisesti
|6 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ranskan_ja_Ven%C3%A4j%C3%A4n_liitto -


.
| 97 TIEDE 841 | 719 SUOMI24 P 1505 | FB | TWITTER | VAPAA SANA | VU | FBKT |

..
EKSTRA

" ... SCHOLZ painotti tilaisuudessa, että maiden velvollisuus on säilyttää rauha Euroopassa. Hänen mukaansa turvallisuus voidaan taata vain yhteistyössä Venäjän kanssa. ... "


"Hyökkäys alkaa keskiviikkona, sanoi Ukrainan presidentti, mutta se olikin sarkasmia – Mitä siitä pitäisi ajatella?"

IJL-kommentti: "Tänään on se us-presidentti Joe Bidenin "keskiviikko" - nythän US luo kiihtyväri sodan uhkaa ilmoittamalla jopa tarkkoja päiviä, jolloin Venäjä hyökkää - onko nyt sitten hyökännyt, no aikaahan tälle keskiviikolle on vielä olemassa ..."




"Tutkimus: Suomalaiset haluttomia puolustamaan Ukrainaa Venäjän hyökkäykseltä"
- voimme kutsua tätä kansalaisviisaudeksi olla sekaantumatta vieraiden omiin asioihin

.
"3 syytä: Miksi Putin olisi valmis riskeeraamaan kaiken ja aloittamaan sodan Ukrainassa?"

"Pelko Venäjän reaktiosta vaikuttaa suomalaisten Nato-kantoihin – ”Halutaan selvästi pysyä väleissä”"

"Kommentti: Presidentti Niinistö herätti mepitkin EU:n passiivisuuteen – eduskunnan mykkyyttä Venäjän uhan edessä ei selitä mikään"
IJL-kommentti: "IS-toimittaja Timo Haapalan lienee vaikeaa ymmärtää ettemme Suomesta halua sekaantua vieraiden omiin sisäisiin asioihin, joilla ei ole meihin suoraa vaikutetta tai etteivät ne asioina meihin suoraan liity. Emme halua sotkeutua Ukrainan ulkoakin johdettuihin lopulta sisäpolitiikan ongelmiin!"

..
PS. Kuinka kauan läntinen itseään laatumediaksi kutsuva informaatiotorvi haluaa voimallisesti manipuloida lukijoitaan - pitääkö media tilaajiaan niin yksinkertaisina, etteivät he huomaa tätä liki jo propagandaksi muuttunutta informaatiovirtaa.


"Venäjä sanoo vetävänsä joukkoja sotaharjoituksista Krimiltä – Nato: Emme ole havainneet merkkejä rajalta vetäytymisestä"

"West trolling >< East trolling – nokittelua vuorosuunnin"

..
e

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP
Lähetetty: keskiviikko 16. helmikuuta 2022 13:38

Vastaanottaja: jyrki.terva@tuni.fi; Tasavallan.Presidentti@tpk.fi;
sanna.marin@vnk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen; antti.kaikkonen@defmin.fi; ilkka.kanerva@eduskunta.fi

Kopio: jussi.halla-aho@eduskunta.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; li.andersson@minedu.fi; iiris.suomela@eduskunta.fi; annika.saarikko@vm.fi; mika.aaltola@fiia.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Venäjä tietää mitä se nyt tekee, tavoittelee ja lopulta saa


..