maanantaina, kesäkuuta 27, 2022

Miksi Helsingin Sanomat muutti radikaalisti nato-kyselyjen menetelmää?

 2302 | 350251 |c|e

.


Kuva: ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Naton_pommitukset_Jugoslaviassa

Kuva esittää Novi Sadin Nato-pommituksista ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Novi_Sad


***


..

Paljastus - HS-media muutti nato-mielipidetiedustelutapaa radikaalisti -

.. entistä hyvin luotettavista henkilökohtaisista puhelinhaastatteluista luovuttiin ja tilalle otettiin internetpaneelit - mitä tämä on merkinnyt yhdessä raskaasti tietois- ja päämääräohjatun mediamanipulatiivisen Ukraina-sodan ja Venäjän uhkalietsontauutisoinnin ohella!

Helsingin Sanomat lukijoidensa vaatimuksesta lopulta paljasti jotain hyvin tärkeää, joka on tähän mennessä "salattu" kansalaisiltamme. On kyse mielipidetiedustelujen teko- ja teettämistavoista ..

.
HS-ote: " .. HS ON kysynyt kansalaisten Nato-kantoja jo 20 vuotta. Täysin vertailukelpoisia uusien ja vanhojen kyselyjen tulokset eivät ole, sillä kyselymenetelmää muutettiin tämän vuoden helmi–maaliskuussa.

Aiemmin Nato-gallupit tehtiin puhelinhaastatteluin, mutta helmi–maaliskuussa menetelmäksi otettiin internetpaneeli.

Puhelinhaastatteluilla tehty gallup tehtiin viimeksi tammikuussa. Tuolloin Naton kannatus oli 28 prosenttia, joka sekin oli siihen mennessä ennätysluku. .. "

-koko HS-teksti löytyy linkin https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008903207.html - alta, HS-otsikoituna näin:

"Selvä enemmistö suomalaisista ei halua, että Suomi muuttaa lainsäädäntöään tai luopuu periaatteistaan Turkin vuoksi"

-HS-toimittaja Jarmo Huhtasen tiedostamattoman rajoittuneena osamaailmankuvana |E
.
|E - 360 - ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17468305/maailmankuvien-surkeus-yksipuolisuudessaan - -876 T-1
..

..
PS.
Kun katsomme HS-otsikointia on siihen jo kätketty kansalaismielipiteen tuleva muutos - ehkä takaisin vanhoihin hyviin aikoihin, jolloin 20 vuotta käytettiin luotettavaa henkilökohtaisiin haastatteluihin perustuvia mielipidetiedustelumalleja.

Nyt tuo HS-otsikko jo kertoo suoraan, ettei kansakuntamme suuri enemmistö ole valmis luopumaan pyhistä periaatteistaan edes Naton edessä -

.. emme lähde venkoilemaan ja muuttamaan periaatteitamme edes sen edessä, missä on kysymys pääsystä Natoon - lännen sotakoneeseen, joka ei meille lopulta muutoinkaan sovi erikoisen geopolitiikkamme takia; olemme kiinni tuossa toisessa ydinasesuurvallassa ja meillä ei ole varaa tuottaa sen rajoille se toinen ydinasesuurvalta - Yhdysvallat.

Kansan pää kääntyy, kun se lopulta huomaa, mitä venkoiltujen internetpaneelisten tutkimusperiaatteiden takaa paljastuu ja näin salaisuudet aukeavat.

..
Internetpaneelitutkimukset perustuvat internetpohjaiseen tunnistukseen hyvin rajatussa ihmisjoukossa - esimerkiksi Suomessa tutkimusyhtiöiden aiemmin koottu perusjoukko on noin 30 000 - 60 000 henkilöä (riippuen tutkimuslaitoksen peruskannasta), jotka ovat liittyneet jonkin tutkimusyhtiön paneeliin - usein pankkitunnuksin ja näin ovat saaneet käyttöönsä käyttäjätunnuksen ja salasanan.

.
Herää kysymys mikä on Suomen aikuisväestön määrän ja tämän internetpaneelin koon suurin ero -

.. se on miljoonissa, sillä internetpaneeli edustaa suomalaisista aikuisista noin muutamaa prosenttia, ja HUOM! tuosta muutaman kymmen tuhannen määrästä valitaan "jollain salaisella menetelmällä" he noin 1 000 - 2 400 henkilöä, joille lähetään internetin välityksellä tutkimuslomake, johon vastaamalla pääsee tai ei pääse (?) lopputulokseen.

Niin, mikä onkaan luotettavuusero, kun vertaat miljoonia lähtökohtana muutaman kymmeneen tuhanteen?

Menikö näin jopa presidentti Sauli Niinistö mediahalpaan kertomalla, ettei Natosta tarvitse suorittaa kansanäänestystä |1 -

.. vai paljastuiko näin Niinistön todellinen, mutta aiemmin kätketty natointoisuus ohi kansakunnan todellisen maailmankatsomuksen ja mielipiteen, joka on ollut viime tammikuuhun (2022) saakka yksiselitteisen kirkas (vaikkapa MTS 11/2021) - ei Natoon ja suuri yli 50 prosentin enemmistö on sanonut vuodesta toiseen Natolle: "Kiitos ei" --


.. ja lopulta: miten mediapoolin systemaattinen manipulaatio Ukrainan sodasta ja Venäjän uhasta |2 tekivät osansa kääntämään määrätietoisesti harhautetun kansakuntamme pään.

..

Meidän on nyt vaadittava rehellinen kansanäänestys Natosta!
..

YLLÄTYSEKSTRA 1 |e

HS-ote: " .. Vain noin puolet suomalaisista on selvästi sitä mieltä, että Suomen ja muiden länsimaiden ei pitäisi lähettää taistelujoukkoja Ukrainaan. Kolmasosa ei osaa sanoa ja vajaa viidesosa lähettäisi joukkoja. Näiden lukujen perusteella suomalaisten tukea Ukrainalle voi pitää vahvana. .. " -tämä 27-6-2022 HS-pääkirjoitus löytyy kokonaisuutena linkin https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008902014.html - alta.
.
|e -256- ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17196854/median-nato-pakkopullaa-kansalaisillemme - 904
.

..
EKSTRA 2

Näinkö Turkki ojensi auttavan kätensä Suomen kansalle ja estää Naton-käsittelyn kohdaltamme niin kauaksi aikaa, jotta saamme meille tärkeä kansanäänestyksen Natosta - ja tästä keskusteleva Ruotsikin lopulta kiittää - sillä sielläkään ei kansanäänestystä järjestetty. Turkki oivalsi, ettei yksikään nykyinen Nato-jäsenvaltio lähde Suomeen sotimaan Venäjää vastaan, se tuottaisi lopulta lumipalloefektinä Suomen Lapista alkavan II Maailmansodan, sillä ydinsota ei jää rajoittuneeksi, vaan leviää "yli äyräiden" - alkaen meidän maasta - Suomesta.

..
71741..

SUOMI24  e  |  257  SUOMI24  904  |  61  TIEDE  422  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |  VU  |


...

4 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I e-mail:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP
Lähetetty: keskiviikko 29. kesäkuuta 2022 7:53

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; kaius.niemi@hs.fi; matti.vanhanen@eduskunta.fi; pekka.haavisto@formin.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi

Kopio: mika.aaltola@fiia.fi; Paavo Väyrynen; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; tuomas.forsberg@helsinki.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Miksi Suomen kansa ei saanut kansanäänestystä Natosta?


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II e-mail:

Lähetetty: keskiviikko 29. kesäkuuta 2022 7:58

Vastaanottaja: sanna.marin@vnk.fi; maria.ohisalo@eduskunta.fi; li.andersson@minedu.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; markus.mustajarvi@eduskunta.fi

Kopio: teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; charly.salonius-pasternak@fiia.fi; Risto E. J. Penttilä; jyrki.katainen@sitra.fi; kai.mykkanen@eduskunta.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Miksi Suomen kansa ei saanut kansanäänestystä Natosta?


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

III e-mail:

Lähetetty: keskiviikko 29. kesäkuuta 2022 8:03

Vastaanottaja: Antero Mukka; kari.huhta@hs.fi; matti.pesu@fiia.fi; Pasanen, Inkeri; ville.tavio@eduskunta.fi

Kopio: sinikukka.saari@fiia.fi; hanna.smith@hybridcoe.fi; riikka.purra@eduskunta.fi; Saramo Jussi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Miksi Suomen kansa ei saanut kansanäänestystä Natosta?


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

IV e-mail:

Lähetetty: keskiviikko 29. kesäkuuta 2022 9:17

Vastaanottaja: eero.heinaluoma@europarl.europa.eu; antti.lindtman@eduskunta.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; heidi.hautala@europarl.europa.eu; satu.hassi@eduskunta.fi

Kopio: antti.rinne@eduskunta.fi; juha.sipila@eduskunta.fi; juho.eerola@eduskunta.fi; kimmo.kiljunen@eduskunta.fi; ben.zyskowicz@eduskunta.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Miksi Suomen kansa ei saanut kansanäänestystä Natosta?


..