maanantaina, kesäkuuta 13, 2022

Yhä standardoituvampi maailma kaventaa monimuotoisuutta ja -arvoisuutta!

2291 | 348097


Kuva: ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/USB-C

USB-C..

Liittämisen dilemma koskettelee koko Elämää ja sen moniarvoisuutta ja -muotoisuutta
"Käyrien kurkkujen asetus" -muistuttaako tämä liitinratkaisu |1 EU' n kyvystä tehdä fiksuja, järkeviä ja yhtenäistäviä päätöksiä - standardoituvan yhteiskunnan eduksi mitta-arvoiltaan "olemattomana" vai peräti teknologisesti voimallisen yhtenäistävänä. Niin, pieni suuri asia helpottaa käytännön toimia nykyään jo kaikissa perheissä ja kotitalouksissa.
.
|1 ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000008869796.html - , HS-otsikoituna näin:

"

EU-instituutiot saavuttivat sovun yleis­laturin käyttöön­otosta

"
.

[Fil.] Olemmeko "yhdestä puusta"?
Entä yhtenäistämisen sekaantumishaittavaikutteet jarruttamaan tuotekehityksen virtaa, kuten Apple Yhdysvalloista haluaa juuri tässä ilmaista - onhan heidän liitinratkaisu poikkeava ja näin EU' ssa poistuva tapa saada johdollista sähköä - dataa päätelaitteeseen, jonka vaikute elämäämme on jo hermostollisen kiinteä osa käytännön elämää - unohtamatta syy-seuraussuhteita riippuvuudesta käden jatkeellisiin teknologioihin.

Yksi yhteinen standardi yhteiskuntamalli?
Mikä onkaan yhteiskuntamalli, joka haluaa ohjata elämäntapamallin standardiksi - lopulta, jos "käyrien kurkkujen" metodi laajenee koskemaan kaikkea mikä käytännössä vaikuttaa elämän arkimetodeihin - näinkö hiljalleen lähestymme evoluution huipputuotetta - muurahaispopulaatioita.

Muurahaisten monimiljoonaisessa elossa kaikki on standardia ja yhteensopivaa vaihtoehdottomuutta -
.. tuottaen tehokkuutta, nopeutta ja sujuvuutta saavuttaa kasvua ! raja-arvoihin asti |2. Kasvutalous lopulta ihmismallisena hokemana tulee tuhoamaan elollisen biokeskinäisen yhteislomittumisen ja -limittymisen.
.
|2 -raja-arvoilla tarkoitetaan voittajan | menestyjän ja häviäjän tarkkaa meille tuntematonta evoluution ohjausmekanismia, jossa hyvänä sopulivuonna lapinpöllöillä menee hyvin - aterioita riittää suuremmallekin pesueelle - kun taas sopulien katovuonna pöllöjenkin määrä vähenee - luonto-ohjauksen kiertokulkua, mikä tasaa tasapainoa ja Elämän monimuotoisuutta, jossa standardeille ei ole tilaa .. ?
.

! - "Kasvua liittyneenä kuhunkin kykynsä mukaisesti varantojaon (evoluutio)ohjattuna sattumanvaraisuutena - lisäämään kasvua" - !
.

Ohjattu sattumanvaraisuus -
.. ilman läpi Elämän standardoitumista on taannut bioelollisuudelle sen monimuotoisuuden (biodiversiteetin) mikä vielä Pallollamme toistaiseksi vaikuttaa - ihmiskunnan tämän tuhoamisyrityksistä huolimatta ---
.
Entä "liittimet toisiinsa" yhteiskuntamalleissa, jotka ovat keskinäisessä vastakkain asettumisen taistelussa tavasta elää ja vaikuttaa -
.
--- eikö erilaiset liittimet | liitynnät ole osa elämän monimuotoisuutta, jossa tuote- ja elolliskehitys ole moniarvoista kuin -syistä ja näin sovitteisuuden ristiriidassa -pikaisesti syvällisemmin ajattelematta, unohtaen samalla elämän rajallisuuden, omine karsinoineen ja reviireineen.
Ehkä oleellista olisi luoda edellytyksiä keskinäisyyden sovitteisuudelle - monista maleistamme huolimatta; kunnioittaen rajallisuuden ja reviirien kaikkivoipaisuutta monimuotoisuuden säilymisen itsenäisyytenä.

Kaikki eivät vain yksinkertaisesti ole standardein liitettävissä toisiinsa!

Elämän monimuotisuuskirjo on se sääntö, joka torjuu yli kaiken ylittävän linjan standardeista, joka lopulta absoluuttina tuottaa degeneraatio kiihtyvän tehona, käyttömäärän kuin kasvuhokeman lopputulemana!
.

Liitin on yhdistäjä, mutta vain rajaan saakka, josta alkaa yksilöllisyyden hyve tuottaa elämälle monimuotoisuutta.

.


.. 

|  39  TIEDE  72  |  SUOMI24  | VU  |  FB |  Vapaa sana  |  


...

e

Ei kommentteja: