keskiviikkona, maaliskuuta 08, 2023

Eläkeikä, työttömyys ja syrjäytyneet - työ rauhoittaa

 |2490|394732|


Piirros:_ ~ https://www.sttk.fi/2022/09/23/suomalaiset-tilastoissa/


***


Sanotaan myös, että työ vapauttaa turhilta ajatuksilta!  (?)

Eilinen 2.3.2023 YLE A-Talk ajankohtaisohjelma |* -

[~ https://areena.yle.fi/1-63944778 -, otsikoituna näin:
"A-Talk: Kuka maksaa eläkkeet?"
-haastattelijana Sakari Sirkkanen.]

- tilitti asiantuntijoiden näkökulmista eläkeikää, eläkkeiden kertymistä kuin erityisesti syrjäytyneitä (kokonaan yhteiskuntaelämän ulkopuolella olevat)- yhteiskunnan ulkopuolisia ihmisiä, joiden hahmottomuuteen on varmasti useita syitä - eikä masennus ole ainoa?


__
Miksi valtiojohtoa ei tunnu tänään kiinnostavan riittävästi meitä kaikkia suomalaisia oikeasti ja aidosti uhkaava tilanne omasta maastamme, meidän omista sisäisistä asioista?

Miksi valtiojohto (lähinnä TP Sauli Niinistö ja PM Sanna Marin) askaroi lähes joukkopsykoosissa vieraiden muille kuuluvien asioiden ja tapahtumien kimpussa? (!) -

- sekoamalla joukkopsykoosissa muiden sotiin - tässäkin itä-slaavien keskinäiseen sotaan Ukrainassa, jossa lännenmies, saadakseen työtä omilleen ja sotateollisuudelleen on jo massiivinen aseiden - tappavien aseiden toimittaja -herää vakavia kysymyksiä!
..

Entä nyt, kun saamme kohta uuden eduskunnan -

- herääkö se nykyisestä sotapsykoosista |1 ja keskittyy ratkomaan meidän omia todella vakavia sisäisiä asioita, kun emme halua suomalaisina kohta edes lisääntyä |2, vaan joudumme turvautumaan muualta tuleviin työntekijöihin |3 - ehkä ukrainalaiset, joita on tullut jo yli 30 000 ovatko he "pelastus", kun slaavilainen luonteenlaatu tulee maahamme meidän "ei mistään kotoisin" |4 olevien alkuperäsuomalaisten joukkoon - elleivät sitten slaavisodan päättyessä palaa kotimaahansa .. ?

|1 ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000008770711.html -
|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/saadaanko-makuuhuoneisiin-liiketta-onni.html -
|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/05/kahden-kerroksen-vakea-maahanmuuttoa-ja.html -
|4 ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299 -


---
IJL-BLOG-ote kirjoituksesta vuodelta 2015, kun silloinkin olimme eduskuntavaalien edessä!

- ja aiheina olivat tuolloinkin meidän omat vakavat ongelmat, joita ei sitten ole kuitenkaan puitu riittävästi -vai onko? ---

" .. Suomalaiset saivat uuden eduskunnan ja ylivoimaisen pääministerikandidaatin 1B], joka valitaan tulevan kriisihallituksen vetäjäksi, ellei jotain aivan liki mahdotonta tapahdu.

[ … vielä nykyinen valtiovarainministeri ja SDP puheenjohtaja Antti Rinne kertoi, että meillä on 450.000 todellisuustyötöntä. ’Reiska ja Liisa’ avaavat ahkerasti työnvälityksen ovia – ei ole töitä –tarjotaan, vaikka kilpaa huudetaan työvoimaa ulkomailta. Miten priorisoimme – ensin erikoisosaajat vai etusijalle työmobilisaatio **], jolla palautetaan ihmisiä juurilleen eli työhön kokemaan tarpeelliseksi tuntemisen oloa? … ]


On sanottu, että työ on valtiovallan erityisessä suojeluksessa. Presidentti Urho Kekkosen aikana 2B] 60.000 työttömyys ajoi hätätilahallitukseen. Työtä arvostettiin ja työtä haluttiin. Nyt saattaa elo luonnistua helpommin sosiaalisten tukijärjestelmien myötä ja pätkätöitäkään ei vierasteta 3B]. Vapaa-aika on saanut arvostusta työtoimeliaisuuden rinnalle.


Ihminen on luotu tekemään työtä, sanotaan

”Leipä on sinun otsasi hiessä ansaittava” – kerrotaan vanhan kansan sanoneen. Työllä osallistuvuutta ja iloa hyödyllisyydestä mitä voisi saada oman panoksen tuonnista yhteiseen yhteiskuntaamme. Työ vapauttaa myös turhalta vapaa-ajalta, joka saattaa aiheuttaa levottomia ajatuksia, jopa yhteiskuntarauhan näkökulmasta 4B].


Entä itse työ, miksi sitä ei löydy?

On jo laajasti tunnettua, että olemme maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa 5B]. On kerrottu työnantajaleiristä, että kokonaispalkkakustannuksemme ovat liian korkeat 6B]. Ulosmittasimme 2000 – luvun ensi vuosikymmenellä korkeat reaalipalkkojen nousun 7B] – keskimäärin.


Tänään on työrajoitteisia enemmän kuin koskaan ennen, monestakin syystä

Mielenterveys pettää yhä useammilta 8B], talousahdinko on sitä tyyppiä, ettei töihin kannata mennä – ulosotto vie kaiken 9B]. Lopulta monilta on mennyt usko omaan osaamiseen, sosiaalisuuteen ja kanssakäymiseen työyhteisöissä, vaikka ammattitaito on tallessa tai pienin kertauksin nostettavissa täysin riittävään tasoon!


Työnantajat haaveilevat ulkomaalaisesta työvoimasta .. " -ote päättyy.

Ote jatkuu täältä ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/04/tyo-ja-toimeliaisuus-ratkaisevat.html - artikkelin XB-linkit löytyvät tämän alta.

__
|* "Kenen eläkeikä nousee ja kenen työtaakka kasvaa, kun väestö vanhenee ja työikäisten määrä laskee? A-Talkissa työeläkeyhtiöiden toimitusjohtajat Kevan Jaakko Kiander ja Varman Risto Murto, sekä työ- ja elinkeinoministeriön alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen ja Elinkeinoelämän keskusliiton Talous ja tutkimus -ryhmän johtaja Sami Pakarinen" -Yle.

__
106798


--


|  69  SUOMI24  316 |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |
__

ILU-MEDIA

IJL-ProductionsKansalaiskirjottaja
Ilkka Luoma


YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.jontikka.blogspot.fi --

e

Ei kommentteja: