maanantaina, maaliskuuta 27, 2023

[U] Köyhyyttä henkisesti ja materiaalisesti ..

 |2513|400118|K


https://www.taloustieteellinenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2020/02/KAK_1_2020_WEB-8-31.pdf - - otsikoltaan näin: 

"Köyhyys ja köyhyyden pitkittyminen Suomessa

-Arttu Kauhanen, Marja Riihelä ja Matti Tuomala


***


Yle: ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/10/02/koyhyyden-anatomia-talta-nayttaa-suomalainen-koyhyys-tilastoissa -, otsikoltaan näin: "

Köyhyyden anatomia -

" -toimittajana Seppo Heikkinen.




.. mielikuvitushahmotuksen äärettömyydestä!



PROLOGI

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009476805.html -, HS-otsikoituna näin: 


"Lähes 900 000 suomalaista köyhyys- tai syrjäytymis­riskissä

-HS-toimittajina Pekka Torvinen ja Eetu Halonen



__
[20U15]  --- HS ja HS/Nyt aloittivat jo vuosia sitten suuren köyhyyskeskustelun – mitä köyhyys on, miten siihen eri sosiaaliryhmistä suhtaudutaan ja mihin lajeihin köyhyys voidaan jakaa. Onko köyhyys vain materianiukkuutta vai myös hengen vähäisyyttä. Saako rahalla kaikkea – taivaspaikasta mielen luovuuteen ja viisauteen?


[ … Leipä-Arska jonottaa Myllypuron seurakuntajonossa – tuhannen muun kanssa. Hurstin jonossa Limppu-Liisa odottaa kärsivällisesti monikielisessä jonossa omaa annostaan – eläke ei riitä edes lääkkeisiin, joita jää ostamatta, tunnetuin seurauksin, silti monilla eläkeläisillä on puhdasta käteisrahaa pankissa yli 100.000 euroa.

Tasan eivät käy Onnen lahjat, säästäväisyys eikä säntillisyyskään … ]


Mikä on köyhyyden määritelmä?

Miten arvioidaan köyhyys – oli hän sitten rajoittunut hengeltään, yksinkertaistunut kulutusjuhlaansa, tai vaihtoehtoisesti vähäinen ostovoimaltaan kuin haluton kuluttamaan, vaikka voisikin. Miten näemme köyhyyden, joka puhuttaa, tuo kateutta 1], katkeruutta – kuin halveksuntaa ja ylenkatsetta.


HS:n suuri köyhyyskysely: Monien mielestä köyhyys on ihmisen oma syy
[ ~ http://www.hs.fi/sunnuntai/a1450417337441 - ]

.. HS (toimittaja Anna-Stina Nykänen) on onnistunut kirjoituksessaan. Suosittelen lukemaan - kiihkotta pohtien samalla omaa köyhyyden määritettä jakaen se vaikkapa kahteen osioon, henkiseen ja materiaaliseen (ostovoimalliseen) köyhyyteen.

Lopulta jokainen voisi miettiä, miten sellainen eduskunta ja hallitus ohjailisivat lainsäädäntöä, jos edustajat saisivat alimman työssäkäyvän ostovoimallista palkkaa eduskunta- ja hallitustyöskentelystään.

"Synnymme alastomina ja maadumme liinoissa tai katoamme savuna ilmaan" - entä perintö; riittäisikö historiasta saadut vanhempien geenit ja säädetäänkö 100 prosentin perintövero - kaikki valtiolle?

Olisiko kuitenkin niin, että vanhemmilla pitää olla oikeus edesauttaa geenistöllistä jatkajaansa - omaa kuvaansa, helpommalle tielle?

Visaisia kysymyksiä ja toteammekin kateuden 2] ja rinnastusten 3] vähentämiseksi:



"Kel’ Onni on - sen kätkeköön"




Ja HS/ Nyt jatkoi
http://nyt.fi/a1450497191800 –

HS/Nyt (toimittaja Tuomas Peltomäki) onnistui myös kirjoituksessaan. Nyt juonto sopi hyvin HS tekstiin samalta päivältä köyhyydestä. Kansakuntamme on jo pidempään tiedetty repeytyneeksi. Hallitus oli vuonna 2015 suosionsa pohjilla.

Perussuomalaisten kannatus hajosi kahtia. Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb muunsi räikeästi totuutta eduskunnan edessä – pyytäen useaan otteeseen teatraalisesti anteeksi.



Työttömiä on enemmän kuin ilmoitetaan!

Kokoomuksestakin uudistettiin paenneen entisen komissaari Jyrki Kataisen hoenta:

Negatiivinen ja pessimistinen kansa 4]. Euro - Euroopan sairas pohjoisen kansa, joka luovutti osan itsenäisyydestään saaden vastineeksi Brysselistä noin 1,7 prosentin vaikutusmahdollisuuden.

__
Kuka tai ketkä kursivat revityn kansan yhtenäiseksi?

Missä makaa kansakunta, jonka historia on ylpeyden aihe ja lähtökohta huomisen yhteenkuuluvuudelle on edelleen olemassa. Kuka tulee ja palauttaa Johtajana kansalaisluottamuksen yhteenkuuluvuuden henkeen?

Kun kansalla menee huonosti, tai ainakin merkittävällä osalla – täytyy sille tarjota sirkushuveja, jotta ahdinko haihtuisi, edes pieneksi hetkeksi, siis Hollywood ”Tähtiräiskettä” ja laillistettua väkivaltaa nyrkkeilynä … x]



Läntinen markkinatalous kasvuhokemassaan aloitti massiivisen kuluttamisen näyttö- ja vertailutaloutena ja nyt maaemo Gaia läkähtyy 7] – saammeko ennätyslämpimät tälle kesälle? **]

”Kun osalla kansaa menee huonosti - tarjoillaan sille sirkushuveja ja nostalgiaa. Roomassa Gaius Julius Caesar oivalsi tarjota myös leipää - nyt siitä huolehtivat kaikkein vähäosaisimmille Seurakunta 8] ja Hurstin Laupeuden työ.

Hollywood on tunnetta, räiskettä ja onnea olla "hyvän puolella pahaa vastaan". Tänään paha on hyvää ja sota välttämättömyys 9], jotta voisimme todeta aina uudestaan - 


"Ei enää koskaan".

Onko Elämämme fantasiaa, kun syvälliseen kulttuuripohdiskeluun ei kasvuhoennalta riitä aikaa. Elämmekö voimallisemmin kehittyvästä virtuaalisuudesta, kun ajattelevat aivot voidaan jättää elokuvateatterin lämpiöön odottamaan herättäjäänsä. Pakenemmeko epätodellisuuteen voimistaaksemme kestävyyttämme arkihuoliin?

__
Niin missä mennään köyhä ja maailman onnellisin Suomi,

… herääminen voisi syntyä, jos katsoo dokumentin Afrikasta - Kenian Nairobin Kibera’ sta, jossa köyhyys on maallisena ilmiönä käsin kosketeltavaa – Slummi Kibera paikallisen videoimana (Yle) ~ http://areena.yle.fi/1-2266822 




Kuva: ~ https://www.grida.no/resources/13175




__

EPILOGI

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009476440.html -, HS-otsikoltaan 25032023 näin: 

"Rahaa ei ole, lukee tulevan hallituksen taulussa

-HS-pääkirjoitustoimisto.


..

IJL-kommentti HS-otsikointiin:

_

Sen sijaan rahaa näyttäisi olevan loputtomasti kun Suomestakin aseistetaan Ukrainaa sen itäslaavilaissodassa Venäjää vastaan - 


 .. molempien kuuluessa historiallisesti samaan slaavilaisalaryhmään - itäslaaveihin


Miten valtiojohto ja poliitikot selittävät tämän Suomen heikko-osaisille, kun rahaa - sitä meidän verorahaa ja erityisesti ulkoa otettavaa velkaa viljellään Ukrainaan sen käydessä itselleen omaa maataan tuhoavaa sotaa täällä Euroopassa. Lopulta paljolti ja omin osin tuo suomalaisraha (otettu suomalaisvelka) kulkeutuu Yhdysvaltoihin, joka onkin maailman suurin asekauppias ja sotateollisuudeltaan maailman suurin.





__
EXTRA
Joka neljännellä suomalaiselle kotitaloudelle toimeentulovaikeuksia http://www.talouselama.fi/uutiset/pienituloisten-maara-laski-taas-joka-4-nnella-kotitaloudella-toimeentulo-ongelmia-6240885 -

Tämän tyyppistä on köyhyys Suomessa 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015122120863436_uu.shtml -

Kaikki eduskuntapuolueet vastasivat HS köyhyyskeskusteluun – kukin tavallansa http://www.hs.fi/politiikka/a1450673168688 –



|   22  SUOMI24  111  P  |  34  SUOMI24  329  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |  



>


__


108913




2




__


Ei kommentteja: