perjantaina, joulukuuta 08, 2023

Amerikkalainen maailmanjärjestys -kokee haaksirikon?

 YHDYS|2722|457290|VALLAT



Amerikkalaista sotavoimaa muun maailman uhkana, käytänteenä kuin muuna vaikutteena edustavat vieläkin nämä lentotukialukset, joita on enemmän kuin millään muulla valtiolla. Nykyisin nämä kolossit ovat hyvin haavoittuvia, erityisesti vielä arvoituksellisesti venäläisten ydinkäyttöisten pitkänmatkan vedenalaisohjuksia - torpedoja katsoen. 

****


Amerikkalainen maailmanjärjestys -
.. oli vahvimmillaan äskettäin menehtyneen Henry Kissingerin vaikuteaikana -

PROLOGI - .. nyt se on romuttumassa, lähinnä Kiinan voimallisen talouskasvun mahdollistamana, joka tuottaa Kiinasta maailman suurimman kansantalouden (IMF 2016 - BKT/PPP) ja mahtavimman ja vaikuttavimman vientikoneen [EKSTRA] ---

HS-otsikoituna: "Länsimaiden painoarvo vähenee, ja lännen pitää sopeutua siihen
Sääntöpohjainen maailmanjärjestys on murenemassa, ja globaalin etelän maat hakevat vaihtoehtoa vanhalle kaksinapaiselle mallille."
HS-Vieraskynä | mielipide - UPI-FIIA Olli Ruohomäki

__ __ __ __ _

A - YLE-linkki: ~ https://yle.fi/a/74-20063052 -, otsikoituna näin:
"Yhden miehen armeija --
Henry Kissingerin johdolla Yhdysvallat voitti kylmän sodan suunnattomalla inhimillisellä hinnalla. Onko hänen ajatuksillaan käyttöä Kiinan ja Venäjän taltuttamiseksi?"
.. ja monilta YLE-jutusta poimituilta otteiltaan näin:
" .. Jos kylmän sodan historiaa käytäisiin läpi tiheällä kammalla, lähes kaikki Yhdysvaltojen presidentit aina Kennedystä Reaganiin voitaisiin pistää syytettyjen penkille – ja jotkut pitäisi tuomitakin [ainakin suoranaisista maailmalle kerrotuista valheista, .. |
-- katso: Irak 2003, YK ja US-UM Colin Powell, presidenttinsä George Bush Jr.' n pakottama kertoi räikeästi muunneltua totuutta -IJL

.. | ..– On se hyvä, että [kiinalaiset] ovat köyhiä. Muuten meillä voisi olla ongelma, Nixonin kerrotaan huokaisseen koneen noustessa lentokorkeuteen. .. | ..
-Tästä huokauksesta on nyt yli 50 vuotta, ja parhaillaan Washingtonissa mietitään kuumeisesti, miten toimia vaurastuneen ja aggressiivisen |2 Kiinan kanssa. .. "
-YLE-toimittaja Jani Parkkari.

__ __ __ _
B - HS-ote: " .. ”Laittomuudet voimme toteuttaa heti, mutta perustuslain sivuuttaminen vie vähän aikaa”, Kissinger leukaili, kuten The New York Times muistuttaa tuoreessa artikkelissa. .. |
.. Chilessä sotilaat kaappasivat vallan vuonna 1973. -Ja meidän käsi ei näy tässä? Nixon varmisti turvallisuusneuvonantajaltaan Henry Kissingeriltä. -Ei näy, herra presidentti, vakuutti Kissinger julkisuuteen vuotaneessa puhelinkeskustelussa. Kuva: Reuters .. "
HS-otsikoinniltaan näin:
"Henry Kissinger oli Nobelilla palkittu poliitikko*, joka ei arastellut tehdä verisiä päätöksiä -
Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Henry Kissinger järjesteli maailmaa mieleisekseen Helsingin Etyk-kokouksessa, syytti lihomisestaan ystäväänsä Aatos Erkkoa ja sai vielä tänäkin vuonna kuninkaallisen vastaanoton Kiinassa."
-HS-toimittaja Vesa Siren.

|* Toinen tuon Nobelin Rauhanpalkinnon saaja - vietnamilainen Le Duc Tho kieltäytyi tuosta rauhanpalkinnosta -sota ei vielä päättynytkään. Kuvastiko tämä jotenkin Kissingerin periaatteita -jääkööt muiden arvioitavaksi.


"Pääkirjoitus: Kissingerin opit ovat yhä käytössä – häntä Putin ei yllättänyt
Satavuotiaana edesmennyt Yhdysvaltain entinen ulkoministeri jätti ristiriitaisen perinnön. Ratkaiseeko maailmassa vain voima?"

Ja IS-ote näin: " .. Monessa muistokirjoituksessa pohdittiin, oliko Kissinger sittenkin sotarikollinen. Hän kantoi vastuuta julmista pommituksista Kaakkois-Aasiassa. Kissinger järjesteli Chilen sotilasvallankaappausta ja tuki monia muita diktatuureja. Jos tarve tuli, hän lietsoi sisällissotia. Yhteistyökumppaniksi kelpasi jokainen, joka palveli Yhdysvaltain etua. .. "
IS-toimittaja Seppo Varjus

__ __ _
Iltalehti kirjoittaa näin linkin ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e76d2259-37a7-4f21-9d5a-1d83b3612053 – alta ja IL-otteeltaan näin:
"Yhdysvalloilla ei ole pysyviä ystäviä tai vihollisia, ainoastaan intressejä, kuuluu yksi hänen kuuluisimmista teeseistään"
Löytyy näin IL-otsikoidun kirjoituksen alta:
"Henry Kissinger on kuollut
Ristiriitainen ex-ulkoministeri vaikutti 1960-luvun jälkeiseen maailmanpolitiikkaan ehkä enemmän kuin kukaan muu."
Iltalehti-ote kuvastaa tilannetta reaalipoliittisesti:
" .. Kissinger oli taatusti yksi aikamme vaikutusvaltaisimmista diplomaateista ja ulkopoliittisista vaikuttajista.
– Yhdysvalloilla ei ole pysyviä ystäviä tai vihollisia, ainoastaan intressejä, kuuluu yksi hänen kuuluisimmista teeseistään.
Ja onpa häntä syytetty jopa sotarikolliseksi. .. "
IL-toimittajina Jaakko Isoniemi ja Timo Nurila

.. .. ..
Entä Kissingerin jälkeen - miten USA yrittää pönkittää hiljalleen murenevää valta-asemaansa?
- mitä merkitsi amerikkalainen 1900-luvun valtahegemonia; olihan USA Neuvostoliiton ohella ainoa todellinen II Maailmansodan voittaja - jopa niin, että Neuvostoliiton johtaja Josif Stalin kuolikin ainoana oikeasti voittamattomana, tai ei oikeastaan, vaan hänet voitti lopulta "hän itse" -oman epäluuloisuutensa vankilassa! |*

|* Suositus kirjaan: Stuart Kahan: Kremlin susi - Otava

__ _
USA ylläpiti omaa voitontahtoaan hyvin monin sodin vuoden 1945 jälkeenkin, lähinnä hyvin kaukana USA' n omilta rajoilta -ympäri maailman, kuten tuolloisen maailmanpoliisin rooliin kuuluikin ---
__ __ __
Entä nyt, kun Kissingerinkin oivaltama eletään 2000-lukua ja olomme tiivistyy yhä voimallisemmin Kiinan vuosisataan, siksi merkittäväksi suuruudeksi tämä 1 420 miljoonainen - maailman vanhin yhtäjaksoisesti korkeakulttuurina elänyt kansakunta on toimillaan itsensä lähinnä tässä vaiheessa kaupallisesti nostanut.

Amerikkalainen uuden vuosisadan avaus oli verinen -
.. 2000-luku alkoi voimallisin US-hyökkäyssodin, aina 20 vuotta kestäen - useisiin lähinnä kehitysmaihin Afganistanista Syyriaan -
.. satojen tuhansien siviilien saadessa surmansa moninaisista luodeista, pommeista ja US-ohjuksista kuin raketeistakin.

.. .. ..
Nyt USA ei enää niinkään lähetä omia sotilaita taistelutantereille -
Afganistan opetti (toivottavasti Suomeakin; olimmehan tuo sodan todellinen osapuoli -näin sanaili UPI-FIIA Charly Salonius-Pasternak) - nyt Yhdysvalloista toimitetaan runsaasti aseitä, esimerkkinä Ukraina |**, ja näin tuotetaan työtä maailman suurimmalle sotateollisuudelle - amerikkalaiselle tuotantokoneelle, joka voitelee leivän miljoonille amerikkalaisille - suoraan ja epäsuorasti!

" Huippuasiantuntija: Ukraina ei voi voittaa tätä sotaa
Yhdysvaltalaisprofessori Charles Kupchanin mukaan Ukrainan pitäisi toistaiseksi luopua ajatuksesta vallata Krim ja Itä-Ukraina takaisin."
"Ukrainan pitäisi toistaiseksi luopua ajatuksesta vallata Krim ja itä-Ukraina takaisin, sanoo yhdysvaltalainen huippuasiantuntija Charles Kupchan Svenska Dagbladetin haastattelussa. .. " |U

HS-otsikointi: "”Kukaan meistä ei halua kuvitella seurauksia, jos Putin voittaa tämän sodan” – Saksa vakuuttaa tuen Ukrainalle jatkuvan
Perustuslakituomioistuimen päätös jätti 60 miljardin euron aukon Saksan budjettiin."
-HS-toimittaja Suvi Turtiainen
.. .. ..
USA on nyt saanut todellisen kilpailijan --
.. ja vielä tänä vuonna 2023 Kissinger käväisi Kiinassa - tapasi Kiinan presidentti Xi Jinping' in, joka tarjosi Henrylle liki valtiomiestasoisen vastaanoton, kutsuen yhtä kuuluisinta juutalaista ystäväkseen ..
-joskus kiinalainen arvoituksellisuus tässäkin jaksaa yllättää jopa kiina-tuntijatkin.
Emme tiedä mistä herrat keskenään puhuivat -
.. se jää arvoituksesi, ja jonka salaisuuden juuri ehkä US' n toiseen kertaan presidentiksi tuleva Donald Trump haluaisi vuoren varmasti tietää, kun säveltää uutta normaalia suhtautumisessa akselille:

Kiina & Venäjä!

Asiantuntijapiireissä sovitellaan maailmaamme jo muottiin, jossa talous- ja ehkä mahdollinen sotilasvoimavaikutteellinen kaava:
"Kiina + Venäjä > USA + EU" |VA
-- näkee päivän valon -ja näin muodostuen yhdeksi valta-akseliksi suuremmuutensa tahdittamana - entä se toinen ja kolmas valta-akseli?
"Kiina + Venäjä > USA + EU
"Kiina + Venäjä suurempi kuin USA + EU -entä miten me asemoidumme?"

__
KUVAEKSTRA 1



__ __ _
MUTTA!
Nyt vielä Kissingerin perintö hakee linjaansa julkisuuteen tulona, siksi sitä vielä "piireissä" hiotaan, sillä siitä saattaa kehkeytyä maailmallisesti uusi moniarvoisuus- ja -napaisuusviitoitus, jonka Yhdysvallat joutuu pitkin hampain pakosta hyväksymään, koska Kiinankin ylläpitämä moninaisuuden yksi akseli BRICS-maineen |B kasvaa suurimmaksi vaikuttajaksi uusnormaalina ja valtavana ihmispopulaatioenemmistönä.
"Mikä on BRICS-liittokunta, mitkä ovat sen tavoitteet ja millaisin eväin -"

__ _
Ehkä tuon uusnormaalin vuoksi kehittyvä uusdemokratia saa lopullisen muotonsa sekaantumattomuutena ja sotkeutumattomuutena muiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin!


__ __ __
EPILOGI -- Ehkä piankin näemme tuo vuosituhansia kiinalaista kulttuuria |CC sävyttäneen huomaavaisuuden olla sekaantumatta muiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin!
"Kiinalainen kulttuuri (yksink.: 中华文化; perint.: 中華文化; pinyin: Zhōnghuá wénhuà) on yksi maailman vanhimmista korkeakulttuureista ja kehittynyt Kiinassa tuhansien vuosien aikana"


__
KUVAEKSTRA 2


Harvinainen kuva Lappeenrannasta, jossa Nato-valtioiden sotakoneita oli ilmailunäyttelyssä tarjolla suomalaisille ihmettelijöille - kuvan iso siipi oli amerikkalaisen ilmatankauskoneen KC-135 Stratotanker' in, ollen ensivierailulla Suomessa.
-Kuva: IJL-Productions by Nikon D70!


***
__
135384 | 1071 | 3542

| 51 SUOMI24 266 | 156 SUOMI24 1374 | VU | FB | Vapaa sana | FB BLOG | X |


_
2

.. jatkuu myöhemmin ..


__
KUVAEKSTRA 3



***




______

ILU-MEDIA

IJL-Productions




Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com


051223 -Total Visits: 1001685 Total Visitors: 144453    

211123 -Total Visits:   977778 Total Visitors: 139688  

141123 -Total Visits:   967368 Total Visitors: 137833  

071123 -Total Visits:   959023 Total Visitors: 136707  

311023 -Total Visits:   951943 Total Visitors: 135561  

031023 -Total Visits:   916765 Total Visitors: 130470   


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

__
e

e

e




PORILAISTEN MARSSI


_

IJL-BLOG PHOTOS 

1 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/5f17490d-78fc-4033-92de-1451606a447e -

2 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/a03e627a-84e7-4b50-aaf4-c25a6cb9447f - 

Ei kommentteja: