perjantaina, joulukuuta 22, 2023

Sota Venäjää vastaan - onko se mahdollista?

SOTA|2748|459160|WAR




FIKTIO -- "Tiedustelupalvelu: Venäjä saavuttanut ilmaherruuden, Yhdysvallat jäädyttää venäläispankkien varoja – seurasimme tapahtumia hetki hetkeltä" --- 


**** 


YLÄNURKKAFT: Näin Suomi valmistautuu sotaan Venäjää vastaan (iltalehti.fi) - "FT: Näin Suomi varautuu sotaan Venäjää vastaan"



[ESITAUSTA PÄÄOTSIKOLLE] -- Teoreettisesti "mikä tahansa on aina mahdollista" --
mutta juuri nyt olisi osattava huomioida mikä on manipulaatiota - jopa propagandaa, selitettä miksi allekirjoitimme ensimmäiseksi Nato-Isäntämaa pöytäkirjan |1, liityimme kansalta kysymättä Natoon |2, miksi teimme Yhdysvaltojen kanssa DCA-sopimuksen |3.

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/05/avataan-jo-aiempi-natoon-esivaihe-nato.html -
"Avataan jo aiempi Natoon esivaihe - Nato-Isäntämaa pöytäkirja"
-IJL-BLOG
|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/05/miksi-suomalaisilta-estettiin-nato.html -
"Miksi suomalaisilta estettiin nato-kansanäänestys?"
-IJL-BLOG
|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/12/dca-n-myota-nayttaisi-valtiojohdon.html -
"DCA' n myötä näyttäisi valtiojohdon kiihko lisääntyvän!"
-IJL-BLOG


__  __ 
Kaikki nuo kolme sotilaallista toimenpidettä vaativat perustelut ja nyt niitä perustellaan kansamme heränneenä - herätettynä pelkona sodan syttymisestä Venäjän kanssa.

Aivan, silloinhan tuota sodan pelkoa estämään tarvitaan kaikki nuo kolme tapahtumaa, joka todellakin voi todellisuudessa tuottaa mahdollisuuden sodan syttymiseen -

.. onhan Venäjälläkin oikeus varautua uusiin - aivan uusiin sotilaallisen uhan tilanteisiin,

- kun sen rajojen välittömässä läheisyydessä tehdään Venäjää kohtaan uhkaavia sotilaallisia toimenpiteitä, jotka luovat Venäjälle - suoranaista uhkaa tälle maailmallisesti toiselle ydinasesuurvallalle! |4.

|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html -
"Venäjän ydinaseiden voima - kumpuaa veden alta" |*
-IJL-BLOG


__ __ __ __ _
Uhkaaminen ja varautuminen ovat edelleen kaksi aivan eri asiaa -

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/04/uhka-ja-varauma-ovat-nato-keskustelussa.html - | Vuodelta 2022: "Uhka ja varauma ovat nato-keskustelussa kaksi aivan eri asiaa!" -IJL-BLOG]

- tämänhän muistavat erinomaisesti myös meidän koko nyt oleva joukko- ja sotapsykoosissa oleva toimittajakunta ..
-viemärimediasta aina laadukkaimpiinkin mediaväyliin.

__  __ __ __ __ 
HS-otsikoltaan näin: "Puolet suomalaisista sanoo, että sotaan pitää varautua – Näin tilannetta arvioi kolme eri alan asian­tuntijaa"

HS-ote: " .. ”Kun keskustelua hallitsee hyvin vahva turvallisuuspoliittinen kärki, eli esimerkiksi puolustusbudjetin nostaminen, Nato-jäsenyys ja nyt nämä rajatoimet, se totta kai muokkaa kansalaisten mielipiteitä.” .. "
-löytyy kokonaisuudessaan linkin:
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010073909.html
 - alta. 


Ole hyvä!

__  __  __ 
PROLOGI - Suomi kävi viimeisen sotansa omaa aiempaa aseveljeään - Saksan kolmatta valtakuntaa vastaan, idästä Neuvostoliitosta pakotettuna sotana vuosina 1944-45. Tuon jälkeen olemme saaneet elää täyttä rauhan aikaa - vähättelemättä pieniä taktispoliittisia yön kylmyyksiä ..

-ehkä meiltä Suomestakin sytytettyinä, kun piti varmistaa presidentillisesti sisäpoliittista valta-asetelmaa! (?)

__ __ __ _
Lapin sota oli kolmas perättäinen kansakuntaamme kurittanut raskas yhteenotto, jotka kaikki kolme ehkä olisi voitu välttää taitavalla ulko- ja naapuripolitiikalla -ehkä; kättä väännetään yhä aiheesta, eikä nyt siitä enempää.

Jatkosodan (1941-44) osalta on hyvä huomioida tämä kolumni emeritus professori ja tohtori Markku Kuismalta -
https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/ -
"Professori Markku Kuisma: Suomi on osannut trollata myös itseään"

__  __ 
Onko sota mahdollinen itäisen naapurin - Venäjän kanssa?

Tuon edellisen "kolme-sotaa" -sarjan sijasta on nyt herätetty sodan mahdollisuuden tietoistarkoituksellisesti luotu "todellisuus" tavallansa tutkittuina kansalaismielipiteinä -

.. joita ohjaillaan toimilla, eikä ehkä syvällisesti, pitkäjänteisesti kuin syy-seuraussuhteidenkaan näkökulmista analysoituina ..

Aiemmin tuota sodan uhkaa ja mahdollisuutta ei edes asiapohjaisesti tiedostettu;

- ei ollut tarvetta tarkoitushakuiseen provosointiin, sillä olimme saaneet elää ja yhä edelleenkin elää (!) vuosikymmeniä täyttä rauhaa nauttien; lähinnä keskittyen taloudellisiin | kaupallisiin näkökulmiin kauppavaihtona maidemme välillä.


__ __ _

PAKOTE- ja JÄÄDYTYSINFO

YOUTUBE - 6.3.2022!

Vesa Vihriälä - EU-pakotteet

Talous: Ukrainan sota ja talouspakotteet Venäjää vastaan (Vesa Vihriälä) | Puheenaihe 218 (youtube.com) -

-Entä nyt 12-2023? 


LISÄINFO!

~Kiinan ja Venäjän kauppavaihto rikkoo vuonna 2023 ennätyksiä - Ulkomaat | HS.fi -

HS-otsikointi: "Kiinan ja Venäjän kauppavaihto rikkoo tänä vuonna ennätyksiä. Kiina on vallannut etenkin Venäjän automarkkinat."

HS-toimittaja Heikki Aittokoski 

HS-ote: " .. ” .. Kiinan ja Venäjän suhteiden ylläpitäminen ja kehittäminen on kummankin osapuolen strateginen valinta, joka perustuu kansojemme perustavanlaatuisiin intresseihin”, Xi sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan. .. " .. "



Vuorosuuntainen kauppa venäläisten kanssa on ollut hyvin merkittävää,

.. kunnes muuttujiin astuivat parametrit, joilla meitä ohjailtiin ulkoa valtiojohtomme ymmärtämättä lopputulosta, joka heijastuu nyt kokonaisuutena maamme kykyyn tuottaa kansalaishyvinvointia "sopivan mittaisena kasvuna" -huomioiden luontobiologian kanto- ja kestokyky.

__ __ 
Myös luontoympäristöllisiä hyötyjä saavutetaan - näistä EU-pakotteista! (?)

Eräs kiistaton hyötypiirre oli nopeutuva siirtyminen fossiilisista energioista "vihreään aaltoon", jonka todellisuutta ei ehkä kuitenkaan ole vielä tutkittu riittävästi!

..
_

137665


|  141  SUOMI24  320  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  |



__ __  __

Ydinisku Suomeen - tässä pohtimatta enempää miten ydinaseiskujen laskeumat leviäisivät -kartta voidaan tulkita manipulaatioksi ja propagandaksi, silti se on tähän liitetty kuvastamaan toisen äärilaidan näkökulmia - ydinsotatilanteesta!




Suomessa on valtiojohtomme sokeudesta kansakuntamme heräävä, koska oivaltavat, ettei Yhdysvallat tule riskeeraamaan omaa kansakuntaansa kaukaisen Nato-kohteen -Suomen "puolustamisessa" -Nato-pykälistä huolimatta. Varsinkin kun Suomi saattaa toimia taistelualustana itään - Kuolan niemimaalle. Kuolassa sijaitsevat Venäjän viimeisen strategisen ydiniskun ydinsukellusveneiden tukikohdat - Borei-veneille. Onkin selvää, että tuottaessaan luuloteltua ydinsateenvarjosuojaa, vaikkapa Suomelle - on US' n otettava huomioon Venäjän vastareaktiot Yhdysvalloille - strategisina massaydinaseiskuina itse US' n kaupunkeihin ja näin noiden iskujen tuottaessa kymmenien miljoonien amerikkalaisten hengen. Muistamme mikrokokoisen ydinpommin Hiroshimassa ja Nagasakissa us-ydinasepudotuksina tappaneen jo pelkästään 200 00 siviilin kuoleman! Entä jos yhdenkin Borei-veneen 16 x 3 ydinohjusta osuu 200-300 kilometrin päästä amerikkalaisiin kaupunkeihin -Atlantilta. Voimme vain kuvitella uhrien määrän - niin miten onkaan lopulta tuon amerikkalaisen ydinsateenvarjon luuloteltu suoja suomalaisille - sanoisin, että jää toteutumatta, ja näin US suojaa ensisijaisesti omat kansalaisensa - .. 




**


Yhdysvalloilla on maailmassa eniten sotilas- ja taistelutukikohtia. US on myös maailman suurin asekauppias (Sipri 2010-2022) -käyttäen myös eniten valtioin verovarantoa taistelukuntoisuuden ja -kyvykkyyden ylläpitämiseksi - kaikkialle maailmaan --- 
*
Toisaalta uuden sotilas- ja taisteludoktriinin mukaisesti US ei lähettäne enää omia sotilaita muiden valtioiden rintamille, vaan on aktiivinen hyökkäysaseiden toimittaja sotiville osapuolille - idealla, kuten Venäjän presidentti Vladimir Putin maalaili: 
"Kyllä US tulee mielellään sodituttamaan Ukrainan miehet sen viimeiseen sotilaaseen - Venäjää vastaan!


***

_

2


Entä hiipuva kansataloutemme |5, ulkomaankauppamme kuin työllisyyttämme edesauttava kotimainen kysyntäfunktio ja sen kehitys, kun "kansa nyt jarruttaa"

|5 12-2022: ~ https://www.suomenpankki.fi/fi/media-ja-julkaisut/tiedotteet/2022/suomen-talous-luisuu-taantumaan/ -
"Suomen talous luisuu taantumaan"
|5 12-2023: ~ https://www.salkunrakentaja.fi/2023/12/suomen-talous-taantuma-kasvuevaat/ -
"Suomen Pankki: Suomen talous on ajautunut taantumaan, kasvueväät vähissä"


__   __ 
Lyhyesti todettuna: "Ammuimmeko omiin nilkkoihimme |6, kun ryhdyimme EU' n Venäjän pakotteisiin, mitkä aikaansaivat kiistatta ulkomaankauppamme romahduksen Venäjän kanssa.

|6 - 06-2016: ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/06/ammuimmeko-omaan-nilkkaan.html -
"Ammu[i]mmeko omaan nilkkaan venäjäpakotteissa?"
-IJL-BLOG


__ __ __  __ 
Menetimme erityisen edullisen (nykyiseen väliaikaan nähden) energian,

.. menetimme merkittävän vientikaupan |7 ja itä-suomalaiset matkailuyrittäjät paljolti tulonsa venäläisturisteilta. Entä liitännäis- ja välillisseuraamukset, kun tärkeä ulkomaankaupan kumppanimme Saksakin taloudessaan kärvistelee -ehkä sielläkin ollaan kysyntälamassa, esimerkiksi halvan maakaasun ehtyessä - näiden EU-pakotteiden seurauksena.

__ __ _
Olisiko aika tutkia huolella pohjamutia myöten miten EU- ja muutkin ulkoa johdetut | määrätyt pakotteet, kiristelyt ja takavarikoinnit todellisuudessa vaikuttivat - vaikuttavat kansantalouteemme? Samalla voisi tutkia tarkoin Saksan ja muunkin Euroopan Unionin jäsenvaltioiden kansantaloudet, kun hanat Venäjälle piti panna kiinni.

|7 -entä mitä Venäjä menetti EU-pakotteiden seurauksena - miten Kiina on menetellyt tässä aivan uudessa tilanteessa, jossa Kiina maailman suurimpana kansantaloutena (IMF 2016: BKT/PPP) ja Venäjä ehkä maailman suurimpana raaka-aineiden lähteenä - ovat löytämässä toisiaan; vaihtoehdoksi muulle enemmistöiselle maailmalle pyrkimyksissään tuottaa moniarvoinen ja -napainen uustodellisuus koko ihmiskunnalle .. kun ympäristölliset suurongelmatkin on pakko ratkaista! |8.

2nd - HS-linkki: ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010073636.html -
HS-otsikointi:
"Venäjä ostaa Kiinasta nyt ”kaikkea mahdollista” ja myy takaisin öljyä ja maa­kaasua roimalla alennuksella
Kiinan ja Venäjän kauppavaihto rikkoo tänä vuonna ennätyksiä. Kiina on vallannut etenkin Venäjän automarkkinat."

-HS-toimittajana Heikki Aittokoski.
.
|8 Iltalehtilinkki: ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b4ff4caa-77cc-496c-ac5a-82e4e79a9289 -
IL-otsikointi: "Jättiselvitys: nämä maat ovat suurimmassa vastuussa ilmastonmuutoksesta
Tuoreessa analyysissä on selvitetty eri maiden vastuita hiilidioksidipäästöistä vuosina 1850–2021."
IL-ote: " .. Yhdysvallat on ylivoimaisesti eniten hiilidioksidipäästöjä aiheuttanut valtio menneen 171 vuoden aikana, käy ilmi ilmastokysymyksiin erikoistuneen Carbon Briefin [CB] analyysistä. USA:n osuus ajanjakson kokonaispäästöistä on 20 prosenttia. .. "
-Iltalehti-toimittajana Magnus Brunnsberg
[CB] ~ https://www.carbonbrief.org/analysis-which-countries-are-historically-responsible-for-climate-change/ -


__ __ __ 
EPILOGI - Lopuksi on syvämietteisen aiheellisesti esitettävä luotsaava ja kansakuntamme laajaa ymmärrystä luovasti kasvattava kysymys:

"Miten tuo itäinen karhu, aina niin uhkaavaksi mediastamme luotu Venäjä on meitä suomalaisia aikuisten oikeasti todettuna luonut sotilaallista uhkaa - siis miten ja milloin? Kuka kertoo?

Innokkaimmin odottaisimme TP Sauli Niinistön ja PM Petteri Orpon vastauksia, ja vielä sillä lailla käsi sydämellä -ilman kiemurtelua ja kaartelua!




Miksi Suomen sokea valtiojohto ajoi kansakuntamme yli, eikä järjestänyt kansanäänestystä Natosta?

Näinkö olisi tilanne, jossa "tyhmästä valtiojohdosta kärsii koko kansakunta ruumis?"

***
__
PS
Lieneekö tämä mahdollista?
[111|396] ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/18173853/venaja-hakee-rauhaa-eurooppaan--- -
"Venäjä hakee rauhaa Eurooppaan --"
-IJL-Suomi24




Kaksinaamaisuuden huippu - kuvassa Israel pommittaa Gazaa - mikä onkaan tapposuhdetilanne tänään 22.12.2023, kun Hamas tappoi yhden israelilaisen, niin kuinka monta gazalaista Israel on sotakoneineen tappanut - ehkä 15-20? !



______

ILU-MEDIA

IJL-Productions




Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com


191223 -Total Visits: 1018042 Total Visitors: 147032   

121223 -Total Visits: 1008903 Total Visitors: 145647  

051223 -Total Visits: 1001685 Total Visitors: 144453    

211123 -Total Visits:   977778 Total Visitors: 139688  

141123 -Total Visits:   967368 Total Visitors: 137833  

071123 -Total Visits:   959023 Total Visitors: 136707  

311023 -Total Visits:   951943 Total Visitors: 135561

  

031023 -Total Visits:   916765 Total Visitors: 130470   


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

__
e

e

e

 

PORILAISTEN MARSSI


_

IJL-BLOG PHOTOS  from SHUTTERFLY 

1 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/5f17490d-78fc-4033-92de-1451606a447e -

2 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/a03e627a-84e7-4b50-aaf4-c25a6cb9447f - 


Ei kommentteja: